آفتابنیوز : بررسي فوايد و خواص چاي ، موضوعي است كه همواره مورد توجه دانشمندان بوده و هنوز هم پرسشهاي فراواني در اين زمينه بيپاسخ مانده است.
يك متخصص بيماريهاي سرطاني در اينباره گفت : مطالعات اخير نشان داده است كه چاي ميتواند از پيشرفت و تكثير سرطان پيشگيري كند .
حسن مرداي افزود : تحقيقات آزمايشگاهي روي سلولهاي سرطان انسان نشان داده است ؛ماده شيميايي موجود در چاي به نام EGCOميتواند فعاليت چند آنزيم را كه براي تكثير سلولهاي سرطاني مورد نيازند، متوقف كند.
وي گفت : اين ماده و ديگر تركيبات موجود در چاي آنتياكسيدانهاي قوي مي باشند كه از آسيب به DNAسلولها جلوگيري و آن را ترميم ميكنند.
وي تصريح كرد : آسيبهاي وارده به DNAميتواند منجر به سرطان شود.
وي با اشاره به اينكه چاي و تركيبات موجود در آن ميتوانند در جلوگيري از سرطان پوست ، ریه، كليه و پانكراس موثر باشند، افزود: آنتي اكسيدنهاي موجود در چاي همچنين سلولهاي ديواره گوارش را در برابر آسيبها محافظت مي كند.
فريبرز معطر، متخصص گياه دارويي نيز در اينباره گفت : تحقيقات ديگر حاكي از اين است كه چاي سبز در كاهش ابتلا به سرطان سينهموثر است و زناني كه حداقل سه فنجان چاي سبز در هفته بنوشند احتمال وقوع سرطان سينه در آنهابه نصف كاهش مييابد.
وي گفت : ميزان آنتي اكسيدانهاي چاي سبز از چاي سياه بيشتر است و اين چاي چيني مادهاي به نام YZHدارد كه مانع از بيماري زردي در بين افراد مي شود.