کد خبر: ۲۷۰۰۴۶
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۹

اصلِ مهم در پیشگیری از مسمومیت غذایی

یک متخصص بیماری‌های عمومی و گرمسیری با تاکید بر اینکه رعایت بهداشت فردی اصلی‌ترین راهکار در جلوگیری از مسمومیت غذایی است، گفت: هنگام ورود به منزل و قبل از خوردن غذا باید دست‌ها را 15 ثانیه به صابون آغشته و سپس با آب شست تا تمام میکروب‌های دست به طور کامل از بین بروند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: دکتر زهرا احمدی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا گفت: مسمومیت غذایی، بیماری است که به دلیل خوردن غذاهایی که حاوی ارگانیسم‌ها مضر هستند، بوجود می‌آید. همچنین با مصرف غذاهای آلوده، نپخته، انواع کنسرو و کمپوت‌های مشکل‌دار، مسمومیت ایجاد می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطر نشان کرد: بیشترین مسمومیت‌ها در اثر عدم پخت کامل مواد گوشتی، خرابی محصولات لبنی، بیرون ماندن مواد غذایی از یخچال و تمیز نشستن انواع سالادها ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه علایم مسمومیت غذایی به طور معمول تا 24 ساعت پس از صرف غذا ظاهر می‌شود، افزود: نوزادان، سالمندان، مبتلایان به بیماری‌هایی مانند دیابت و نقص ایمنی، زنان باردار، مبتلایان به سرطان خون و پیوند مغز استخوان، کبد و کلیه و مادران شیرده باید بیش از سایرین مراقب باشند تا به مسمومیت غذایی دچار نشوند.

احمدی‌نژاد تهوع، اسهال، استفراغ و دل پیچه را از علایم اصلی مسمومیت غذایی دانست و بیان کرد: بیماران بر دو مبنای کلی که یکی شامل حال عمومی، شدت علایم مسمومیت از خفیف، متوسط و شدید و دیگری که بر حسب شدت کم آبی در بیمار که با اسهال و استفراغ همراه است، باید مایعات تزریقی دریافت کنند.

وی ادامه داد: اگر بیمار اسهال یا استفراغ همراه با خون داشته و تب کرده باشد، باید از داروهای شیمیایی برای درمان آن استفاده شود. همچنین انجام آزمایش خون، آزمایش بر روی باقیمانده غذا و تجویز داروهای ضد استفراغ از اقدامات دیگر تشخیص و درمان مسمومیت غذایی است.

این متخصص بیماری‌های عفونی اصلاح کمبود آب بدن بیمار را مهم‌ترین اقدام درمان مسمومیت غذایی دانست و اظهار کرد: مصرف سرم خوراکی، مایعات زیاد مانند نوشابه سیاه که پتاسیم بیشتری در آن وجود دارد و موز می‌تواند املاح از دست رفته بیمار را جبران کند؛ چراکه کمبود آب بدن می‌تواند باعث ایست قلبی، تنفسی و نارسایی کلیه در بیمار شود.

وی در پایان گفت: برای جلوگیری از بروز این بیماری و کنترل آن در سطح جامعه رعایت بهداشت فردی بسیار موثر است. شستن و پوست گرفتن میوه‌ها، اطمینان از سلامت سالادها در رستوران‌ها، می‌تواند کمک کننده باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین