کد خبر: ۲۶۳۱۴۵
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۴

کمیته‌ای برای صیانت از منافع تحریم

کمیته صیانت از منافع ملی! در نامه‌ای به نمایندگام مجلس لزوم پیگیری عدم کفایت رئیس‌جمهور در صورت دیدار با اوباما را خواستار شدند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب- سرویس سیاسی: سال گذشته دکتر حسن روحانی برای اولین بار، پس از انتخاب شدن به عنوان رئیس‌جمهور، برای شرکت در نشست سالانه سازمان ملل راهی نیویورک شد و با سخنرانی در جمع مسئولان عالی‌رتبه جهانی طرح جهان عاری از خشونت و افراط را ارائه و به تصویب رساند. در همان روزها و در آخرین ساعات بازگشت رییس‌جمهور به ایران، باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا با وی تماس تلفنی برقرار کرد و دو رئیس‌جمهور به مدت 15 دقیقه به مکالمه پرداختند. اما همین مکالمه تلفنی  باعث شد تا گروهی در ایران خبر از تشکیلاتی جدید داده و نام آنرا کمیته صیانت از منافع ملی نامیدند.

به گزارش آفتاب، کمیته‌ای که در زمان بازگشت رئیس‌جمهور و هیات همراه از نیویورک با لنگه کفش به استقبال وی رفتند و در حالی که به اعتقاد اکثر کارشناسان سفر روحانی و تیم همراه، فضای ایران‌هراسی را در نطام بین‌الملل از بین برد ولی این گروه تمامی این دستاوردها را نادیده گرفت و در ادامه برنامه‌های متفاوتی علیه دولت تدبیر و امید در طول یکسال گذشته برگزار کرد.

- تکذیب پرتاب کفش به رئیس جمهور

 علی محمدزاده 7 مهر ماه سال 92 بعد از پرتاب لنگه کفش به سوی رئیس‌جمهور مسئولیت برگزاری مراسم استقبال! از رئیس‌جمهور از سوی این کمیته را بر  عهده گرفت و گفت: علت اصلی تشکیل این کمیته درس‌های مختلف درباره‌ی سفر رئیس‌جمهور به نیویورک و مذاکره با آمریکا بود. این کمیته که شامل تشکل‌های دانشجویی طلاب و مردم است، برای رصد دقیق مسائل تشکیل شد. این تشکل برای گرفتن پاسخ‌هایی از قبیل این که آیا در مذاکرات انجام شده منافع ملت ایران لحاظ شده است، به وجود آمد و در اولین اقدام خود تجمع مسالمت آمیزی با شعارهای متین! در فرودگاه مهرآباد را سازماندهی کرد.

وحید اشتری سخنگوی این کمیته نیز با ابراز این عقیده که اتفاق فرودگاه یک هشدار جدی به رئیس‌جمهور بود، افزود: ورود رئیس جمهور به جمع مردم به تعویق افتاده بود، بنابراین تجمع کنندگان تصمیم گرفتند نماز جماعت را برگزار کنند، در حین برگزاری نماز ماشین رئیس‌جمهور وارد تجمع‌کنندگان شد، بنابراین نمازگزاران برای این که زیر ماشین‌های تیم همراه رئیس‌جمهور نروند پای پیاده فرار کردند و تیم حفاظت رئیس‌جمهور هم کفش‌های تجمع کنندگان را به اطراف پرتاب کرد، اما در این بین عکسهایی گرفته شد که در آن عکس‌ها تجمع کنندگان کفش‌ها را در دست خود داشتند و این گونه القا شد که تجمع کنندگان به سمت رئیس‌جمهور کفش پرتاب کردند!

- عقب‌نشینی کمیته، بعد از حمایت رهبر معظم انقلاب

اما بعد از بازگشت رئیس‌جمهور به کشور اکثر مسئولان داخلی در اظهارنظر جداگانه‌ای معتقد بودند سفر رئیس‌جمهور دستاوردهای بسیار مهمی برای کشور به همراه داشت و نماینده جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس‌های جهانی پیام انقلاب را به گوش جهانیان رساند. مضاف بر این رهبر معظم انقلاب نیز بعد از این سفر در سخنانی فرمودند: ما از تحرک دیپلماسی دولت حمایت می‌کنیم و به تلاش دیپلماسی اهمیت می‌دهیم و از آنچه در سفر اخیر بود حمایت می‌کنیم.

همین حمایت‌ها باعث شد برای مدتی خبری از فعالیت‌های این کمیته نباشد ولی همزمان با آغاز مذاکرات هسته‌ای ژنو این افراد مذاکرات هسته‌ای را به عنوان هدف بعدی قرار دادند و با آغاز مذاکرات هسته‌ای نشست‌های بسیاری را در مخالفت با مذاکرات برگزار کردند. 

کمیته‌ای که عملکرد آن بیشتر شبیه کمیته صیانت از منافع تحریم بوده است و هر جای که قرار شده مذاکراتی برای کم کردن یا از بین رفتن تحریم‌ها برگزار شود مخالفت کرده‌اند.

- کمیته صیانت از منافع تحریم یا ملی؟

در حالی که بعد از دستیابی به توافق ژنو رئیس جمهور در سخنانی زنده این توافق نامه را به مثابه ترک برداشتن کامل دیوار تحریم ها اعلام کرد، در نامه‌ای این دستاورد بزرگ را به رهبر انقلاب تبریک گفت و مقام معظم رهبری نیز در جواب نامه‌ فرمودند: دستیابی به آنچه مرقوم داشته‌اید، در خور تقدیر و تشکر از هیأت مذاکرات هسته‌‌ای و دیگر دست‌اندر‌کاران است و می‌تواند پایهٔ اقدامات هوشمندانهٔ بعدی قرار گیرد. بی‌شک فضل الهی و دعا و پشتیبانی ملت ایران عامل این موفقیت بوده و در آینده نیز خواهد بود.

اما ترک برداشتن دیوار تحریم‌ها به مذاق کمیته صیانت از منافع ملی! خوش نیامد و این تشکل بعد از دستیابی به توافق ژنو حملات گسترده ای را علیه تیم هسته‌ای آغاز کرد.

- هشدار 5 ماده‌ای به رئیس جمهور

 تفسیر اشتباه متن توافق هسته‌ای و حجت قرار دادن سخنان مقامات اعضای گروه 5+1 و سپس برگزاری نشت دلواپسیم، با دعوت از اعضای جبهه پایداری در تخریب توافق نامه، از جمله اقدامات این گروه در مخالفت با توافق هسته‌ای بود. در اسفند ماه 92 نیز با نزدیک شدن به مذاکرات گام نهایی، در بیانه این کمیته خطاب به رئیس‌جمهور، آمده بود:

 (همان‌طور که بارها گفته شده بود این توافقنامه نه تنها حقوق هسته‌ای کشور را به رسمیت نمی‌شناسد و باعث پسرفت در این زمینه و از دست رفتن امیدهای کشور جهت بدست آوردن صنعت هسته‌ای برای مدتی طولانی می‌گردد بلکه زمینه را برای زورگویی و هجوم دشمنان در زمینه‌های دیگر و افزایش فشار بر کشور، بیش از پیش فراهم می‌آورد.

این کمیته در اردیبهشت سال 93 همزمان با آغاز آخرین دور مذاکرات در 6 ماهه اول برای دستیابی به توافق جامع در وین، نشست پر سر و صدای خط قرمز را با عنوان نه به صنعت هسته‌ای دکوری، برگزار کرد که تقریبا با ریزش مخاطب بسیار و با حضور تعدادی از چهره‌های تکراری حاضر در همایش دلواپسیم برگزار شد.

- طرح عدم کفایت رئیس جمهور در صورت دیدار با اوباما

اینک همزمان با سفر رئیس‌جمهور به نیویورک و در شرایطی که همزمان با نشست سالانه سازمان ملل مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه 5+1 نیز در حال برگزاری است کمیته صیانت از منافع ملی طی نامه‌ای به نمایندگان مجلس، به بدرقه منتخبین مردم در 24 خرداد سال 92 رفت که در آن صحبت از پیگیری عدم کفایت منتخب مردم به میان آورده و در بخشی از آن آمده است: تلاش برای دوستی با آمریکا به معنای براندازی نرم جمهوری اسلامی است و پیگیری طرح عدم کفایت رئیس‌جمهور در صورت دیدار روحانی با اوباما لازم است!

البته در این نامه به این مسئله اشاره نشده که در زمانی که رئیس‌جمهور سابق برای اوباما نامه می‌نوشت، و یا یازده‌ روز خانه‌نشینی و تخلفات گسترده صورت می‌گرفت، در کدامین جبهه سیاسی مشغول فعالیت بودند.

از طرفی فارغ از اینکه در سفر رئیس‌جمهور به نیویورک چه اتفاقی خواهد افتاد در طول یکسال گذشته عالی‌ترین مقام دستگاه سیاست خارجی بارها با وزیر امور خارجه آمریکا دیدارهای متناوبی برای حل موضوع هسته ای برگزار کرده است و این فعالیت دیپلماتیک تیم هسته‌ای بارها مورد حمایت رهبر معظم انقلاب و تمامی مسئولین ارشد کشور قرار گرفته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین