آفتابنیوز : مشکلات بخش انرژی این روزها مهمترین چالش کشور و به تبع آن استان تهران است. تهران به عنوان مرکز اداری و سیاسی کشور همواره در کانون توجه مسئولین کشوری برای تامین انرژی بوده است. بر اساس آخرین آمارها میزان ذخیره آبی و برقی پایتخت با کاهش چشمگیری همراه شده و ممکن است در این بخش ها شهروندان با مشکل مواجه شوند.
به گزارش تابناک، در این میان استان تهران به عنوان پایتخت و داشتن بیشترین جمعیت کشور سهم بیشتری در مصرف انرژی دارد. با فرا رسیدن تابستان و فصل گرما مردم نگران قطعی احتمالی آب و برق هستند و مسئولان هم همواره نسبت به بروز خاموشی و قطعی آب در صورت رعایت نکردن الگوی مصرف خبر می دهند.
در حالی که تابستان امسال با افزایش نگرانی در خصوص کم آبی و بحران آب و احتمال قطعی و افت فشار آب شروع شد اما معاون وزیر نیرو تا حدودی خیال مردم را از جانب برق راحت کرد و گفت تابستان امسال خاموشی نخواهیم داشت.
اما این خوشحالی خیلی طول نکشید تا با افزایش دمای هوای تهران و به تبع آن زیاد شدن بی سابقه مصرف برق مدیر عامل برق منطقه ای تهران اعلام کند احتمال خاموشی وجود دارد.
سید زمان حسینی علت افزایش مصرف را گرمای 41 درجه ای هوا دانسته و گفته است اگر صرفه جویی صورت نگیرد در روزهای آینده احتمال خاموشی وجود خواهد داشت.
وی عمده مصرف برق را مربوط به دستگاههای سرمایشی دانست و گفت: مردم به راحتی میتوانند با صرفهجویی و بهینه مصرف کردن در وسایل سرمایشی از خاموشی جلوگیری کنند.
البته مسئولان وزارت نیرو معتقدند در زمینه تامین برق هیچ مشکلی در کشور وجود ندارد و مشکل اصلی نارسایی در خطوط است.متاسفانه خطوط فرسوده انتقال آب و برق در کشور به چالشی بزرگ تبدیل شده و مقدار زیادی انرژی از این طریق به هدر می رود. اما با آنکه سالهاست وزارت نیرو با این موضوع دست به گریبان است اما تا کنون راهکار مناسبی برای آن اندیشیده نشده تا مردم جور کم توجهی مسئولین را بکشند.
البته مسئولان وزارت نیرو در حالی از احتمال بروز خاموشی خبر می دهند که هنوز گرمای مرداد و اوج مصرف برق از راه نرسیده و احتمالا روزهای سختی در انتظار مردم پایتخت و برخی شهرهای دیگرخواهد بود.
معاون وزیر نیرو در امور برق نیز در خصوص مصرف برق هشدار داده و گفته اگر اوج مصرف برق به بيش از ۵۰هزار مگاوات برسد، احتمال خاموشي وجود دارد.
فلاحتيان با اشاره به اينكه در هفتههاي اخير مصرف برق حدود 10هزار مگاوات افزايش يافته ، خاطر نشان کرده است: ميزان مصرف در برخي روزها به اوج مصرف پارسال يعني 46هزار و 500مگاوات هم نزديك شده است.
این مسئول از مردم خواسته در زمان اوج مصرف برق از وسايل برقي غيرضروري استفاده نكنند تا با چالش كمتري مواجه شويم و خاموشی اتفاق نیفتد.
به اعتقاد کارشناسان ثابت ماندن قیمت برق در دهه گذشته باعث ایجاد مشکلات عدیده ای برای این صنعت شده است.این در حالی است که قیمت مواد اولیه برق با افزایش 100 درصدی مواجه شده است .
هم اکنون براي احداث يك نيروگاه پنج هزار مگاواتي با شبكههاي توزيع و انتقال آن به ۱۵ هزار ميليارد تومان اعتبار نياز است اين در حالي است كه ميزان فروش برق اين نيروگاه معادل ۱۰ هزار ميليارد تومان است و قطعا اين اختلاف بايد از طريق تزريق منابع ديگر در صنعت برق جبران شود كه به صرفه نيست.
ذکر این نکته ضروری است که در حال حاضر بخش قابل توجهی از تولید برق کشور از طریق نیروگاههای سیکل ترکیبی انجام میگیرد که همراه با افزایش دما، میزان قابلیت تولید کاهش مییابد.
ضمن اینکه یکی از دلایل اوج گیری پیک مصرف برق تابستانی در کشور استفاده از وسایل سرمایشی است که سبب افزایش 20 درصدی مصرف برق شده است.
به هر حال صنعت برق با مشکلات عدیده ای مواجه است. بدهی کلان دولت به پیمانکاران این بخش که رقم آن را در حدود 20 هزار میلیارد تومان اعلام می کنند باعث رکود شدید این بخش شده است.
در روزهای گذشته مسئولان وزارت نیرو آب پاکی را روی دست مشترکان ریختند تا در صورت صرفه جویی نکردن تحمل گرمای هوا سخت تر هم خواهد شد.
شاید با صرفه جویی در ساعات اوج مصرف و تنها استفاده از وسایل سرمایشی و موکول کردن استفاده از سایر وسایل برقی به ساعتهای کاهش پیک باعث شود از این بحران به سلامت عبور کنیم.