کد خبر: ۲۵۱۱۴۱
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۸

سرخی هندوانه‌ی امروز از کجاست؟ ‌

‌فرا رسیدن فصل تابستان و گرمای طاقت فرسای آن از یک سوی و روزه دار بودن مردم از سوی دیگر سبب شده که بسیاری از افراد برای افطار و حتی سحری در کنار سایر خوراکی‌ها خوردن برخی از میوه و صیفی‌جات تابستانی را به برخی مواد غذایی که ممکن است آثار سویی داشته باشند مانند زولبیا و بامیه و سایر شیرینی‌های پرچرب ترجیح دهند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: البته به نظر بسیاری از افراد شیرینی و خنکی یک هندوانه آب‌دار در فصل تابستان بسیار لذت بخش‌تر از خوردن هر میوه دیگر در این فصل است، چرا که تنوع میوه‌ها در تابستان به گونه‌ای است که فرد ترحیج می‌دهد که خوردن میوه خود را قطع نکند.

‌سرخی این هندوانه‌ها، و تبلیغاتی مانند«به شرط چاقو»، « به شرط شیرینی»‌، «هندوانه قندی»‌، «شیرین و آبدار» هر رهگذری را برای خریدن دست به جیب می‌کند.

‌اما چند روزی است که شنیده می‌شود شیرینی و قرمزی هندوانه‌ها در ایلام کاذب بوده و کشاورزان با استفاده از موادی خاص در هنگام آبیاری باعث خوش رنگ شدن هندوانه‌ها می‌شوند و مشتریان با ولعی وصف‌ناپذیر آنها را نوش جان می‌کنند، غافل از آنکه ممکن است بعد از خوردن راهی بیمارستان شوند.

«سعید درخشان»، شهروند ایلامی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: چند روز پیش هندوانه‌ای به شرط چاقو خریدم، قرمز بود و شیرین ، اما پس از آن دچار مسمومیت شدید شدم که پزشک اورژانس دلیل مسمومیت را مواد غیرمجاز و تقلبی قرمز کننده هندوانه‌ها اعلام کرد.

«فاطمه اکبری»، دیگر شهروند ایلامی بود که در اورژانس یکی از بیمارستان‌های ایلام برای مراجعه به پزشک به دلیل مسمومیت حضور داشت، گفت: شب گذشته بعد از خوردن مقداری هندوانه دچار مسمومیت شدم و پزشک اورژانس دلیل مسمومیتم را هندوانه‌ای اعلام کرد که شب گذشته از شیرینی و قرمزی‌اش لذت بردم.

«رضا عبدلی» از کشاورزان هندوانه‌کار یکی از مناطق ایلام در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: متاسفانه بسیاری از هندوانه‌کاران در مناطق مختلف از ماده‌ای که اصطلاحا ماده «دخترخواب» نامیده می‌شود برای قرمزی هندوانه‌ها استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: این ماده موجب ایجاد قرمزی قابل توجهی در هندوانه می‌شود.

«رضا محمدی» کارشناس آب معاونت بهداشت محیط استان نیز به خبرنگار ایسنا گفت: مواد افزودنی حاوی آهن برای رنگی‌تر شدن هندوانه و ch2 برای حجیم شدن این محصول از سوی برخی از کشاورزان از طریق آب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: میزان مصرف این مواد از سوی کشاورزان در صورت رعایت استاندارد آن خطری به همراه ندارد.

کارشناس آب معاونت بهداشت محیط استان با بیان اینکه هر محصولی که به صورت سنتی پرورش داده شود از سلامتی بیشتری برخوردار است، تاکید کرد: باید نظارت بیشتری بر کشت این محصولات وجود داشته باشد.

«گلزار مولایی»، مشاور تغذیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام اظهار کرد: مصرف بیش از حد هندوانه به دلیل طبع سرد آن موجب سردی معده و دستگاه گوارش شده و اسهال و استفراغ فرد را به همراه دارد.

وی در تشریح مسمومیت ایجادی با هندوانه در فصول گرم سال افزود: چون ماده قندی موجود در هندوانه گالاکتوز بوده و از طرفی بعضی از افراد در بدن خود با کمبود این آنزیم روبرو هستند، لذا در حین مصرف این محصول جالیزی بدن آنها تحمل مقدار بیش از حد این آنزیم را نداشته و منجر به مسمومیت در فرد می‌شود.

مولایی خاطر‌نشان کرد: در حالت دیگر وقتی معده پر از مواد غذایی بوده و افراد نیز مقدار قابل توجهی هندوانه به دلیل سردی آن مصرف می‌کنند، مشکلات عدیده‌ای در سیستم گوارش آنها اتفاق می‌افتد.

این مشاور تغذیه همچنین در خصوص مسمومیت مصرف هندوانه در بین کودکان بیان کرد: اگر در کودکان چنین مشکلی پیش آید، به دلیل عدم تحمل حجم زیاد گالاکتوز در بدن بوده و در سیستم بدنی آنها ضعف شدید ایجاد می‌شود، چرا که تعادل در مصرف هر ماده‌ای لازم و ضروری است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین