پایگاه خبری آفتاب
۱۷ /خرداد /۱۴۰۵
Sunday 07 June 2026
کد خبر:۲۹۵۷۶
۱۳:۰۰
۱۳۸۴/۰۹/۱۳

5 روزنامه نگار در ترکیه دادگاهی می شوند

۱۳:۰۰
۱۳۸۴/۰۹/۱۳
به گزارش آفتاب نیوز،

 اين پنج نويسنده در تاریخ هفتم فوريه 2006، محاکمه خواهند شد. سخنگوي کميسيون توسعه اتحاديه اروپا، اعلام دادگاهي شدن نويسندگان منتقد ترک را بر خلاف خواست اتحاديه اروپا توصيف کرد و با ارسال پيامي، از دولت ترکيه انتقاد کرد و از آن خواست که براي پيوستن به اتحاديه اروپا، آزادي قلم و بيان را، به عنوان اصول اساسي و تضمين شده اروپا، محترم بشمارد.
طبق قرار دادگاه استانبول اين پنج نويسنده، در  هفتم فوريه 2006، محاکمه خواهند شد. اين نويسندگان منتقد، مي‌گويند که دولت اردوغان وعده داده که در راستاي الحاق به اتحاديه اروپا، مسئله کشتار تاريخي ارامنه در ترکيه را مورد بررسي قرار داده و به رفع کدورت‌هايي بپردازد که لاينحل ماندن آنها براي ترکيه منافعي در بر نداشته، و شانس اين کشور را براي عضويت در اتحاديه اروپا، کاهش مي‌دهد. 
اعلام دادگاهي شدن اين نويسندگان منتقد، واکنش اعتراض آميز کميسيون توسعه اتحاديه اروپا را در پي داشت. 
 کريستينيا لارجي، سخنگوي کميسيون توسعه اتحاديه اروپا، با ارسال پيامي از دولت ترکيه انتقاد کرده و از آن خواسته است که براي پيوستن به اتحاديه اروپا، آزادي قلم و بيان را، به عنوان اصول اساسي و تضمين شده اروپا محترم بشمارد. اين کميسيون، اعلام دادگاهي شدن نويسندگان منتقد ترک را، بر خلاف خواست اتحاديه اروپا توصيف کرده است.

مسئله کشتارنژادي بيش از يک و نيم ميليون ارمني طي سال‌هاي جنگ جهاني اول در ترکيه، يکي از مشکلاتي است که در مذاکرات الحاق اين کشور به اتحاديه اروپا، موانعي ايجاد کرده است. ترکيه چنين ادعايي را رد مي‌کند، و به همين دليل، حاضر به پوزش‌خواهي از ارامنه نيست .

گزارش خطا
ارسال پیام
captcha