به گزارش ایسنا، با توجه به انجام آنالیز فیزیکی و شیمیایی بر روی پسماندهای شهر تهران مشخص شد که نزدیک به 65 درصد پسماندهای شهر تهران پسماند تر(آلی) است که بهترین روش برای بی خطرسازی و برگرداندن آن به چرخه طبیعت تبدیل آن به کود کمپوست است.
کمپوست درجه یک: این نوع کمپوست با اندازه ذرات و دانه بندی صفر تا شش میلی متر از پسماند شهری تهیه می شود و در فضای سبز شهری، کاشت محصولات گلخانه ای، جالیزی و گیاهان تزئینی استفاده می شود.
کمپوست درجه دو: این نوع کمپوست با اندازه ذرات و دانه بندی شش تا 20 میلی متر از پسماندهای شهری تهیه می شود و در کاشت درخت و ایجاد پارک های جنگلی استفاده می شود.
کمپوست گرانوله: با افزودن گوگرد وباگاس و بنیتونیت به کود کمپوست تولید می شود و با افزایش جذب عناصر غذایی پر مصرف و کم مصرف در خاک به رشد گیاه کمک و موجب افزایش عملکرد محصول می شود.
کمپوست مایع: با محلول سازی کمپوست تولید می شود و اسید هیومیک آن باعث افزایش رشد گیاه و جوانه زنی بذر می شود.
ورمی کمپوست: گونه هایی از کرم های خاکی به راحتی قادرند مواد آلی را به کمپوست تبدیل کنند.
سازمان مدیریت پسماند به منظور افزایش ظرفیت پالایش کمپوست با سرمایه گذاری بخش خصوصی، اقدام به ساخت، نصب و راه اندازی واحدهای پالایش جدید کمپوست نموده است که پیش بینی می شود تا پایان سال 91 به یک هزار و 500 تن افزایش یافت.
کمپوست عموما فعالیت های بیولوژیکی خاک را تشدید نموده و به حاصلخیزی خاک کمک می کند و دارای خاصیت اسیدی بوده و در جذب بعضی از مواد غذایی نظیر فسفات های غیر محلول نقش اساسی دارد.
همچنین کمپوست حالت چسبندگی خاک را کاهش داده و از مقاومت خاک های زراعی در مقابل ماشین آلات کشاورزی می کاهد.
کمپوست کود آلی کمپوست در خاک های سنگین، دانه بندی و تخلخل خاک را بهتر می سازد و نفوذپذیری و تهویه خاک را بهبود می بخشد.
همچنین کمپوست ارزانتر و از نظر بهداشتی مطمئن تر از کودهای شیمیایی است و فاقد هرگونه عوامل بیماری زا(سیاه زخم، دیفتیری، وبا، حصبه و... بوده و با دارا بودن مواد مغذی و آلی فراوان باعث رشد گیاهان می شود.
کمپوست موارد مصرف متنوع و گسترده ای دارد از قبیل: گیاهان وجینی مانند: چغندر، پنبه، سیب زمینی و ذرت و... کلیه درختان میوه، مرکبات و تاکستان ها و... گلخانه ها، گل کاریها، پرورش گل های آپارتمانی، فضای سبز اطراف اتوبان ها، فرودگاه ها، زمین های ورزشی و...
استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی در کشاورزی منجر به آلوده شدن آب و مواد غذایی می شود. در صورتی که استفاده از کودهای شیمیایی به صورت بی رویه باشد وارد آبهای زیرزمینی و در نهایت از طریق محصولات کشاورزی وارد غذای انسانها می شود.
همچنین مصرف بی رویه کودهای شیمیایی در بخش کشاورزی موجب شیوع سرطان معده شده و استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی خاک را آلوده می کند.
از سوی دیگر مصرف کودهای شیمیایی با توجه به یارانه پرداختی به آن به ضرر و زیان اقتصاد کشور است.