مزاج کلیهها با گوشت نمیسازد
یک متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: نمک استفاده شده به هنگام پخت غذا میتواند نیاز روزانه بدن به نمک را تامین کند و دیگر نیازی نیست که افراد نمکدان سر سفره بیاورند.
آفتابنیوز : آفتاب: یک متخصص تغذیه مصرف زیاد مواد پروتئینی مانند انواع گوشت و نمک را از جمله عوامل آسیبزننده به کلیهها عنوان کرد.
به گزارش ایسنا، دکتر یحیی پاسدار با بیان اینکه کلیهها مسئول دفع مواد ناشی از سوخت و ساز بدن هستند، اظهار کرد: قطعا هرچه موادی که سوخت و ساز ناشی از آنها منجر به آسیبرسانی به کلیه شود، بیشتر مصرف شود، احتمال ابتلا به بیماریهای کلیوی نیز بیشتر خواهد شد.
این متخصص تغذیه، مواد شیمیایی، سموم و آفتکشها را از جمله این مواد عنوان کرد و افزود: هر چه مواد غذایی مصرفی حاوی مقادیر زیادی سموم و آفتکش بوده و مواد شیمیایی زیادی در آنها وجود داشته باشد، به کلیهها آسیب بیشتری وارد میکند.
وی مواد غذایی با پروتئین بالا را از جمله دیگر مواد زیان آور و آسیبرسان به کلیهها عنوان و تصریح کرد: از جمله این مواد میتوان به انواع گوشت اشاره کرد.
پاسدار تصریح کرد: مصرف زیاد گوشت میتواند به دلیل پروتئین بالا، اوره را در خون افزایش داده که تلاش کلیه برای این دفع حجم بالای اوره موجب میشود تا نفرونها و سلولهای کلیه آسیب دیده و به مرور زمان و در اثر بیتوجهی کلیهها دچار نارسایی شوند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مصرف زیاد نمک را نیز یکی دیگر از عوامل تهدید کننده سلامت کلیهها عنوان و تصریح کرد: مصرف روزانه شش گرم نمک میتواند نیازهای بدن را رفع کند که این میزان معادل یک قاشق مرباخوری یا به اندازه یک حبه قند است.
وی خاطرنشان کرد: نمک استفاده شده به هنگام پخت غذا میتواند نیاز روزانه بدن به نمک را تامین کند و دیگر نیازی نیست که افراد نمکدان سر سفره بیاورند.
پاسدار میانگین میزان مصرف نمک در کشور را 18 گرم اعلام و تصریح کرد: در حال حاضر مردم ایران سه برابر حد استاندارد نمک مصرف میکنند که این امر میتواند عوارض حاصل از مصرف زیاد نمک از جمله فشار خون و بیماریهای کلیوی را افزایش دهد.
این متخصص تغذیه، مصرف کم آب را نیز از دیگر عوامل آسیب رسان به کلیهها عنوان کرد و افزود: هر فرد باید بطور متوسط روزانه در فصول گرم سال هشت تا 10 لیوان و در فصول سرد سال شش تا هشت لیوان آب مصرف کند.
وی خاطرنشان کرد: مصرف آب کمتر از مقادیر گفته شده میتواند غلظت خون را افزایش داده که این افزایش غلظت خون موجب آسیب به سلولهای کلیوی میشود.
به گزارش ایسنا، دکتر یحیی پاسدار با بیان اینکه کلیهها مسئول دفع مواد ناشی از سوخت و ساز بدن هستند، اظهار کرد: قطعا هرچه موادی که سوخت و ساز ناشی از آنها منجر به آسیبرسانی به کلیه شود، بیشتر مصرف شود، احتمال ابتلا به بیماریهای کلیوی نیز بیشتر خواهد شد.
این متخصص تغذیه، مواد شیمیایی، سموم و آفتکشها را از جمله این مواد عنوان کرد و افزود: هر چه مواد غذایی مصرفی حاوی مقادیر زیادی سموم و آفتکش بوده و مواد شیمیایی زیادی در آنها وجود داشته باشد، به کلیهها آسیب بیشتری وارد میکند.
وی مواد غذایی با پروتئین بالا را از جمله دیگر مواد زیان آور و آسیبرسان به کلیهها عنوان و تصریح کرد: از جمله این مواد میتوان به انواع گوشت اشاره کرد.
پاسدار تصریح کرد: مصرف زیاد گوشت میتواند به دلیل پروتئین بالا، اوره را در خون افزایش داده که تلاش کلیه برای این دفع حجم بالای اوره موجب میشود تا نفرونها و سلولهای کلیه آسیب دیده و به مرور زمان و در اثر بیتوجهی کلیهها دچار نارسایی شوند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مصرف زیاد نمک را نیز یکی دیگر از عوامل تهدید کننده سلامت کلیهها عنوان و تصریح کرد: مصرف روزانه شش گرم نمک میتواند نیازهای بدن را رفع کند که این میزان معادل یک قاشق مرباخوری یا به اندازه یک حبه قند است.
وی خاطرنشان کرد: نمک استفاده شده به هنگام پخت غذا میتواند نیاز روزانه بدن به نمک را تامین کند و دیگر نیازی نیست که افراد نمکدان سر سفره بیاورند.
پاسدار میانگین میزان مصرف نمک در کشور را 18 گرم اعلام و تصریح کرد: در حال حاضر مردم ایران سه برابر حد استاندارد نمک مصرف میکنند که این امر میتواند عوارض حاصل از مصرف زیاد نمک از جمله فشار خون و بیماریهای کلیوی را افزایش دهد.
این متخصص تغذیه، مصرف کم آب را نیز از دیگر عوامل آسیب رسان به کلیهها عنوان کرد و افزود: هر فرد باید بطور متوسط روزانه در فصول گرم سال هشت تا 10 لیوان و در فصول سرد سال شش تا هشت لیوان آب مصرف کند.
وی خاطرنشان کرد: مصرف آب کمتر از مقادیر گفته شده میتواند غلظت خون را افزایش داده که این افزایش غلظت خون موجب آسیب به سلولهای کلیوی میشود.
گزارش خطا
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره عضویت در خبرنامه