آفتابنیوز : دکتر «رضا سپهوند» در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان با بیان اینکه ایمنی فرآوردههای گوشتی قابل قبول نیست، اظهار کرد: در ایمنی و امنیت غذایی مشکلاتی وجود دارد که باید دانشگاه علوم پزشکی، دامپزشکی و جهاد کشاورزی آنها را برطرف کنند.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه در مادهی 37 برنامهی پنجم توسعه هر سال کالاهایی که سلامت جامعه را به مخاطره میاندازد شناسایی میشوند، یادآور شد: مردم کالاهای آسیبرسان نظیر انواع سوسیس، کالباس، ژامبون و انواع همبرگر و کباب صنعتی و صنفی که درصد چربی آنها بیش از 20 درصد باشد را استفاده نکنند.
سپهوند یادآور شد: مردم از مصرف انواع ساندویچ و پیتزاهایی که شامل سوسیس، کالباس و ژامبون بوده، سالاد الویه صنعتی و صنفی، سمبوسه و فلافل که با روش غوطهوری در روغن ایجاد میشود، کنسرو و کلهپاچه، انواع پنیرهای خامهای پرچرب و با چربی بیش از 28 درصد، انواع پنیرهای چرب با چربی بیش از 45 درصد در ماده خشک خودداری کنند.
وی اظهار کرد: انواع کره و خامه، فرآوردههای یخی خوراکی، انواع نکتار و نوشیدنیهای میوهای گازدار و بدون گاز با محتوای آب میوه کمتر از 50 درصد، انواع شربت و نوشیدنیهای غیرمیوهای، انواع آجیلهای شور و شورهای سبزیجات با نمک بیش از 5 درصد، انواع طعمدهنده مصنوعی، انواع سنگهای مصنوعی در مواد غذایی، انواع رنگهای حاوی سرب، روغنهای جامد و مایع نباتی با میزان اسید چرب اشباع بالاتر از 30 درصد و یا میزان اسیدهای چرب ترانس بالاتر از 2 درصد، انواع سسهای چرب با چربی بیش از 30 درصد، انواع فرآوردههای حجیم شده بر پایه ذرت(انواع پفک) و انواع شیرینیجات و بامیه از جمله کالاهایی است که سلامت فرد را به مخاطره میاندازد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: داروهایی که پتانسیل سوءمصرف دارند نظیر ترامادول، دیفنوکسیلات، کدئین، الکل طبی اتیلیک، کتامین(توهمزا) سلامت فرد را به مخاطره میاندازد.
وی خاطرنشان کرد: ارائه قلیان در چایخانه و سفرهخانهها، تولید و پخش فیلم و سریال و محصولات فرهنگی مروج خشونت، عرضه و فروش لباس و کفش دست دوم، ارائه خدمات رژیمهای سریع لاغری و چاقی و مداخله افزایش قد از اقدامات آسیبرسان به سلامت هستند.