تلاش آمريكا براى سكوت اروپا
به گزارش آفتاب نیوز، 
اين ديپلمات كه نام خود را فاش نكرده در مصاحبه با روزنامه «نيويورك تايمز» آمريكا گفته است: بسيار آشكار است كه آمريكايى ها مى خواهند حركت رو به پيش دولت هاى اروپايى را در مسير اعتراض به وجود زندان هاى سيا در قاره اروپا متوقف كنند.
اين ديپلمات كه با مقامات آمريكايى مسؤول تنظيم دفاعيه براى پاسخگويى در مورد اين موضوع در واشنگتن صحبت كرده، گفته است: در پى افشاى اين خبر ، آمريكايى ها چند هفته موضع دفاعى در برابر اعتراضات جهانى داشتند اما ناگهان موضع سرسختانه ترى گرفته اند.
«استيفن هادلى» مشاور امنيتى رئيس جمهورى آمريكا نيز يكشنبه گذشته به شبكه خبرى فاكس نيوز گفت: «كاندوليزا رايس» وزير امور خارجه آمريكا در ديدارها و گفت و گو با مقامات اروپايى صحبت هايى كلى راجع به اين مسأله خواهد كرد. هادلى افزود: ما كاملاً منطبق با قوانين آمريكا عمل مى كنيم و به حاكميت ملى كشورهايى كه زندانيان را به آنها منتقل مى كنيم احترام قائليم و زندانيان را به كشورهايى كه ممكن است در آنجا شكنجه شوند، منتقل نمى كنيم.
وى به شبكه سى ان ان هم گفت: افشاى اطلاعات عمليات محرمانه آمريكا نوعى كمك به دشمن است و كشورهاى متحد واشنگتن را هم به مخاطره خواهد افكند. در همين راستا، كاندوليزا رايس وزير خارجه آمريكا ديروز سفر به اروپا را آغاز كرد كه گفته مى شود يكى از محورهاى مذاكراتش بحث «زندان هاى سيا» خواهد بود.
به نوشته واشنگتن پست، احتمالاً رايس به مقامات اروپايى تأكيد خواهد كرد كه همكارى اطلاعاتى آمريكا و اروپا از اقدامات تروريستى در آينده پيشگيرى مى كند و دولت هاى اروپايى بايد تلاش كنند اين واقعيت را براى شهروندان خود توجيه نمايند. علاوه بر اين، وزير خارجه آمريكا از اروپايى ها خواهد خواست كه درباره پرونده «پروازهاى ارواح» با واشنگتن تهاجمى برخورد نكنند.