کد خبر: ۲۳۵۰۰۳
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱:۲۸
یک کارشناس تغذیه با اشاره به نقش تغذیه کارمندان و کارکنان سازمان‌ها در میزان بازدهی آنها، گفت: مصرف مداوم قندها عوارضی مثل خستگی، خواب آلودگی و کاهش بازده کاری را بدنبال خواهد داشت.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: «فتانه کاوری‌زاده» در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: افراد شاغل بخش قابل توجهی از جمعیت فعال را تشکیل می‌دهند که حداقل یک سوم روز و یا نصف روز خود را در محیط کار می‌گذرانند بنابراین بطور معمول یک وعده غذایی و یک میان وعده خود را در محیط کار مصرف می‌کنند.

مشاور تغذیه معاونت بهداشت استان ایلام با بیان اینکه در نقش تغذیه در سلامت عمومی و بازده کاری شکی باقی نمانده است ادامه داد: تامین غذای مغذی و سالم سبب ارتقاء سلامت و افزایش بازده کاری کارکنان می‌شود و از آنجائی‌که اضافه وزن و چاقی از عوارض پشت میزنشینی و کم‌تحرکی در محیط‌های کار است باید تغذیه‌ی این گروه متناسب با میزان تحرک بوده و از تعادل و تنوع برخوردار باشد.

 کاوری‌زاده در مورد رعایت اولین اصل تغذیه در محیط کار گفت: مصرف قندهای ساده مثل قند و شکر، نان و برنج سفید در محیط کار اگر چه در کوتاه مدت موجب بالا رفتن قند خون می‌شود و احساس سیری را در پی دارد اما به دنبال تحریک ترشح انسولین، گلوکز را به سلول با سرعت زیادی وارد کرده و نه تنها موجب کاهش قندخون می‌گردد بلکه عوارضی مثل خستگی، خواب آلودگی و کاهش بازده کاری را بدنبال خواهد داشت.

 وی با بیان اینکه نحوه تغذیه در محیط کار می‌تواند به ایجاد استرس کمک کند افزود: استرس همراه با تغذیه نامناسب و بی‌تحرکی زمینه را برای ابتلا به بیماری‌های مزمن فراهم می‌کند چرا که سطح هورمون‌های مولد استرس مانند کورتیزول با مصرف غذاهای چرب و هورمون آدرنالین در اثر مصرف زیاد قند و شکر و کافئین در خون بالا می‌ود.

 این مشاور تغذیه اضافه کرد: مصرف مداوم کربوهیدرات‌ها (قندها) و غلات همچون انواع کیک، کلوچه، بیسکویت با توجه به کالری بالایی که دارند سبب اضافه وزن و چاقی، بویژه در افرادی که فعالیت بدنی کمی در محل کار دارند می‌شود.

 کاوری‌زاده با این توصیه که در جهت کاهش مصرف قند و کافئین که در انواع نوشابه‌های مصرفی در محیط کار وجود دارد تغییراتی اعمال کنید، ادامه داد: رعایت تنوع استفاده از گروه‌های اصلی غذایی در برنامه غذایی روزانه می‌تواند به حفظ تعادل قندخون و افزایش دریافت مواد مغذی کمک کند و در نتیجه علاوه بر حفظ سلامت و کاهش عوامل خطر بیماری‌های مزمن، افزایش کارایی و بازده کاری در محیط‌های کاری را به دنبال دارد.

 وی افزود: در مراکزی همچون کارخانه، بیمارستان و ... که چند نوبت و شیفیت کاری دارند رعایت نظم در برنامه غذای روزانه، توزیع مناسب انرژی در وعده‌های غذایی، مصرف غذاهای متنوع (مصرف گروه‌های غذایی اصلی مثل نان و غلات، شیر و لبنیات، میوه‌ها و سبزی‌ها و گروه گوشت، سبزیجات و مغزها و تخم مرغ) با توجه به زمان مصرف غذا در کاهش خستگی و بهبود عملکرد کاری کارکنان موثر است.

این مشاور تغذیه به کسانی‌که نوبت‌های شب کاری دارند توصیه کرد: وعده‌های اصلی غذای خود را بعدازظهر و یک وعده غذایی در نیمه زمان شیفت به دلیل طولانی بودن مدت زمان فعالیت میل کنند البته از غذاهای چرب، سنگین و پرادویه که سبب خواب آلودگی و کاهش کارایی می‌شود مصرف نکنند.

 وی تاکید کرد: در غذاهای خود گوشت کم چربی بویژه ماهی و مرغ به شکل کبابی و یا آب‌پز، سبزی‌های تازه، سالاد، نان سبوس‌دار، حبوبات و ماست کم چرب مصرف کنند.

 کاوری‌زاده تصریح کرد: شیر و مواد لبنی کم چرب از جمله ماست، پنیر، کشک که علاوه بر تامین املاحی مانند کلسیم و فسفر، از منابع جذب پروتئین به شمار می‌روند و  همچنین غذاهای پروتئینی که افزایش ناقل‌های شیمیایی مانند نور‌اپی‌نفرین سبب افزایش هوشیاری و رفع خواب آلودگی می‌شوند مصرف کنند.

 وی در پایان گفت: مصرف یک لیوان شیر کم چرب همراه با دو عدد خرما قبل از خواب در بهبود خواب کارمندان موثر است.
بازدید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین