کد خبر: ۲۶۷۱۴۸
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۳

دست قطع شده کارگر تبریزی دوباره جان گرفت

وی ادامه داد: هنگام تعمیر موتور، دستگاه خود به خود شروع به کار کرد و مچ دست راستم در بین تسمه ها گیر کرد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: تیم جراحی بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی بهبود تبریز در عملی نادر توانستند دست راست قطع شده یک کارگر جوان تبریزی را با موفقیت به بدنش پیوند بزنند.

بهنام آقازاده که 37 سال سن دارد و سرکارگر شرکت تک تیر بتن است، درباره چگونگی وقوع این حادثه  گفت: 19 مهر ماه موتور دستگاه های کارگاه دچار نقص فنی شد که برای رفع آن به زیرزمین مراجعه کردم.
 
وی ادامه داد: هنگام تعمیر موتور، دستگاه خود به خود شروع به کار کرد و مچ دست راستم در بین تسمه ها گیر کرد.
 
این کارگر جوان اظهار کرد: متوجه شدم دستگاه تمام بدنم را به سمت خود می کشد و تنها چیزی که در آن لحظه به ذهنم رسید «یا حسین» گویان دست راستم را توسط تیغه دستگاه از آرنج قطع و فریاد زدم تا کارگران برق را قطع کنند.
 
آقازاده با بیان این که کارگرانی که صدای فریادم را شنیده بودند به زیرزمین آمده و با دیدن دست قطع شده من همگی از ترس فرار کردند، گفت: سقف زیر زمین تازه اجرا شده بود و به دلیل شمع گذاری در آن مکان به سختی خود را به بیرون از ساختمان رساندم تا کسی به من کمک کند.
 
وی ادامه داد: دوستانم ابتدا وحشت زده بودند و بالاخره توانستند دستم را از بین دستگاه آزاد کرده و من را همراه دست قطع شده به تبریز انتقال دهند.
 
این کارگر جوان اظهار کرد: توسط دوستانم به بیمارستان عالی نسب تبریز منتقل و آنجا کادر اورژانس دست قطع شده ام را کاملا شستشو داده و آن را در جعبه ای قرار داده و توسط اورژانس مرا به بیمارستان بهبود برای عمل پیوند اعزام کردند.
 
وی ادامه داد: خدا را شکر می کنم که دستم دوباره پیوند خورده است؛ این که دستم بی حس و بی حرکت بماند برایم مهم نیست، اگر دستم را نداشتم از شدت غصه زنده نمی ماندم.
 
مدیر بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی بهبود نیز درباره چگونگی انجام این عمل پیوندی گفت: با تماس اورژانس بیمارستان عالی نسب با این مرکز در خصوص انتقال بیمار، تمام کادر و اتاق عمل برای انجام عمل پیوند آماده شدند.
 
بهمن ذیجاه افزود: با مشورت دو پزشک متخصص تمام لوازم و تجهیزات لازم تا رسیدن بیمار به مرکز آماده و حتی از دیگر مراکز نیز درخواست تجهیزات و کیسه خون شد.
 
دکتر «حسین سلیمان لو» که سرپرستی این تیم جراحی را به عهده داشت، گفت: با توجه به این که تجربه عمل پیوند دست را سه سال پیش در بیمارستان محلاتی تبریز داشتم، با اضطراب کمتر و با سرعت بیشتر عمل پیوند صورت گرفت.
 
این متخصص ارتوپدی و فلوشیپ زانو افزود: ساعت 16 روز شنبه 19 مهرماه به همراه کادر 10 نفری وارد اتاق عمل شده و توانستیم اندام قطع شده را پس از 10 ساعت تلاش کادر درمانی با موفقیت کامل به بدن مصدوم پیوند بزنیم.
 
وی خاطرنشان کرد: همزمان با عمل پیوند شکستگی که در اندام قطع شده رخ داده بود نیز جراحی و درمان شد.
 
سلیمان لو با تاکید بر این که یک هفته از مدت عمل پیوند می گذرد و بیمار در این مدت دچار عوارض جانبی به ویژه عفونت نشده است، اظهار کرد: این عمل پیوند 95 درصد با موفقیت انجام شده است.
 
وی با تاکید بر آموزش عمومی کمک های اولیه به آحاد جامعه ادامه داد: مهمترین مساله در مواجه با این گونه موارد داشتن خونسردی، جلوگیری از خونریزی و انتقال سریع بیمار به مراکز درمانی است.
 
این پزشک متخصص با بیان این که ممکن است در اثر بی توجهی به خونریزی، فرد حادثه دیده جان خود را از دست بدهد، افزود: همچنین اندام قطع شده نباید به طور مستقیم در مجاورت یخ قرار گیرد، بلکه بهتر است در یک ظرف تمیز که سرم در داخل آن ریخته شده قرار داده شود و بسته یخ در کنار اندام گذاشته شود.
 
دکتر «کامران ظفر دوست» دیگر پزشک این تیم جراحی گفت: این تیم 10 نفره جراحی متشکل از سه گروه بیهوشی، ارتوپدی و عروق توانستند با همکاری هم در عملی سخت اندام قطع شده را پیوند بزنند.
 
این متخصص جراحی عمومی و عروق و فوق تخصص جراحی قفسه سینه افزود: تیم ارتوپدی برای فیکس کردن استخوان و ترمیم اعصاب و عضلات تیم عروق نیز برای ترمیم شریان و وریدهای اندام و برقراری جریان خون در کنار کادر بیهوشی فعالیت کردند.
 
وی اظهار کرد: خوشبختانه با لطف الهی و همکاری تیمی که در بیمارستان وجود داشت، تمام تجهیزات و لوازم جراحی به موقع تهیه و عمل جراحی با موفقیت انجام شد.
 
ظفر دوست بر لزوم آموزش کمک های اولیه در مدارس و دوران سربازی تاکید کرد و گفت: اگر برخورد درست در مواجه با حوادث در جامعه آموزش داده شود، تلفات ناشی از سوانح در جامعه کاسته می شود.
 
طبق گفته پزشکان در برخورد با سوانحی از این قبیل، سرعت عمل در انتقال و دانستن اصول اولیه امدادرسانی برای آحاد مردم جامعه بسیار مهم و حیاتی است.
 
طبق آمار و اظهار نظر کارشناسان، پس از بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها، تصادفات و عوارض ناشی از آن سومین عامل مرگ و میر در کشور است که به نظر می رسد نیازمند اقدامات اساسی در جامعه هستیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین