آفتابنیوز : ميشل لی، که از سوی سازمان ملل متحد مامور برگزاری اين دادگاه شده، گفته است که مقدمات لازم برای آغاز محاکمه فراهم شده و قرار است دادستان و قضات دادگاه، که از گروهی از حقوقدانان کامبوجی و خارجی تشکيل يافته، در اواخر ماه آينده رسما به سمت های خود منصوب شوند.
انتظار می رود محاکمه متهمان حدود سه سال به طول انجامد و هزينه آن حدود 56 ميليون دلار پيش بينی شده است.
خانم لی گفته است که محاکمه و مجازات مسببين کشتار وسيع مردم کامبوج به اين مردم اطمينان خواهد داد که سرانجام عدالت اجرا می شود.
گفته می شود که نزديک به دو ميليون نفر از اهالی کامبوج در دوران حکومت خمرهای سرخ در اثر قحطی ناشی از اقدامات دولت، کار اجباری، بيماری و اعدام های گسترده جان خود را از دست دادند. پول پوت رهبر حکومت خمرهای سرخ و نماد اقدامات اين رژيم محسوب می شود
با توجه به جمعيت اين کشور، که در حال حاضر به حدود شانزده ميليون نفر می رسد، گفته می شود که خمرهای سرخ مسئول بزرگترين قتل عام يک ملت در قرن بيستم بوده اند.
حزب کمونيست کامبوج، که بعدا نام خود را به حزب دموکراتيک کامپوچيا تغيير داد اما معمولا با نام خمرهای سرخ شناخته می شود، از سال 1975 تا سال 1979 بر کامبوج حکومت کرد.
عقايد اين حزب بر حمايت از اقتصاد روستايی و مقابله با آثار فرهنگی و سياسی جوامع صنعتی استوار بود.
در اين دوره، حکومت خمرهای سرخ برنامه های اقتصادی، سياسی و عقيدتی خاصی را به اجرا گذاشت که در جريان آن، صدها هزار تن از مردم کامبوج، به خصوص روشنفکران، شهرنشينان و کسانی که به مخالفت با مقررات سختگيرانه حکومتی مظنون بودند، اعدام شدند.
تخليه شهرها و اعزام شهرنشينان برای کار اجباری در روستاها از جمله ديگر اقدامات اين رژيم بود.
جنايات خمرهای سرخ بيشتر با نام پول پوت آميخته است که رهبری خمرهای سرخ را هنگام حکومت بر کامبوج و بعدها به عنوان يک گروه شورشی مخالف دولت مرکزی برعهده داشت.
وی در سال 1998 درگذشت.
در حال حاضر، دو تن از نزديکان پول پوت در بازداشت هستند اما بسياری ديگر از رهبران خمرهای سرخ هنوز آزادانه در کامبوج زندگی می کنند.
دولت کامبوج هنوز نتوانسته هزينه کامل برگزاری محاکمه رهبران خمرهای سرخ را به طور کامل تامين کند و خواستار دريافت کمک های خارجی به مبلغ ده ميليون دلار برای اين منظور شده است.