پایگاه خبری آفتاب
۱۹ /خرداد /۱۴۰۵
Tuesday 09 June 2026
کد خبر:۲۹۱۱۱۲
۱۴:۵۸
۱۳۹۴/۰۱/۱۹

افزایش تراز دریاچه ارومیه برای اولین بار در 18 سال گذشته

مدیرکل دفتر مدیریت به هم پیوسته منابع آب حوضه های دریای خزر و دریاچه ارومیه گفت: برای اولین بار در طول دوره 18 ساله، تراز آبی دریاچه ارومیه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 4 سانتیمتر افزایش یافته است.
۱۴:۵۸
۱۳۹۴/۰۱/۱۹
به گزارش آفتاب نیوز، به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، سیدمرتضی موسوی با اشاره به بارش مناسب باران در حوضه دریاچه ارومیه از سال آبی جاری تا پایان مهر ماه ، اظهار داشت: در زمان حاضر بارش های کل کشور 162 میلی متر است که نسبت به سال گذشته با بارش 190 میلی متر، حدود 15 درصد کاهش بارش داریم.

وی ادامه داد: اما در حوضه آبریز دریاچه ارومیه تاکنون افزون بر 237 میلی متر بارش ثبت شده که این میزان نسبت به سال گذشته 39 درصد و نسبت به درازمدت نیز 3 درصد افزایش نشان می دهد.

مدیرکل دفتر مدیریت منابع آب حوضه های دریای خزر و دریاچه ارومیه، افزود: همین امر باعث شده تراز آبی دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته مثبت شده و هم اکنون به 1270.70 متر رسیده که این تراز در مدت مشابه سال گذشته 1270.66 متر بوده و این در حالی اتفاق می افتد که هر سال نسبت به سال گذشته 35تا 40 سانتی متر کاهش تراز داشتیم.

موسوی تصریح کرد: این برای اولین بار در طول دوره 18 ساله است که تراز آبی دریاچه ارومیه مثبت شده و این رقم 4 سانتیمتر نسبت به زمان مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

وی درباره وضعیت مخازن سدها در این حوضه، گفت: تاکنون حدود 69 درصد سدهای حوضه آبریز ارومیه پر شده است و نسبت به سال گذشته 8 درصد افزایش داشته است. در این حوضه طی سال های گذشته وضعیت ذخیره سدها هر سال روند کاهشی داشت، امسال خوشبختانه حتی در سدهایی هم رهاسازی آب انجام داده ایم و مشکلی نداریم.

مدیرکل دفتر مدیریت به هم پیوسته منابع آب حوضه های دریای خزر و دریاچه ارومیه اضافه کرد: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون کل آب ورودی حدود 890 میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با رقم 830 میلیون مترمکعب سال قبل وضعیت مناسب است.

موسوی افزود: هم اکنون حجم آب موجود در دریاچه ارومیه حدود 3 میلیاردمترمکعب و مساحت دریاچه به 2510 کیلومترمربع رسیده است.
گزارش خطا
برچسب‌ها:
دریاچه ارومیه
ارسال پیام
captcha