کد خبر: ۲۹۳۳۳۰
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۳
رایزنی محرمانه ایران و عربستان درباره یمن

تماس تلفنی ظریف و کری/ استقبال ایران و آمریکا از پایان حمله به یمن

همزمان با پایان حملات هوایی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی به یمن پس از ۴ هفته، تلاش‌ها برای حل بحران یمن ادامه دارد. همچنین سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تماس تلفنی ظریف با جان کری را تایید کرد اما درباره این‌که گفته شده این تماس درباره موضوع یمن بوده است به جزییات بیشتری اشاره نکرد.
آفتاب‌‌نیوز :
ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان شامگاه سه‌شنبه به حملات هوایی خود به یمن پایان داد و اعلام کرد که عملیات در یمن اکنون وارد فاز سیاسی شده است.

به گزارش آفتاب، مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان روز سه‌شنبه در واکنش به این اقدام ائتلاف علیه یمن، از توقف حملات هوایی علیه یمن استقبال کرد و با بیان اینکه "ما پیش از این نیز اعلام کرده بودیم که بحران یمن راه حل نظامی ندارد"، ابراز امیدواری کرد "در اسرع وقت اقدامات برای ارسال کمک‌های انساندوستانه انجام شود و شرایط برای انجام گفت‌وگوها میان همه احزاب و گروههای یمنی به منظور تشکیل دولت فراگیر از سر گرفته شود."

همچنین باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا در این‌باره به شبکه "ام‌ اس‌ ان ‌بی‌سی" گفت: «ما باید همه طرف‌ها را گردهم آوریم و به راهکاری سیاسی برسیم. راه‌حل، ایجاد یک جنگ نیابتی جدید در یمن نیست. ما به ایرانی‌ها گفتیم که آن‌ها باید بخشی از راه‌حل و نه بخشی از مسئله باشند.» آلیستر باسکی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز با صدور بیانیه‌ای از توقف حملات نظامی به یمن استقبال کرد.

وزارت دفاع عربستان نیز اعلام کرد که در فاز جدید تمرکز این ائتلاف بر روی مبارزه با تروریسم، بازگشت امنیت و یافتن راه‌حل سیاسی برای بحران یمن خواهد بود. دولت قطر هم از اعلام پایان حملات هوایی به یمن استقبال کرد. شبکه المیادین لبنان نیز گزارش داده است که میان ایران و روسیه هماهنگی​‌های بسیار نزدیکی برای حل سیاسی بحران یمن وجود دارد.

رایزنی محرمانه ایران و عربستان

سی ان ان آتش بس یمن را نتیجه رایزنی‌های محرمانه ایران و عربستان سعودی توصیف کرد. براساس این گزارش؛ رایزنی‌هایی بین عربستان سعودی و ایران و دیگر کشورهای منطقه در این زمینه درجریان بوده و ترکیه و عمان تسهیل‌کننده گفت‌وگوهای ایران و عربستان سعودی در این‌باره بوده اند.

تماس ظریف و کری

در عین حال سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره این‌که گفته شده تماس ظریف وزیر امورخارجه کشورمان و جان کری وزیر امورخارجه آمریکا درباره موضوع یمن بوده است یا نه گفت: همکاری‌های میان ایران و آمریکا تنها پیرامون مذاکرات هسته‌ای است. مرضیه افخم در نشست خبری صبح روز چهارشنبه خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در رابطه با موضوع همکاری‌ها میان ایران و آمریکا خاطرنشان کرد: بارها با شروع مذاکرات اعلام کردیم که همکاری‌های ایران و آمریکا تنها پیرامون مذاکرات هسته‌ای است و متناسب با تحولات منطقه گفت‌وگوهایی انجام می‌شود که برخی از آن‌ها اجتناب‌ناپذیر هستند.

وی در پاسخ به سوال دیگری تماس تلفنی ظریف با جان کری را در پی انتشار برخی اخبار در این باره تایید کرد و درباره این‌که گفته شده این تماس درباره موضوع یمن بوده است سکوت کرد و به جزییات بیشتر اشاره نکرد. وی در عین حال گفت که در آستانه مذاکرات هسته‌ای و با توجه به برخی موضوعات مطرح شده در بحث هسته‌ای این گفت‌وگو صورت گرفته است.

افخم در پاسخ به سوالی درباره نقش ایران در آتش‌بس یمن و خبری که پیش از آن در این زمینه توسط امیرعبداللهیان اعلام شد خاطرنشان کرد که این امر با توجه به تحولات یمن قابل پیش‌بینی بود و افزود: حملات عربستان در یمن طی 28 روز گذشته با کشتار انسان‌های بیگناه ، خرابی تاسیسات و زیربناهای یمن همراه بود. همه تحلیلگران وقتی این وقایع را دنبال می‌کردند شاید به این جمع‌بندی رسیده بودند که آتش‌بس اجتناب‌ناپذیر بود. در عین حال جمهوری اسلامی ایران از همان ساعت اولیه‌ شروع حملات تحرکات سیاسی خود را به همراه رایزنی با کشورهای دیگر منطقه در سطح دیپلماسی دو و چند جانبه پیگیری می‌کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با تاکید بر این‌که «جمهوری اسلامی ایران مخالف اقدام نظامی در یمن بوده است» گفت: ما راهکار یمن را در انجام گفت‌وگو می‌دانیم؛ بنابراین بر همین اساس گفت‌وگوها و رایزنی‌ها با کشورهای مختلف را آغاز کردیم.

وی ادامه داد:‌طرح 4 ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران بر همین اساس ارائه شد و این دیدگاه منطقی جمهوری اسلامی ایران و دیدگاه معقولی بوده است که برای حل این بحران ارائه شد و بخشی از آن متکی بر نگاه واقع بینانه ما به مسائل منطقه بوده و بخش دیگر آن مربوط به این می‌شود که ایران به طور جدی مخالف راهکار نظامی است.

افخم تاکید کرد: دیپلماسی و گفت‌وگو تنها راه حل موثر برای بحران‌های منطقه است. همچنین مجموعه رویکردها باعث شد پیش‌بینی‌ها در رابطه با اجتناب‌ناپذیر بودن توقف حملات قوت بگیرد و بخشی از این اظهارنظرها نیز در همین چارچوب صورت گرفت؛ اگرچه رایزنی‌های بین منطقه‌ای هم در جریان بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با بیان این‌که «توقف حملات در یمن و توقف کشته شدن مردم بیگناه اقدام مثبتی است» افزود: امیدواریم که در اولین زمان امکان ارسال کمک‌های انسان دوستانه فراهم شود. وزارت امور خارجه و هلال احمر در کنار سازمان‌های مرتبط همگی تلاش دارند تا راه‌های ارسال کمک‌ها به یمن را بررسی کرده و بتوانیم کاری کنیم تا امکان ارسال این کمک‌ها در سطح جمهوری اسلامی ایران و حتی بین‌المللی و منطقه‌ای فراهم شود؛ چراکه این اقدام بسیار ضروری بوده و مردم یمن امروزه به شدت نیازمند دریافت این کمک‌ها هستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Finland
|
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۲
2
14
انشاا... اگر رابطه ایران و آمریکا به سمت عادی شدن برود معامله بسیار بزرگتری بر سر امنیت کل خاورمیانه صورت خواهد گرفت.
به زودی 6 دانگ خاورمیانه واس ماس..!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۲
12
1
آفتاب...باید هم از اینکه کری تلفنی با ظریف حرف زده ذوق شده بشه! لابد ظریف هم ایشان را فردی مودب و هوشمند دریافته است....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
ابو بریز همونجا که خودت میدونی.
ناشناس
|
Finland
|
۲۱:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۴
1
1
این تیتر خبر شما خیلی مضحک است امریکا علنا اعلام کرده است از تهاجم سهودی به یمن حمایت می کند بی جهت امریکا را بزک نکنید .
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین