کد خبر: ۲۶۱۰۰۱
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۲
عضو شورای شهر:

آقای چمران مراقب باشید

در جلسه علنی روز سه شنبه شورای شهر،اسماعیل دوستی درسخنانی خطاب به چمران موضوعی را یادآوری کرد که شاید مدت ها بود در بین اخبار به فراموشی سپرده شده و کسی کمتر سراغ ان را می‌گرفت.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب- سرویس سیاسی: این عضو شورای شهر خطاب به مهدی چمران رئیس جدید شورای شهر گفته" در دوران ده ساله پیشین مدیریت شما در شورای شهر اتفاقات نادری رخ داد که امیدوارم با تغییر رویه خود در دوران مدیریت جدید مانع از تکرار آنها شوید اتفاق اول در دوره‌های آقای احمدی‌نژاد رخ داد که 350 میلیون و 120 میلیارد هزینه‌های فاقد سند صرف شد که هنوز تکلیف آن مشخص نشده است.اتفاق نادر دوم در دوران قالیباف رخ داد و آن هزینه‌های فاقد اعتبار بود البته ممکن است این هزینه ها با متمم و اصلاحیه بودجه حل شود اما هزینه‌های فاقد سند را نمی‌دانم چگونه قرار است ،حل کنیم."

رقابت هاي انتخاباتي سومين دوره شوراهاي شهر يک سال پس از نهمين دور انتخابات رياست جمهوري، زماني بود که تخلفات مالي در دوران مديريت محمود احمدي نژاد در شهرداري تهران برملا شود.

اولين گزارش از تخلف 300 ميليارد تومان هزينه فاقد اسناد مالي از سوي نادر شريعتمداري، رئيس کميسيون برنامه و بودجه شوراي دوم شهر تهران مطرح شد.

در دوران رقابت هاي انتخاباتي در شهر تهران که فضاي دوقطبي براي انتخاب اعضاي شوراي شهر به اوج رسيده بود، اين موضوع محملي شد تا حاميان دولت نهم که اينک براي حفظ کرسي هاي شوراي شهر تلاش مي کردند، به دفاع از رييس جمهور بپردازند.

پس از مشخص شدن اعضاي شوراي شهر تهران و راهيابي چهار عضو اصلاح طلب به اين شورا، هنوز تب و تاب پرونده تخلفات مالي شهرداري در دوران رياست محمود احمدي نژاد در فضاي خبري فروکش نکرده بود که برخي از نمايندگان مجلس هفتم از تصميم خود براي تحقيق و تفحص از عملکرد شهرداري تهران در زمان مديريت محمود احمدي نژاد خبر دادند.

اکبر اعلمي، نماينده تبريزدر آن دوره از طراحان تحقيق و تفحص از شهرداري تهران بود که اعلام کرد "اين طرح به دنبال اعلام و اصرار 2 تن از اعضاي موثر شوراي شهر تهران دال بر انجام تخلف در شهرداري تهران و تائيد ضمني شوراي شهر مبني بر هزينه هاي فاقد مجوز صورت خواهد گرفت."

نتايج اين طرح که به امضاي 73 نماينده مجلس هفتم رسيد، هرگز به صحن علني مجلس نرسيد تا به افکار عمومي پاسخي در اين رابطه داده شود.نمايندگان هفتمين دوره مجلس هيچ اقدامي براي تعيين تکليف 300 ميليارد تومان پول گمشده یا به اصطلاح هزينه شده فاقد سند انجام ندادند، اما اين پايان راه نبود. پس از آنکه شوراي شهر سوم مستقر شد، به درخواست نمايندگان معترض تعيين تکليف اين موضوع در دستور کار قرار گرفت.

پيش از استقرار اعضاي دور سوم شورای شهر نیز کميته تحقيق و تفحصي در شوراي دوم شهر دراين رابطه تشکيل شده بود، اما هرگز گزارش آن منتشر نشد و نتايج آن با پايان دوره دوم شورا به بايگاني فرستاده شد.

اعلام وجود هزينه هاي فاقد سند در شهرداري سال هاي 82 و 83 و اعلام هزينه هاي فاقد سند در زمان مديريت محمود احمدي نژاد که در شورا مطرح شده بود به دليل جو سياسي و همسو بودن اعضاي شوراي شهر دوم با دولت نهم بي نتيجه ماند.

حتي فشار چند عضو اصلاح طلب شوراي شهر سوم نيز راه به جايي نبرد. مهدي چمران، که در آن زمان رياست شوراي شهر تهران را برعهده داشت، بارها در مقابل سئوال خبرنگاران قرار گرفت و بدون اينکه آنها را قانع کند به دفاع از عملکرد دوران مديريت محمود احمدي نژاد پرداخت.

 چمران اصرار داشت که بگويد به کار بردن لفظ "فاقد سند" يک برداشت اشتباه از کلمه "فاقد" است; زيرا هزينه هاي فاقد در شهرداري يک اصطلاح است و در مورد هزينه هايي به کار مي رود که در برنامه پيش بيني نشده و يا فراتر از برنامه است. اما وقتي از کلمه " فاقد سند" استفاده  مي شود، اين تصور به ذهن ايجاد مي شود که هزينه ها فاقد سند است.

 شايد اين آخرين دفاع رييس همسو با محمود احمدي نژاد درباره 300 ميليارد تومان پول گمشده در شهرداري تهران باشد که عنوان کرد: "واژه "فاقد" را از ذهن پاک کنيد و به جاي آن لفظ فراتر يا خارج از برنامه را بنشانيد."

بنا به گفته محمد علي نجفي، عضو شوراي شهر تهران در آن زمان تقاضا براي تعيين تکليف پرونده 300 ميليارد توماني به دليل فشار برخي از اعضاي شوراي شهر از دستور کار خارج شد و به بعد از انتخابات موکول شد.

اين عضو اصلاح طلب شوراي شهر تهران به خبرنگار ايلنا گفته بود: قرار شد کميته اي سه نفره متشکل از دو عضو شهرداري و يک عضو شوراي شهر، براي رسيدگي به اين پرونده تخلف تشکيل شود اما شوراي شهر عضوي را براي حضور در اين کميته معرفي نکرد.

به اعتقاد بسیاری حضور مهدي چمران در رياست شوراي شهر و حمايت وي از دولت نهم، شايد مهمترين عامل به نتيجه نرسيدن اين پرونده بود; به گفته محمدعلي نجفي اگر پرونده 300 ميليارد توماني پس از بررسي مورد تاييد شوراي شهر قرار نگيرد، پرونده اين تخلف براي رسيدگي به دادگاه ارسال نمي شود.این پرونده هیچ گاه به سرانجام نرسید.

یکی از نتایج انتخاب چمران به ریاست شورای شهر به اعتقاد تحلیلگران همسویی کامل او با شهردار تهران محمدباقر قالیباف است که احتمالا دست او را برای تصمیمات درباره تهران و نحوه هزینه کردها و مخارج از بر سر کار بودن رقیبی از جناح اصلاح طلب (مسجدجامعی)بازترمی کند.

به همین دلیل اسماعیل دوستی در صحن شورا گفت "من انتخاب هیات رئیسه عظیم را هم به آقای قالیباف تبریک می‌گویم! اما به عنوان برادر شهید چمران می‌دانید که عالم محضر خداست و شهدا ما را بازخواست می‌کنند؛خواهشمندم نسبت به هزینه‌های شهرداری حساس باشید. واقعیت این است که در دوران شورای دوم و سوم شورا هیچ نقشی در امور شهر نداشت و این حرف‌هایی که هم که من درباه هزینه‌‌های فاقد سند و فاقد اعتبار می‌ ز نم از جمع اصولگرایان بیرون آمده است."

پیروزی جناح اصولگرا در انتخابات هیات رییسه شورای شهر تهران و بازگشت مجدد چمران به صندلی ریاست گرچه موجب نقد جریان اصلاح طلب به عملکرد اعضای اصلاح طلب شورای شهر و حتی به بزرگان این جریان در قرار دادن افرادی در لیست انتخابات شورای شهر به اسم اصلاح طلب شد که عملکردی خلاف این جریان داشته اند اما در تحلیلی متفاوت برخی امیدوارند اینک که اصلاح طلبان سمتی در شورای شهر ندارند و متهم به تندروی و اختلاف افکنی نمی شوند با دستی بازتر به عملکرد شهرداری تهران و اتفاقات شورای شهر نظارت داشته باشند و بیش از یک سال گذشته فعال تر شوند. امیدواری که به نظر می رسد روز گذشته در نطق ولی الله شجاع پوریان و اسماعیل دوستی خود را نشان داده و این امیدواری بی راه نیست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۹
2
16
باید در خصوص حضور آقای جاوید و تیم ایشان نیز پاسخ بدهند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۹
3
33
جناب چمران
ترا خدا بازنشست شويد
روز قيامت هرگز نخواهيد توانست جواب ... در دوره هاي قبل كرديد بديد...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۰
4
25
در شهرداری احمدی نژاد برای بدون سند هزینه کردن تمرین کرد تا در ریاست جمهوری به 20 میلیار دلار برسه. به آقای چمران تبریک می گیم که چنین ...را به ایران تقدیم کردند. جای این حرفها وقت انتخابات شورای شهر است که رسانه ها تو خواب خرگوشی بودند. الان برای انتخابات مجلس باید از این برنامه ها داشت و ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۰
3
13
چمران؟!!!
سلام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۰
10
15
ميفهميم داغ بزرگى است از دست دادن رياست شورا!!!!!!!!
حاج رسول رستگاری
|
Iraq
|
۲۲:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۲
3
27
... اگر جلوی هزینه های فاقد سند احمدی نژاد را در شهرداری میگرفت بعدا احمدی نژاد در ریاست جمهوری نمیتوانست هر کار غیرقانونی بخواد انجام بده و به مجلس و مردم و رهبری پاسخگو نباشه...
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۴
2
28
بابا صحبت زیر 3000 میلیارد کسر شان هست بخدا
بنده اى خدا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۵
0
0
ريىس جمهور محترم از شما خواهش مىكنم يا شورا ها وخانه فرهنگنها راجمع كنيد يا بازرس هاى خدا شناس بفرستيد تا حقيقت را بفهميدبا تشكر فراوان. اميدوارم پروردگار عالم يارتان باشد نگذاريد زرنگها سود ببرند ساكن. شهرك نفت انتهاى پونك
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین