کد خبر: ۳۰۴۴۶
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۸۴ - ۱۳:۴۷

درخواست سازمان ملل از اریتره

آفتاب‌‌نیوز : شورای امنيت دستور خروج اين نيروها در ظرف ده روز آينده را غيرقابل قبول خوانده و کوفی عنان، دبيرکل سازمان ملل نيز آن را محکوم کرده است.

روابط اريتره و اتيوپی در نگرانی از پيشامد يک جنگ تازه تيره شده است.

گزارشگر بی بی سی در اريتره می گويد اخراج اين نيروها نظارت بر حفظ صلح در اين منطقه را تقريبا غيرممکن خواهد کرد.

هيچ توضيحی در مورد علل اين تصميم اريتره داده نشده است و معلوم نيست چرا فقط از مأموران آمريکائی، کانادائی و اروپائی از جمله روس ها خواسته شده است که خاک اريتره را ترک کنند.

اما ديپلمات های خارجی در اريتره حدس می زنند که اين تصميم به عنوان اعتراض به عدم مداخله اين کشورها در حل اختلاف مرزی ميان اريتره و اتيوپی گرفته شده است.

بنا به گزارش ها اين دستور حداقل شامل ١٥٠ نفر از مأموران دفتری و ناظران سازمان ملل خواهد شد.

اتيوپی اقدام اريتره را 'نامساعد و بی مورد' خوانده است.

دو کشور اريتره و اتيوپی پس از دو سال جنگ که در سال ١٩٩٨ آغاز شده بود در سال ٢٠٠٠ بعد از اعلام رأی يک کميسيون مستقل در مورد خط مرزی بين دو کشور صلح کردند.

آقای عنان در بيانه ای که منتشر کرد نوشت اقدام اريتره با تعهدات بين المللی اين کشور در حفظ حرمت کارکنان سازمان ملل همخوانی ندارد.

بيانيه می افزايد: "سازمان ملل نمی تواند خواسته اريتره را بپذيرد و اين کشور بايد بلافاصله و بدون هيچ پيش شرطی حکم صادر شده را لغو کند."

شورای امنيت سازمان ملل تصميم به اعمال تحريمی در مورد اريتره نگرفته است اما گفته است به مشورت برای اتخاذ تصميمی در جهت مقابله با "عمل غير قابل قبول" اريتره ادامه خواهد داد.

تصميم اريتره طی نامه ای به نمايندگی سازمان ملل تسليم شده و اخطار شده که اجرای دستور به مصلحت همه خواهد بود.

ژان ماری گواهنو، مسئول نيروهای حافظ صلح سازمان ملل در اريتره، می گويد به نظر او اريتره از عدم پيشرفت در حل اختلافات مرزی با اتيوپی به ستوه آمده است.

اريتره از اين که اتيوپی حدود مرزی را که يک کميسيون مستقل تعيين کرده قبول ندارد شاکی ست.

آقای گواهنو گفت نمايندگی سازمان ملل در حال حاضر نيزبه خاطر محدوديت هائی که اريتره در زمينه پرواز هلی کوپترهای سازمان ملل بوجود آورده دچار مشکل است اما قصد ندارد مأمورانی را که اريتره خواسته از اين کشور خارج کند.

وی در گفتگوئی در نيويورک اعلام کرد: "ما حاضر نيستيم اصل اساسی بين المللی بودن نيروهايمان را به خواست يک کشور به مخاطره بيندازيم."

در حال حاضر يک گروه ۳٣٠٠ نفری حافظ صلح و ناظران نظامی سازمان ملل از ٤٠ کشور مختلف همراه با ١٩١ غير نظامی و ٧٤ داوطلب در اريتره حضور دارند.

نيروهای سازمان ملل شامل ١٥٠٠ سرباز هندی در طول يک نوار مرزی ٩٠٠ کيلومتری که فقط ٢٥ کيلومتر عمق دارد و در بخش اريتره در مرز قديمی آن با اتيوپی واقع شده به پاسداری از صلح مشغولند.

اتيوپی هنوز شهر بادمه را که به اريتره داده شده تخليه نکرده است.

اريتره در ماه های اخير به تلافی حل نشدن اين مسأله محدوديت هائی در مورد فعاليت نيروهای حافظ صلح سازمان ملل بوجود آورده است.

هردو کشور اخيرا به تقويت نيروهای نظامی شان در محل دست زده اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین