آفتابنیوز : آفتاب: زمستان سال گذشته، مجلس در اقدامی لیستی را منتشر کرد که در آن به طور مبهم نام ۱۴ پزشک زیرمیزی بگیر آمده بود. هرچند که افشاگری نصفه و نیمه مجلس با واکنش های تند جامعه پزشکی همراه شد، اما امروز ایرج خسرونیا رئیس دادگاه بدوی سازمان نظام پزشکی از تعیین تکلیف پرونده این پزشکان خبر داد.
به گفته او ۷ پزشک از این لیست تبرئه شدند: نیمی از این پزشکان زیرمیزی نگرفته بودند. برخی از آنها اصلا ایران نبودند، اما نامشان اعلام شده بود.
رئیس دادگاه بدوی سازمان نظام پزشکی اما از محکومیت ۷ پزشک دیگر خبر داد و گفت: ۷ پزشک محکوم شدند. محکومیت آنها تعطیلی مطب، توبیخ کتبیو جریمه و بازپرداخت وجوه دریافتی از بیمار است. همچنین یک جراح هم اکنون به دلیل تخلفاتش زندانی است.
او همچنین سرانجام این پزشکان در صورت تکرار تخلف هم گفت: فعلا حکم به تعطیلی موقت مطب است. اما اگر تکرار شود، برای همیشه مطب های آنها بسته می شود.
انتقاد به مجلس
خسرونیا اما از شیوه افشاگری مجلس درباره پزشکان زیرمیزی بگیر هم انتقاد کرد و گفت: ما در سازمان نظام پزشکی با پزشکان متخلف برخورد می کنیم و محکوم هم می شوند. این اتفاق باید بیفتد، اما نه در بوق و کرنا.
او در انتقاد از مجلس بابت انتشار فهرست پزشکان زیر میزی بگیر گفت: مجلس نباید این کار را انجام می داد زیرا سازمان نظام پزشکی به یکی از وظایف خود که رسیدگی به تخلفات پزشکان است رسیدگی می کند و لزومی نداشت که مجلس این کار را انجام دهد. مجلس اگر می خواست فهرست را اعلام کند به نظام پزشکی اعلام می کرد.
رییس دادگاه بدوی سازمان نظام پزشکی چنین از حیثیت پزشکان دفاع کرد: ۶۰ درصد جامعه پزشکی، از پزشکان عمومی هستند، که حتی زیر خط فقر زندگی می کنند. حدود ۱۵ درصد پزشکان، متخصص داخلی هستند که اصلا بیمار ندارند. ۱۵ تا ۲۰ درصد جراح عمومی هستند که شرایط کاریشان به نوعی است که نمی توانند زیرمیزی بگیرند. فقط نیم یا یک درصد پزشکان زیرمیزی میگیرند که ما با آنها برخورد می کنیم. اینکه فقط حدود یک درصد پزشکان با درآمد های بالا مرتکب این عمل می شوند را نمی توان به سایر پزشکان تعمیم داد.
او همچنین گفت: نصف موارد شکایات از پزشکان از جانب دانشگاه های علوم پزشکی به سازمان نظام پزشکی انجام می شود و سازمان نظام پزشکی از همان ابتدا هم به موارد تخلف پزشکان رسیدگی می کرد. هفته ای نیست که در سازمان نظام پزشکی به تخلفات پزشکان رسیدگی نمی شود منتها این سازمان در بوق و کرنا نمی کند.
به گزارش خبرآنلاین؛ خسرونیا به تعرفه های پزشکی اشاره کرد و گفت: اگر تعرفه های پزشکی واقعی شود این اتفاقات کمتر رخ می داد. اگر بخواهیم تعرفه ها را واقعی کنیم به 50 هزار میلیارد تومان پول نیاز داریم. هنگامی که تعرفه های ما قدیمی است و به پزشک برای یک عمل آپاندیس در بیمارستان دولتی فقط 20 هزار تومان می دهند معلوم است که آن پزشک ترجیح می دهد حداقل این جراحی را در بیمارستان خصوصی انجام دهد.