دقایقی پس از اتمام نشست شورای حکام مطرح شد:
هنوز دلیل کافی برای ارجاع پرونده به شورای امنیت وجود دارد
به گزارش آفتاب نیوز،
نماینده دائمی انگلیس در آژانس گفت: برخی کشورهای عدم تعهد با ارائه مدارکی که ایران در اختیار آژانس قرار داده بود مخالفت کردند.
مدارک به دست آمده شامل چگونگی ریخته گری و تراش کاری فلز اورانیوم که پروسه ای که بنا به نظر متخصصان می تواند در ساخت بمب اتم مورد استفاده قرار بگیرد، بود.
آقای جنگیز همچنین از مدیر کل آژانس بین المللی انرژی هسته ای خواست مدارک به دست آمده از ایران را متخصصان پنچ کشور هسته ای مورد بررسی قرار دهند. با وجود سخنان جنگیز در مورد توجه جدی اتحادیه اروپا به این مدارک نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی هسته ای گفته است: مدارک به دست آمده شامل اطلاعات ساده و غیر پیچیده است که به راحتی می توان از اینترنت و نوشته های در دسترس به دست آورد.
آقای آخوند زاده همچنین ارائه این مدارک توسط کشورش را نشان دهنده شفاف سازی کامل ایران دانست.
بی.بی.سی در ادامه می افزاید: 35 عضو شورای حکام آژانس بین المللی انرژی هسته ای تصمیم گرفتند ارجاع ایران به شورای امنیت را متوقف کنند، در مقابل زمان بیشتری را در اختیار روسیه قرار دادند تا به عنوان واسطه و بر اساس طرح خود در مورد غنی سازی برای استفاده ایران در راکتورهای هسته ای اش بتواند با ایران به توافق برسد.
سفیر امریکا در آژانس بین المللی انرژی هسته ای، گریگوری شولت ضمن قدردانی از تلاش های روسیه فرصت ایجاد شده را زمانی برای کسب دوباره اعتماد بین المللی از سوی ایران دانست و گفت:« دلیل کافی برای ارجاع ایران به شورای امنیت سازمان ملل وجود دارد و اگر ایران بخواهد از خواسته شورای حکام در مورد همکاری کامل با آژانس بین المللی انرژی هسته ای، نافرمانی کند، این اتفاق خیلی زود رخ می دهد.»
ابهام عمیق در مورد ماهیت اهداف هسته ای ایران برای غرب وجود دارد.