کد خبر: ۲۳۰۹
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۸۳ - ۱۵:۱۳
قطعنامه پارلماني اروپا

عصبانيت اروپا از قدرت نمايي حزب‌الله

آفتاب‌‌نیوز : قطعنامه مدعي است كه دلايل روشني وجود دارد كه حزب‌الله فعاليت تروريستي انجام مي‌دهد و كشورهاي عضو اتحاديه اروپا بايد اقداماتي را در برابر اين حزب اتخاذ كنند.

ريشه اصلي صدور اين قطعنامه را بايد عصبانيت شديد محور پاريس – برلين از قدرت نمايي روز سه‌شنبه حزب‌الله در بيروت دانست.

فرانسه با ارائه قطعنامه 1559 به شوراي امنيت و تصويب آن با همكاري آمريكا، در عمل خود را روياروي حزب‌الله قرار داد زيرا قطعنامه 1559 خواهان خلع سلاح حزب‌الله است.

چندي قبل نيز فرانسوي‌ها با ممنوع كردن پخش برنامه‌هاي شبكه المنار در فرانسه، اقدامات خود را عليه حزب‌الله شدت بخشيدند.

اساس اقدامات فرانسه عليه حزب‌الله، تضعيف موقعيت حزب‌الله به‌عنوان حزب برتر در محيط سياسي – امنيتي لبنان است، زيرا ازديدگاه پاريس، قدرتمندي حزب‌الله در 20 سال اخير، مانع رشد و تقويت احزاب غربگرا، به‌ويژه احزاب متمايل به فرانسه دردرون لبنان شده است. مجموعه اين تحولات باعث شده تا نمايندگان فرانسوي در پارلمان اروپا با اجماع عليه حزب‌الله رأي دهند.

از طرف ديگر آلمان نيز به‌عنوان ضلع ديگر محور برلين – پاريس (محور رهبري‌كننده اتحاديه اروپا) طي دوران بعد از 11 سپتامبر، رفتار خود را در برابر گروه‌ها و انجمن‌هاي اسلامي تغيير داده است به‌گونه اي كه ماه‌هاي اخير، نيروهاي امنيتي آلمان به كرات مراكز و دفاتر انجمن‌ها و جوامع اسلامي را مورد هجمه و بازرسي قرار داده‌اند. آلمان كه در سال‌هاي گذشته نقش ميانجي بين حزب‌الله و اسرائيل را به‌ويژه در حوزه مبادله اسيران، اجساد و زنداني‌ها بازي مي‌كرد، اكنون تحت فشار آمريكا و متحد اروپايي خود يعني فرانسه، در حال تغيير سياست خويش نسبت به لبنان است و مواضع اخير شرودر در مورد ضرورت خروج نيروهاي سوري از لبنان نيز در همين چارچوب ارزيابي مي‌شود.

اين در حالي است كه ديگر قدرت بزرگ اروپا يعني انگليس نيز به‌طور سنتي با آمريكا عليه حزب‌الله هم موضع به شمار مي‌رود و پيش از فرانسه و آلمان، خواستار اقدام عليه حزب‌الله شده بود.

در درون برخي مسؤولان ارشد آمريكايي نيز كه حزب‌الله را يك گروه تروريستي مي‌دانند، همواره اين ديدگاه وجود داشته كه حزب‌الله مانعي بر سر راه اجراي سياست‌هاي خاورميانه‌اي آمريكا است.

سناتور گراهام رئيس پيشين كميته نيروهاي مسلح سنا، بعداز حمله آمريكا به افغانستان و پيش از حمله به عراق با اصرار بر ضرورت بمباران مراكز حزب‌الله در لبنان معتقد بود كه خطر حزب‌الله بيش از القاعده است و آمريكا با تمركز بر القاعده و اسامه‌ بن‌لادن از خطر بزرگتر يعني حزب‌الله غافل شده است.

باتوجه به شرايط پيش‌گفته، قطعنامه پارلمان اروپا را بايد از يك‌سو عصبانيت محور مشترك آمريكا – فرانسه از قدرت‌نمايي حزب‌الله و از سوي ديگر، ادامه فشار براي اخراج نيروهاي سوري از لبنان و خلع سلاح حزب‌الله به‌شمار آورد. پاريس از قدرت‌نمايي حزب‌الله و انتصاب مجدد عمر كرامي به نخست‌وزيري لبنان به شدت عصباني است و به اين نتيجه رسيد كه انتخابات كرامي، عقب‌نشيني مورد انتظاري را كه بشاراسد – اميل لحود و سيدحسن نصرالله بايد انجام مي‌دادند، نشان نمي‌دهد.

قطعنامه پارلمان اروپا بدين‌معنا است كه آمريكا و فرانسه از سرنگوني دولت لبنان از طريق راه‌اندازي تظاهرات خياباني نظير اكراين و گرجستان به‌دليل تظاهرات بي‌سابقه طرفداران حزب‌الله و سوريه مأيوس شده‌اند و اكنون در تلاش هستند با فشارها و مجازات‌هاي سياسي و اقتصادي بين‌المللي معادلات لبنان را تغيير دهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین