پایگاه خبری آفتاب
۱۷ /خرداد /۱۴۰۵
Sunday 07 June 2026
کد خبر:۲۲۴۶۴
۰۱:۱۰
۱۳۸۴/۰۸/۱۱

راز محبوبيت احمدي نژاد در ايران

۰۱:۱۰
۱۳۸۴/۰۸/۱۱
به گزارش آفتاب نیوز، اين روزنامه در عين حال افزوده است: اين يك واقعيت از زندگي در خاورميانه است كه دولتمرداني مانند احمدي نژاد بسيار محبوب هستند. اين با توجه به اين حقيقت كه بسياري از دولتهاي خاورميانه بيش از گذشته به اسرائيل نزديك شده اند، عجيب به نظر مي‌رسد. براي مثال، مصر روز جمعه توسعه يك برنامه را اعلام كرد كه در آن آمريكا به شركتهاي محلي كه با اسرئيل تجارت كند، تسهيلات تعرفه‌اي مي‌دهد. اما چنين پيشرفتهايي عمدتا محدود به سطح دولت به دولت است و معمولا متكي به توانايي دولتهاي غير دمكراتيك مانند مصر يا اردن در ناديده گرفتن تنفر از اسرائيل است.

در كشورهايي مثل ايران كه نه با اسرائيل و نه با آمريكا روابط ديپلماتيك دارد براي چنين جنجالهاي خشم آلود، حداقل براي كسي مثل احمدي نژاد هزينه هاي كمتري وجود دارد.

كريستين ساينس مانيتور سپس با اشاره به گرايشهاي ضد امپرياليستي و عدالت خواهانه طرفداران احمدي نژاد مي نويسد: از اين رو رئيس جمهور ايران بيشتر علاقمند است اعتبار خود را در كشور تقويت كند تا اينكه امريكا يا اسرائيل را خشنود سازد.

ويليام بيمن استاد مردم شناسي دانشگاه براون مي‌گويد: «من فكر نمي‌كنم او درك كند كه اگر چيزي بگويد، جهان مي‌شنود. من فكر مي‌كنم او هنوز در حال و هواي شهردار تهران است. او قطعا مجذوب پايگاه خود مي ‌باشد و پايگاه او مردم انقلابي هستند.»

گري سيك كارشناس ايران در دانشگاه كلمبيا هم مي‌گويد: اتخاذ يك موضع ضد اسرائيلي مسلما به او در اذهان عمومي آسيب نخواهد رساند.

سيك جذابيت احمدي نژاد براي راي دهندگان ايراني را به جذابيت جرج بوش در آمريكا تشبيه مي‌كند؛ تصوير فردي كه ساده صحبت مي‌كند و آنچه را كه مي‌گويد انجام مي‌دهد.

اين روزنامه سپس مي نويسيد: اما فريادهاي «مرگ بر اسرائيل» از مقامات ارشد، ديگر در جهت منافع ايران نمي‌باشد و بيشتر در جهت انزواي اين كشور است.

به نوشته اين روزنامه، آيت الله خامنه‌اي رهبر عالي مذهبي ايران از اظهارات رئيس جمهور فاصله گرفت. همينطور وزارت خارجه و سفارت ايران در روسيه. تا روز يكشنبه ظاهرا احمدي نژاد هم تغيير عقيده داد. او به ايرنا گفت كه تنها اقدامات سياسي مي‌تواند مناقشه ميان فلسطينيها و اسرائيلي ها را حل كند. او پس از ديدار با آيت الله خامنه‌اي گفت: تنها راه حل منطقي برگزاري انتخابات آزاد با مشاركت فلسطيني ها در داخل و خارج از مناطق اشغالي و به رسميت شناختن مشروعيت اين كشور است.

بيمن مي‌گويد: «من فكر نمي‌كنم كه او انتظار داشت سخنان [هفته گذشته اش] با اين واكنش مواجه شود.اين شعار بطور معمول در جاهاي مختلف در ايران در مناسبتهاي عمومي مورد استفاده قرار مي‌گيرد و به آن توجهي نمي‌شود، چرا كه اين رئيس جمهور نيست كه آن را مي‌گويد.» كريستين ساينس مانيتور مي افزايد: در واقع، حمله به صهيونيسم و اسرائيل نه تنها بطور روزمره در رسانه هاي ايران بلكه در سراسر جهان اسلام وجود دارد.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha