کد خبر: ۲۸۵۲۱۹
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۷

تکخوانی‌زنان، موج‌سواری بی‌فايده افراطيون

کاش این مدعیان در مقابل مداحی پاپ ذاکر و ذاکرها صف می‌کشیدند و از این‌که ذائقه بچه مذهبی‌های عاشق امام حسین علیه‌السلام آلوده به موسیقی پاپ شود مانع می‌شدند. کاش اجازه نمی‌دادند ریتم شور عزاداری را به جای تک ضرب پنجه پور و سه ضرب حاج صادق بگذارند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: یک ماه پیش با انتشار یک آلبوم موسیقی همخوانی و جوسازی رسانه ای که این اثر تکخوانی است و نه همخوانی،جوسازی های علیه موسیقی و وزارت فرهنگ و ارشاد به وجود آمد.در آن زمان دفتر موسیقی صدور مجوز تکخوانی را تکذیب کرد و وزارت فرهنگ و ارشاد نیز به صراحت اعلام کرد در تمام مجوزهای صادر شده برای موسیقی، تئاتر، سینما و کتاب تمام مواضع شرع را در نظر می گیرد.البته تمام این حوادث به تکذیبه و بیانه ختم به خیر نشد و این حواشی هنوز که هنوز است ادامه داد؛ به گونه ای که یک گروه فشار عنان از دست داده و در کنسرت همایون شجریان در اصفهان تکبیر الله اکبر گفتند و عده ای دیگر از قدرت رسانه هاشان استفاده کردند و از کاه کوهی ساختند که هنوز تمامی ندارد. آن هم سر چه؟ سر یک آلبوم همخوانی! یا این همه جوسازی های از دل پرخون کسانی دیگر حکایت دارد که اهداف دیگر را دنبال می کنند؟ به گزارش ایسکانیوز، برخی از اخبار تازه اتفاق افتاده در ارتباط با موضوع دروغین و جنجالی تکخوانی زنان به شرح زیر است:

ملاک وزارت فرهنگ در موسیقی نظر رهبری است
اما ماجرا چگونه بود؟پس از انتشار یک اثر همخوانی و شروع جوسازی ، وزیر فرهنگ و ارشاد هنگام سفر هیات دولت به اصفهان به جوسازی ها درباره صدور مجوز تکخوانی برای زنان توسط این نهاد پاسخ داد و اعلام کرد که ملاک این وزارت خانه در زمینه موسیقی نظر رهبری است. وی گفت: در حوزه موسیقی بحث بسیار است. این حوزه جزو حوزه‌هایی است که حدود آن روشن نیست. در این حوزه نظریات فقهی متعددی داریم و علما نظرات متعددی دارند اما آنچه برای ما ملاک است نظرات مقام معظم رهبری است که هم به عنوان مرجع تقلید و هم به عنوان رهبر انقلاب و شخصی آشنا با مباحث هنری ما براساس ملاک ایشان تصمیم‌گیری و عمل می‌کنیم.

آقای وزیر! مراقب باشید، رانت پدرتان را از بین نبرید
پس از این صحبت ها آیت الله محمد یزدی، رئیس دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری با هشدار به برخی وزرای دولت یازدهم به ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بنده بالاخص به وزیر ارشاد تذکر می دهم که آقای وزیر ارشاد! به معاونت موسیقی تان تذکر بدهید که موسیقی در اسلام حرام است. شما نمی توانید موارد شبهه را تشخیص بدهید. تمسک به موارد شبهه موجب می شود آهسته آهسته مرزها را زیر پا بگذارید و به عنوان مشتبه در حرام بیافتید. تک خوانی زن بدون تردید حرام است. همه مراجع هم مخالف هستند، حتی همخوانی هایی که در بینش تک خوانی زن باشد هم حرام است. ترویج موسیقی اصولاً حرام است. متأسفانه می بینیم وزیر ارشاد هر روز یک سری جشن ها برگزار می کند و هزینه هایی را بر بیت المال تحمیل می کند. آقای وزیر ارشاد! بدانید با این کارها محبوبیت خودتان را در پیش متدینین و مراجع معظم از دست خواهید داد. آقای وزیر! مراقب باشید، رانت پدرتان را از بین نبرید. اگر از رانت پدرتان به وزارت رسیده اید مراقب باشید به وظیفه خودتان عمل کنید و اگر به وظیفه تان عمل نکردید منتظر حمایت نباشید بلکه منتظر مخالفت باشید و بدانید با راهی که پیش گرفته اید فردا _ پس فردا اگر مراجع علیه شما چیزی بگویند در آینده هم نمی توانید زندگی درستی داشته باشید. من مدتهاست سکوت کرده ام.

دفاع صفارهرندی از وزارت فرهنگ دولت یازدهم
در این میان انتشار سخنان صفار هرندی وزیر سابق وزارت ارشاد در دولت نهم تا حد زیادی در کاستن این فشار ها و روشن شدن واقعیت موضوع موثر بود. محمدحسین صفار هرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام طی سخنانی اعلام کرد : وزارت ارشاد در صدور مجوز برای آلبوم ترا ای کهن بوم و بر دوست میدارم از موازین شرعی عدول نکرده است. قضاوت ما درباره برخی از نهادها مانند وزارت ارشاد نمی‌تواند به صورت خطی باشد. به عنوان مثال در قصه تک‌خوانی زنان این سؤال مطرح شد که آیا دولت و وزارت ارشاد به تک‌خوانی خانم‌ها مجوز داده است. وقتی پیش آنها می‌رویم آنها می‌گویند ما مجوز ندادیم که البته راست هم می‌گویند. او ادامه داد: من آن آلبومی که اعتراض‌های زیادی در مورد آن صورت گرفت را گوش کردم. در آن آلبوم صدای زن در زیر صدای مرد بود که نشان می‌داد حرف وزارت ارشاد در عدم صدور مجوز برای آلبوم تک‌خوانی زنان درست است.

کاش این مدعیان در مقابل مداحی پاپ ذاکر و ذاکرها صف می‌کشیدند
در ادامه این روندها و ترس بسیاری از گروههای موسیقی برای اجرای موسیقی به ویژه در شهرستان ها، بلاخره آنچه که نباید اتفاق می افتاد، رخ داد. همایون شجریان چندی پیش ، در اصفهان کنسرت داشت، در جریان این کنسرت، عده‌ای در اعتراض به حضور سه زن نوازنده روی سن، در سانس اول به سالن کنسرت وارد شدند و وقفه‌ای در اجرای کنسرت ایجاد کردند. درپی این جریان مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان بیانیه‌ای منتشر کرد.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین محمد قطبی - مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان - با انتشار بیانیه‌ای، نسبت به حاشیه‌های کنسرت همایون شجریان واکنش نشان داد و معترضان را به گفت‌وگو و تمکین به قانون دعوت کرد. بخش کوتاهی از این بیانیه به شرح زیر است: «از دور بانگی شنیدند، نفس‌زنان دویدند، چیزی ندیدند، خجالت کشیدند. آنان که با اجرای موسیقی همایون شجریان موافق نیستند، یا سنت را نمی‌شناسند یا موج موسیقی مدرن را و یا از قدرت موسیقی سنتی در برابر موسیقی بیگانه بی‌خبرند.

کاش این مدعیان در مقابل مداحی پاپ ذاکر و ذاکرها صف می‌کشیدند و از این‌که ذائقه بچه مذهبی‌های عاشق امام حسین علیه‌السلام آلوده به موسیقی پاپ شود مانع می‌شدند. کاش اجازه نمی‌دادند ریتم شور عزاداری را به جای تک ضرب پنجه پور و سه ضرب حاج صادق بگذارند. هرکس، با هر نام و نشانی، با هر قد و قواره‌ای، با هر میزان سوادی، با هر شکل و شمائلی، با هر دغدغه و لق لقه‌ای، با هر حامی و پشتیبانی، با هر رنگ و زبانی، حرفی برای گفتن دارد یا احساس می‌کند قانونی زیر پا رفته یا ادعای فهم بیشتری دارد یا نیاز به دیده شدن دارد یا عربده‌ای در گلویش گیر کرده یا اندیشه‌ای در فکرش پنهان شده یا منطقی بر زبانش جاری است، بیاید تا با هم گفت‌وگو کنیم. گفت‌وگو؛ لااقل بنده نه اردو کشی بلدم و نه داد می‌کشم، می‌شنوم و در حد عقل خودم پاسخ می‌دهم، حرف حق را می‌پذیرم و زیر بار زور نمی‌روم. قدم را بلندتر از قانون نمی‌دانم و تفسیر شرع را به اهلش می‌سپارم، نه اجتهاد می‌کنم و نه هیجان‌زده می‌شوم.

کاش چهار انگشت فاصله را زودتر طی می‌کردید و قبل از دیدن قضاوت نمی‌کردید، که شرمنده شوید. شاید حالا فهمیده باشید که «شنیدن کی بود مانند دیدن». دنبال خواننده زن می‌گشتید، نوازندگان با حجاب دیدید. دنبال رقص و لعاب می‌گشتید. چهار کلام حرف حساب شنیدید. کلاه گشادی سرتان رفت.»

چه کسانی عناصری نورسیده‌اند و از احساسات مذهبی مردم سوء استفاده کردند؟
اما به نظر می رسد صحبت های بسیار پراقتدار وزیر فرهنگ در اختتامیه جشنواره موسیقی فجر حکایت از صدور دستوراتی مبنی بر متشنج نکردن فضای فرهنگ از مقامات بالاتر داشت. علی جنتی در سخنان خود به مشکلات و خصومت های برخی از گروه ها و تشکلات سیاسی با دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: این جریانات به قصد تخریب دولت تدبیر و امید تلاش می کنند از احساسات مذهبی مردم سو استفاده کرده و با نشر اخبار غلط و جعلی باعث تخریب وجهه دولت تدبیر و امید شوند. او در سخنان خود این جریانات را عناصری نورسیده خواند و تاکید کرد که قطعا اطلاعات شرعی ما بیشتر از آنهاست.

وزیر فرهنگ با اشاره به اینکه اگر وزارت ارشاد به اثری مجوز می دهد قطعا پای مجوز خود هم خواهد ایستاد با خطاب قرار دادن گروه هایی که با درج اخبار غلط مبنی بر انتشار البومی با خوانندگی ( تک خوانی زن) باعث تشویش اذهان عمومی و نگرانی مراجع می شوند گفت: چرا به دروغ مردم را تحریک می کنید؟ وی با اعلام اینکه نگرانی مراجع را کاملا درک میکند تاکید کرد که قطعا وزارت ارشاد در رعایت موازین شرعی با تمام قوا می کوشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین