کد خبر: ۲۲۴۹۵۹
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۲ - ۲۰:۴۱

دلایل بروز سرطان کبد چیست؟

این فوق تخصص گوارش و کبد به آنهایی که بیماری‌های مزمن کبدی دارند یا در افراد درجه یک آنها سرطان کبد مشاهده شده توصیه کرد تا آزمایش‌های لازم را انجام دهند و افراد پرخطر‌تر هر 6 ماه یکبار با آزمایش خون و تست مارکر پروتئین و همچنین سونوگرافی، کبد خود را چک کنند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: بسیاری افراد فقط نام سرطان کبد را شنیده‌اند ولی دلیل ابتلا یا درمان آن را نمی‌دانند. یک فوق‌تخصص گوارش و کبد می‌گوید: زندگی صنعتی و کم‌تحرکی به روند فزاینده این سرطان دامن می‌زند و در صورت تشخیص زودهنگام قابل درمان است.

محسن نصیری طوسی فوق تخصص گوارش و کبد اظهار داشت: سرطان کبد امروزه جزو 5 سرطانی است که بیشترین مرگ و میر را در جهان دارد و رشد فزاینده‌ای را در میان سرطان‌ها به خود اختصاص داده است.

وی در مورد علت اصلی شیوع این سرطان در جامعه گفت: با افزایش شیوع بیماری‌های مزمن کبدی مانند هپاتیت C و کبد چرب این سرطان نیز افزایش می‌یابد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد نقش آلودگی هوا در ایجاد سرطان کبد گفت: هنوز ارتباط مستقیم آلودگی هوا با این سرطان از نظر علمی ثابت نشده ولی به دلیل صنعتی شدن جوامع و کم شدن تحرک بین مردم و ورزش نکردن و همچنین افزایش دسترسی به کالری و انرژی‌های اضافی کبد چرب در افراد بیشتر شده که در نتیجه به مرور زمان با درمان نشدن منجر به سیروز کبدی و در نهایت سرطان کبد می‌شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد به آنهایی که بیماری‌های مزمن کبدی دارند یا در افراد درجه یک آنها سرطان کبد مشاهده شده توصیه کرد تا آزمایش‌های لازم را انجام دهند و افراد پرخطر‌تر هر 6 ماه یکبار با آزمایش خون و تست مارکر پروتئین و همچنین سونوگرافی، کبد خود را چک کنند.

وی در مورد راهکارهای درمانی سرطان کبد گفت: بسته به اینکه این سرطان در چه مرحله‌ای تشخیص داده می‌شود امکان درمان آن وجود دارد. اگر سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود و به اندام‌های دیگر سرایت نکرده باشد با جراحی قسمتی از کبد و توده سرطانی را برمی‌داریم.

به گفته نصیری طوسی افرادی که زمینه کبدی خوبی هم ندارند و توده آنها بزرگتر از 5 سانتی‌متر باشد کاندیدای پیوند کبد می‌شوند تا برای همیشه مشکل آنها برطرف شود.

وی تصریح کرد: اما در برخی افراد که به دلیل بیماری های زمینه ای و عدم تحمل بیهوشی امکان جراحی وجود ندارد از روش‌های درمانی نگهدارنده استفاده می‌کنیم که از طریق سیستم آنژیوگرافی وارد شریان کبد شده و با تزریق ماده شیمیایی رگ‌های اطراف تومور سرطانی را مسدود می‌کنیم تا تومور به مرور کوچک شود. ولی در نهایت این روش 30 درصد بهبودی در بر دارد و در نهایت باید گفت شیمی‌درمانی برای این نوع سرطان وجود ندارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۳
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۰
0
0
خسته نباشید من انزیمهای کبدم ۳۰۸میباشد وزیرنظر پزشک هستم.نظر شما در این مورد چیه..ممنون
hossein
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
0
0
کبد به‌طور مداوم خونی را که در سراسر بدن گردش می‌کند، فیلتر کرده و مواد مغذی و داروهای جذب شده از دستگاه گوارش را به مواد قابل استفاده برای سلول‌های بدن تبدیل می‌کند. اعمال مهم دیگری که توسط کبد انجام می‌شوند عبارتند از: حذف سموم و مواد زائد از خون و آماده سازی آن‌ها برای دفع از بدن، تشکیل و ترشح صفرا و ذخیره گلیکوژن.

از آن‌جایی‌‌که تمام گردش خون بدن از کبد عبور می‌کند، این عضو به‌طور غیر معمول در دسترس سلول‌های سرطانی موجود در گردش خون قرار می‌گیرد. سلول‌های سرطانی ممکن است ابتدا در کبد ایجاد شوند، یا این‌که سرطان ایجاد شده در اندام‌های دیگر، کبد را نیز درگیر کند. بیشتر سرطان‌های کبد از نوع ثانویه یا متاستاتیک هستند.

سرطان کبد اولیه در امریکا حدود 2 % و در کشورهای در حال توسعه حدود نیمی از سرطان‌ها تشکیل می‌دهد، که علت آن شیوع بیشتر هپاتیت می‌باشد. در آمریکا سرطان کبد اولیه در مردان 2 برابر زنان و در حدود 67 سالگی رخ می‌دهد.

از آن‌جایی‌که کبد از سلول‌های مختلفی تشکیل شده است، انواع متفاوت تومورها در آن شکل می‌گیرد. بعضی از آن‌ها خوش خیم هستند و بعضی دیگر بدخیم بوده و به دیگر اندام‌ها متاستاز می‌دهند. این تومورها به دلایل مختلف به‌وجود آمده و درمان‌های متفاوتی دارند. درمان و بهبودی بستگی به نوع تومور دارد.

علل سرطان کبد

- نقایص مادرزادی
- سوء مصرف الکل
- عفونت مزمن مانند هپاتیت B و C
- هموکروماتوز (بیماری ارثی تجمع بیش از حد آهن در کبد)
- سیروز
- چاقی
- کبد چرب

بیش از نیمی از مبتلایان به سرطان کبد، سیروز دارند. هپاتیت B و C و هموکروماتوز باعث آسیب دائمی و نارسایی کبد می‌شوند. مواد سرطان‌زای مختلفی مانند بعضی علف‌کش‌ها و مواد شیمیایی مانند وینیل کلرید و آرسنیک با سرطان کبد اولیه ارتباط دارند. سیگار کشیدن خصوصا در معتادین به الکل، خطر ابتلا را افزایش می‌دهد. آفلاتوکسین، یک ماده سرطان‌زا که توسط نوعی قارچ تولید می‌شود نیز در ایجاد سرطان کبد نقش دارد. این سم می‌تواند گندم، بادام زمینی، برنج، ذرت و لوبیای سویا را آلوده کند. هورمون‌های آندروژن و استروژن نیز اثر گذار هستند. دیگر عوامل خطر شامل:
- جنس مذکر
- نژاد
- استروئیدهای آنابولیک که توسط ورزشکاران مصرف می‌شوند.
- دیابت
- بعضی بیماری‌های نادر مانند کمبود آلفا- 1 آنتی تریپسین، تیروزینمی و بیماری ویلسون

علائم سرطان کبد

1. توده سخت سمت راست و زیر قفسه سینه
2. احساس ناراحتی در قسمت بالایی و راست شکم
3. ورم شکم
4. وجود درد در شانه راست یا در پشت
5. زرد شدن پوست و سفیدی چشم
6. کبودی یا خونریزی سریع
7. خستگی بی علت
8. تهوع و استفراغ
9. کاهش اشتها
10. کاهش وزن بی دلیل

درمان

بهبودی و سرطان به مرحله سرطان (اندازه تومور، میزان درگیری کبد، متاستاز به دیگر بافت‌ها)، میزان عملکرد کبد، سلامت عمومی فرد بستگی دارد. درمان‌هایی که در حال حاضر رایج هستند عبارتند از:
1- جراحی
2- پیوند کبد
3- درمان‌هایی دارویی
4- رادیوتراپی
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۳
0
0
سلام
خسته نباشید لطفا میزان انزیمهای یک فرد که سرطان کبد دارد را مشخص کنید
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین