کد خبر: ۲۶۰۱۴۷
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۴

استفاده از هر گونه روغن گیاهی در لبنیات ممنوع

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: به منظور جلوگیری از استفاده از روغن پالم استفاده از روغن های گیاهی از پایان شهریور ماه در لبنیات و فرآورده های لبنی ممنوع اعلام شده است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: دکترˈایرج خدادادیˈروز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در چند سال گذشته برای حذف چربی های حیوانی در لبنیات که یکی از عوامل بروز بیماری های قلبی، فشارخون،دیابت، چربی خون و اضافه وزن است اضافه کردن چربی های گیاهی به عنوان جایگزین مصوب شد.

وی اظهار داشت: روغن پالم یکی از انواع روغن های گیاهی و بدترین شکل ممکن این روغن ها می باشد که دارای اسیدهای چرب اشباع بالایی است.

وی با بیان اینکه این روغن از مغز میوه نخل به دست می آید افزود:به گفته سازمان جهانی بهداشت شواهد قانع کننده ای وجود دارد که نشان می دهد مصرف روغن پالم(پالمیتیک اسید) احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد لذا روغن پالم به دلیل داشتن میزان بالای اسیدهای اشباع شده برای مصرف بعد تمام روغن های گیاهی دیگر توصیه می شود.

دکتر خدادادی گفت:در کشور ما روغن های گیاهی براساس استانداردهای ملی در بسیاری از فرآورده های غذایی و لبنی به عنوان یک مواد اولیه تعین و کاربرد دارند که این روغن های گیاهی حاوی روغن پالم نیز می باشند.

وی ادامه داد:متاسفانه روغن پالم یکی از بی کیفیت ترین نوع روغن های گیاهی است که در انواع پنیر خامه ای با چربی گیاهی، پنیر تازه، پنیر پیتزا، بستنی و خامه گیاهی استفاده می شود. 

وی اضافه کرد: در راستای ارتقا ویژگی های تغذیه ای فرآورده های لبنی و محدودیت استفاده از چربی های گیاهی به خصوص روغن پالم و در راستای حفظ اصالت این محصولات سازمان غذا و دارو طی بخشنامه ای استفاده از روغن های گیاهی را در فرآورده های لبنی یاد شده از شهریور ماه سالجاری ممنوع اعلام کرده است.

طبق گزارشات معاونت غذا و دارو خوشبختانه هیچ واحد لبنی در استان همدان تاکنون از روغن پالم استفاده نکرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین