آفتابنیوز : آفتاب: به نقل از بی بی سی ، گاردین روز جمعه (سوم ژانویه - سیزدهم دی) با انتشار پرسشنامهای ۱۵ سوالی نوشته انتخابات شگفتیبرانگیز ریاست جمهوری در ایران و توافق تاریخی هستهای این کشور با کشورهای غربی در سالی که گذشت، باعث شد سال ۲۰۱۳ برای ایران برجسته شود اما ادامه توافق ژنو در سالی که وارد آن شده ایم روی خواهد داد و شاید به همین علت، وقت آن رسیده که اطلاعاتمان را درباره ایران مرور کنیم.
سوال نخست این پرسشنامه از تقویم ایرانی میپرسد: "سال نو ایرانی از کِی آغاز میشود؟" گزینههای پاسخ: ۱- اول ژانویه ۲- روز نخست بهار ۳- روز عیدفطر ۴ - روز پیروزی انقلاب ۵۷.
در سوالی دیگر از مخاطبان پرسیده شده آیا میدانند آب و هوای تهران چگونه است؟ گزینههای پاسخ به این سوال طنزآلود به نظر میرسند: ۱- هوایی گرم و کویری نظیر آریزونا ۲- آب و هوای چهار فصل، برف هم در زمستان میبارد ۳- برخلاف باور عامه، هوایی استوایی ۴- هیچکدام از موارد بالا.
یکی از جالبترین پرسشها مربوط به تحصیل زنان در دانشگاههای ایران است که گزینههای پاسخگویی به آن عبارتند از : ۱- زنان حدود ۶۰ درصد از دانشجویان را تشکیل میدهند ۲- زنان اصلا حق تحصیلات عالی ندارند ۳- زنان ۱۰ درصد از جمعیت دانشجویان مدارس دینی را تشکیل میدهند ۴- سه درصد چون زنان در ایران حق رانندگی و استفاده از وسائط نقلیه عمومی را ندارند.
در ادامه چند سوال هم درباره مشخصات برنامه هستهای ایران و توافق این کشور در ماه نوامبر گذشته با کشورهای موسوم به گروه ۵+۱ مطرح شده است؛ از جمله در سوال هفتم: در پی توافق ژنو، آیا ایران میتواند به غنی سازی اورانیوم ادامه دهد؟ گزینه های پاسخ: ۱- بله ۲- خیر ۳- بله، به روایت ایران، خیر، به روایت غرب ۴- این سوال منحرف کننده است، ایران اصلا برنامه هستهای ندارد.
در سوالی دیگر، صادرات عمده ایران بعد از نفت مورد پرسش قرار گرفته و چهار پاسخ آن جالب توجهند: ۱- فرش ۲ - گربه ایرانی ۳- سنگ آهن ۴- آبجو غیرالکلی.
پرسشنامه روزنامه گاردین مهلت پاسخگویی ندارد و پس از تسلیم پاسخ ها، شرکتکنندگان میتوانند علاوه بر دریافت امتیاز خود، پاسخهای صحیح را مرور کنند.
با وجود انتشار گسترده اخبار ایران در رسانههای غربی، هنوز بسیاری از شهروندان این کشورها "باورهای کلیشه ای و غلط" درباره ایران و زندگی امروز در این کشور دارند و به عقیده تحلیلگران این باورها میتواند یکی از علل زمینه ساز بروز سوء تفاهمات سیاسی میان این کشور و دولت های جهان شود.
شما هم اگر تجربه یا نظری در مورد "باورهای غلط رایج" نسبت به ایران یا دیاری که در آن زندگی میکنید دارید، در زیر می توانید آن را با دیگران به اشتراک بگذارید.