گذر سیاست خارجی ایران از پوپولیسم
به گزارش آفتاب نیوز، 
محمدجواد لاریجانی در توضیح گذر از سیاست های پوپولیستی، بر امنیت سفارتخانه های خارجی در ایران تأکید و آن را جزء سیاست های نظام یاد کرده بود. اما این سخن نیاز به سازوکارهای لازم خود داشت. آگاهان سیاسی معتقدند گذر از سیاست های پوپولیستی، نیازمند ابزاری است که این ابزار در حوزه اقتدار قانونی وزارت کشور به منظور سامان بخشی به حوزه امنیت اجتماعی و امنیت سیاسی راجع است.
این امر تنش های مربوط به سیاست خارجی را سامان داده و امور خارجی را در مجرای اصلی خود هدایت می کند. اما به نظر می رسد مجموعه نظام به این تحلیل رسیده باشند که آنچه گذر از سیاست های پوپولیستی است، عدم دخالت نیروهای سازمان یافته مسلح نظامی، یا شبه نظامی همچون بسیج، در امور سیاسی است. این امر که فصل جدیدی را برای نظام سیاسی ایران رقم می زند، استفاده از این گونه نیروها در معادلات سیاسی را منتفی می سازد.
این همان امری است که هاشمی رفسنجانی
در تحلیل مهدی صدیقی در معرض آن قرار داشت. به نظر می رسد حضور جانشین فرمانده سپاه، سرتیپ پاسدار «ذوالقدر» به عنوان معاون امنیتی وزارت کشور که از بسیج و دیگر نیروهای نظامی شناخت جامعی دارد، در این راستا صورت گرفته باشد. موضوعی که می تواند تا اندازه زیادی در کلیه حرکت های سیاسی و حیاتی وزارت کشور از جمله برگزاری انتخابات، و همچنین انتخابات مجلس خبرگان رهبری نقش تعیین کننده ای ایفا کند.
اما آن چه در آخر به نظر می رسد اینکه آیا سیاست گذر از پوپولیسم در نظام سیاسی ایران در اینکه نظامیان و شبه نظامیان، نباید در حوزه سیاسی دخالت کنند، سیاستی نهایی و قطعی به نظر می رسد؟