تمایل کره شمالی برای ترک برنامه هسته ای
به گزارش آفتاب نیوز، 
نینگ فوکویی سفیر چین به پارک گوآن ـ های رهبر حزب ملی که مخالف اصلی کره جنوبی به شمار می رود گفت: من باور دارم که کره شمالی تمایل دارد تا برنامه اسلحه های هسته ای خود را متوقف کند.
مذاکرات شش جانبه هسته ای شامل کره شمالی، کره جنوبی، چین، ژاپن، روسیه و امریکا است و از سال 2003 تاکنون آغاز شده و لی هنوز موفق نشده است تا پیونگ یانگ را وادار کند برنامه هسته ای خود را رها کند.
نینگ گفت کره شمالی خلع سلاح برنامه تسلیحات هسته ای خود نیاز به سه عامل اصلی دارد که مهمترین عامل ایجاد اعتماد دو طرفه بین امریکا و کره شمالی است.
وی در ادامه گفت دو اولویت دیگر عادی سازی روابط با ژاپن و بهبود روابط دو کره است.
کره شمالی تلاش بسیاری کرده است تا برنامه تسلیحات هسته ای خود را موجه جلوه دهد و برای همین منظور اعلام کرده که این کشور برای حمله احتمالی امریکا به آن نیاز دارد.
واشنگتن بارها تاکید کرده که تصدی برای حمله به کره شمالی ندارد ولی بی اعتمادی بین این دو کشور ریشه عمیقی دارد.
واشنگتن در اکتبر سال جاری تحریم هایی را بر هشت شرکت کره شمالی اعمال کرده است که مشکوک به فعالیت در زمینه فروش موشک های ممنوع شده، هسته ای یا فناوری اسلحه های بیولوژیکی بودند.
امریکا به کره شمالی در مورد دخالت در پول شویی و مدارک جعلی مشکوک است.
کره شمالی با عصبانیت این ادعاها و چاپ اسکناس های 100 دلاری با کیفیت عالی را رد کرده است.
مذاکره کننده ارشد کره جنوبی اعلام کرد که تحریم های امریکا علیه کره شمالی نباید تاثیری بر مذاکرات شش جانبه داشته باشد.
سانگ مین سون پیش از ترک چین به خبرنگاران گفت: از آنجا که مساله تحریم های مالی به مذاکرات شش جانبه مربوط نمی شود نباید تاثیری بر این مذاکرات داشته باشد.
سانگ گفت بحث ها در مورد مذاکرات خلع سلاح در جزیره جستجو کره شمالی ادامه خواهد داشت. این مذاکرات تاکنون فقط در پکن، پایتخت چین، صورت گرفته است.
بان کی مون وزیر خارجه کره جنوبی گفت: مذاکرات بعدی گروه شش جانبه در ژانویه برگزار می شود.