آفتابنیوز : 
همه چیز با دریافت پلاک ویژه و بستن سربند آغاز می شود. پیش از آن لازم است داوطلبان با مدارک معتبر اقدام به ثبت نام کنند. مثل همیشه خانمها و آقایان یا به قول استشهادیون خواهران و برادران از هم جدا می شوند. خواهران در جرگه « دختران زیتون» به حساب آمده و برادران « مردان آفتاب» خوانده می شوند.
مسئولیت سازماندهی و هدایت هر دو گروه نیز با ستادی است تحت عنوان« ستاد پاسداشت شهدای نهضت جهانی اسلام» که یکسالی است از اعلام موجودیت آن می گذرد.
دختران زیتون چندی پیش در همایش خود اعلام کردند که آماده اند تا قدم جای پای زنان مجاهد و شهادت طلب فلسطینی گذاشته و کابوسهای سهمگینی علیه صهیونیستها ایجاد کنند. در همایش مردان آفتاب هم بر عملیات شهادت طلبانه علیه اسرائیل تاکید شد اما آنچه در این همایش بیشتر به چشم آمد اقدام احتیاطی غلامعلی حداد عادل بود.
وقتی رئیس مجلس شورای اسلامی برای حضور در همایش« مردان آفتاب» شرط گذاشت که تنها زمانی برای سخنرانی حاضر می شود که ثبت نام برای عملیات استشهادی و طرح چنین مسائلی در حاشیه همایش لغو شود خیلی از ناظران این گونه استنباط کردند که مسئولان عالی رتبه کشور دیگر قصد ندارند به طور رسمی از اقدام خشونت طلبانه علیه دیگر کشورها حمایت کنند. به ویژه آنکه اقدام حداد عادل، پس از آن صورت گرفت که اظهارات احمدی نژاد مبنی بر خواست ایران برای محو اسرائیل از نقشه جهان با واکنش گسترده کشورهای دنیا همراه شد و موج تبلیغاتی منفی و شدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران به راه انداخت.
در این حال می شد پیش بینی کرد که در صورت ثبت نام از داوطلبان در همایشی که قرار بود حداد عادل در آن سخنرانی کند. فرم ثبت نام جلوی حداد عادل قرار می گرفت و در این بین دو حالت متصور بود: یا حداد عادل فرم را پر می کرد و به جرگه شهادت طلبان ایرانی در می آمد که این اقدام واکنش غیر قابل پیش بینی جامعه جهانی را به همراه داشت یا حداد عادل فرم را پر نمی کرد که در این صورت توجیه آن برای افکار عمومی داخلی چندان آسان نبود. پس هوشمندانه ترین اقدام همان بودکه رئیس مجلس شورای اسلامی برگزید:« اگر می خواهید در همایش حضور پیدا کنم نباید از استشهادیون ثبت نامی صورت گیرد.»
به هر روی مردان آفتاب و دختران زیتون آماده اند چه با حضور مسئولان دولتی و چه بی حضور آنها فعالیتهایشان را پیش برند. اولین یگان استشهادی از این دست آذرماه سال گذشته اعلام موجودیت کرد. در جوار شهدا در بهشت زهرا. نامی که برای این یگان برگزیده شد نام یک
مبارز فلسطینی بود: « یگان شهید یحیی عیاش»
این یگان از سه گروه پنجاه نفری تشکیل شده و اعلام موجودیت آن بازتاب بسیاری در داخل و خارج از کشور داشت. چنانکه سایت خبری بی بی سی در پی ثبت نام گروهی از مبارزان ایرانی برای عملیات استشهادی نام ایران را به فهرست کشورهای متهم به اقدام تروریستی اضافه کرد.
این در حالی است که ستاد پاسداشت شهدای نهضت جهانی اسلام نهادی مستقل است و اقدامات آن هیچگاه مورد تایید مقامهای رسمی ایران نبوده اما دولتمردان ایرانی هیچگاه ممانعتی از فعالیتهای آنها به عمل نیاورده اند.
اگر همایش مردان آفتاب در زیر سایه واکنش غرب به سخنان احمدی نژاد تا حدودی کمرنگ جلوه کرد پیش از آن دختران زیتون موفق شده بودند تعدادی از مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس را به همایش خود آورده و غوغای بسیاری به پا کنند.
محمد حسین رحیمیان نماینده مقام معظم رهبری در بنیاد شهید، مصطفی رحماندوست مشاور رئیس جمهور در امور ایثارگران، مهدی کوچک زاده، فاطمه آلیا و لاله افتخاری چهره هایی بودند که همراه با زهرا مصطفوی دختر امام خمینی در این همایش حضور پیدا کرده بودند.
فعالیت استشهادیون فقط به شهر تهران محدود نمی شود. چندی پیش تعدادی از مردم بوشهر نیز جهت انجام عملیات شهادت طلبانه علیه منافع امریکا در صورت حمله به نیروگاه اتمی بوشهر اعلام آمادگی کردند.
ثبت نام از استشهادیون بوشهری در حاشیه همایش دومین پاسداشت مجاهدان شهادت طلب صورت گرفت و هدف از آن اعلام آمادگی مردم قهرمان خطه بوشهر برای مقابله با تهدیدات امریکا و اسراییل علیه نیروگاه اتمی بوشهر عنوان شد.
در همین حال فعالیت اینترنتی گروه های شهادت طلب بخش دیگری از اقدامات استشهادیون را تشکیل می دهد. گروه انتقام از جمله گروه های شکل گرفته است و اعضای آن افرادی هستند که آمادگی خود را جهت جهاد در راه اسلام اعلام کرده اند و قصد دارند با این کار خود به ترس و وحشت دشمنان اسلام دامن زده و امید و پشتوانه ای برای مسلمانان در حال جهان ایجاد کنند.
همچنین حلقه دیگری تحت عنوان حلقه وبلاگ نویسان استشهادی تشکیل شده که برنامه خود را تبلیغ فرهنگ جهاد و شهادت، افشاگری نظام های کفر محارب، ارائه دلایل استشهاد، خط قرمز های استشهادیون تعریف دشمن و نشان دادن سیمای واقعی استشهادیون اعلام کرده است.
معلوم نیست تشکیل چنین گروه هایی با چه پشتوانه ای صورت گرفته و هزینه های آن از کجا تامین می شود. چنانکه چندی پیش محمد باقر نوبخت هم این سوال را مطرح کرد و پرسید: چه کسانی استشهادیون را در مناطق مختلف و مخفی آموزش می دهند و به آنها القا می کنند که ماموریت شما فقط در داخل ایران و برای اهداف خاصی است و ] باید دانست[ هزینه این گروه ها را چه کسانی تامین می کنند.
مجموع اینها همراه با فشارهای بین المللی علیه ایران و چالش دیپلماتیک بر سر پرونده هسته ای شرایط مبهم و نامعلومی را جلوه گر می کند. آن گونه که برخی ناظران معتقدند در شرایط فعلی بر جسته کردن گروه های استشهادی جز تضعیف دستاوردهای مذاکره کنندگان ایران در عرصه های دیپلماتیک حاصل دیگری نخواهد داشت. هم چنانکه برخی دیگر نیز معتقدند حضور ملموس تر استشهادیون دست ایران را برای امتیاز گیری در مذاکرات باز خواهد کرد.
باید دید آیا آنگونه که افراد شهادت طلب در محافل خود می گویند:« ایها الاستشهادیون، الیوم یوم القیام» به راستی قیامی صورت خواهد گرفت یا آن قیام امروز نخواهد بود.