کد خبر: ۲۷۶۹۸۲
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۸

ایام کریسمس در بغداد جنگ‌زده

منصور مال جدیدترین و بزرگترین مرکز خرید بغداد به پناهگاهی برای ساکنین شهر که از خشونت و آشوب روزانه بغداد خسته شده‌اند، تبدیل شده است. آشوب‌هایی که به اقدامات گروه داعش و وفادارن سنی آن مربوط می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب- سرویس بین‌الملل: در حالی که کشتار و بمب‌گذاری‌های داعش در خیابان‌ها و ماشین‌ها تمامی ندارد، در مرکز خریدی در بغداد، به خریداران با یک درخت کریسمس 30 فوتی تزئین شده خوش‌آمد گفته می‌شود.

به گزارش «آفتاب» به نقل از واشنگتن پست، منصور مال جدیدترین و بزرگترین مرکز خرید بغداد به پناهگاهی برای ساکنین شهر که از خشونت و آشوب روزانه بغداد خسته شده‌اند، تبدیل شده است. آشوب‌هایی که به اقدامات گروه داعش و وفادارن سنی آن مربوط می‌شود.

از تابستان گذشته که داعش توانست بغداد را تصرف کند، مردمان این شهر و اطرافش، شدیدترین نوع و میزان کشتار و خسارات را تجربه کرده‌اند. در این میان تنها استان انبار مصون مانده است. داعش طی یک یورش شدید موفق شد نوار بسیار بزرگی را در شمال و غرب عراق تصرف کند و کنترل اکثریت "انبار" را نیز بدست گیرد.

با این وجود در منصور مال نشانه‌ای از جنگ و خشونت نیست. مردم برای دیدن فیلم‌های آمریکایی در سینما صف کشیده‌اند و برخی دیگر نیز در آستانه سال جدید میلادی با خرید و خوردن پیتزا تصمیم دارند بزم خود را تکمیل کنند. درختان کاج تزئین‌شده، چراغ‌های رنگی و نورانی، تزئینات شاد و پر زرق و برق داخل مرکز خرید در مقایسه با تنش و خشونت خارج از آن، بیش از حد سورئال به‌نظر می‌رسد.

جامعه مسیحیان عراق مانند اکثریت شیعه آن به سرعت در حال کاهش است، در حالی که اقلیت سنی آن بیش از پیش به چشم می‌خورد.

عمار ناصر جوان 25 ساله‌ای که همراه همسرش به منصور مال آمده است می‌گوید: «ما به اینجا آمده‌ایم تا از وضعیت خشونت‌بار خیابان‌ها فرار کنیم. اینجا در میان خیابان‌های بغداد بسیار منحصربه‌فرد است و ما عاشق آن هستیم. آمدن به اینجا بسیار بهتر از قدم زدن در خیابان‌هایی است که هیچ نمی‌دانی در آنها چه اتفاقی برایت خواهد افتاد.»

یک سال پیش که منصور مال با هزینه ساخت 25 میلیون دلار افتتاح شد، به‌نظر می‌رسید یک پروژه بسیار ریسک‌پذیر و حتی جاه‌طلبانه است.

اندکی پس از آغاز سال 2010 شبه‌نظامیان سنی نمایش حمله به عراق را آغاز کردند. جنگ‌های داخلی نیز گسترش پیدا کرد و آینده سیاسی عراق متزلزل شده بود. منطقه نیمه‌خود‌مختار کردستان از فرصت استفاده کرد و شروع به قدرت‌نمائی کرد.

با وجود این نابسامانی‌ها اقتصاد نفت عراق به سرعت در حال رشد بود. سرانه تولید ناخالص داخلی از 1.300دلار در سال 2004 به 6.300 دلار در سال 2012 رسید. همچنین تولیدات نفتی به 3.3 میلیون بشکه در روز رسید.

به همین علت سرمایه‌گذاران منصور مال پیشقدم ساخت این پروژه شدند. فارس هلال مدیر اجرایی سینمای شلوغ این مرکز خرید می‌گوید: «همانطور که می‌بینید بازار بسیار خوب است. عراقی‌ها فیلم‌های آمریکایی دوست دارند، بیشتر مردم فیلم‌های اکشن و کمدی را می‌پسندند.»

با نگاه کردن به اطراف مرکز خرید و دیدن رنگ‌های متنوع و شادی که تمام فضا را احاطه کرده‌اند نمی‌توان خیابان‌های تاریک و غم‌زده و ترسناک شهر را باور کرد. محمد مهدی استاد جامعه‌شناسی دانشگاه بغداد معتقد است که اتحاد رنگ‌ها و مردم در این مرکز خرید حاوی پیام است و این پیام چیزی جز اتحاد و همبستگی مردم عراق را نمی‌رساند. او می‌گوید در این مرکز خرید مردم فارغ از تفاوت‌ها گرد هم می‌آیند و فرصتی را برای ملاقات با یکدیگر پیدا می‌کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین