آفتابنیوز : در حالی که تعدادی از تحلیل گران در واشنگتن شاهد تلاش های اسرائیل برای فشار آوردن به رویکرد دیپلماتیک دولت امریکا هستند، سایرین شاهد افزایش فرصت اقدام نظامی اسرائیل در این زمینه هستند.
محمد البرادعی، رئیس دیده بان هسته ای سازمان ملل که برای دریافت جایزه صلح نوبل در اسلو به سر می برد، دیروز هشدار داد که راه حل نظامی نمی تواند روشی کاملا ثمربخش باشد. البرادعی گفت که ماه آینده از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
تحلیل گران می گویند شواهد بسیاری نشان می دهد که اسرائیل فشارهای زیادی را به دولت امریکا وارد می کند زیرا اسرائیل نگران است که امریکا به ایران ملایمت نشان داده و مذاکرات نیز طولانی شده است. این نگرانی از حمایت اتحادیه اروپا از پیشنهاد روسیه نشات می گیرد که به ایران این امکان را می دهد تا مراحل اولیه برای چرخه سوخت را توسعه دهد و مرحله غنی سازی اورانیوم برای راکتورهای غیر نظامی توسط روسیه انجام شود. روسیه در حال حاضر مسئولیت ساخت راکتوری را در ساحل جنوبی ایران بر عهده دارد.
هر بار که امریکا علائمی از توافق با ایران را نشان می دهد، اسرائیل با اعلام تهدید امریکا را به حمایت از خود وا می دارد.
دیپلمات های اروپایی می گویند تهدیدهای اسرائیل به منظور شکل دادن پیشنهاد روسیه بوده که هنوز به طور رسمی به ایران ارائه نشده است.
آنها معتقد هستند که حمایت امریکا به دلیل پیشنهاد ولایمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، بوده است و ارزیابی کرده اند که ایران این طرح را رد خواهد کرد.
ایران این امر را تکذیب کرده که برنامه هسته ای غیر نظامی اش به عنوان سرپوشی برای توسعه بمب اتمی بوده است.
تهران هنوز مخالفت خود را با پیشنهاد روسیه اعلام نکرده ولی پیش شرط از سرگیری مذاکرات با حضور سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان نیز تاکنون اعلام نشده است.
دیک چنی، معاون رئیس جمهور امریکا، امکان حمله نظامی اسرائیل را در ژانویه گذشته دفع کرد و این مقام ارشد امریکایی گفت که خطر حمله ایالات متحده در شش ماه گذشته وجود داشت ولی موقعیت امریکا از آن به بعد برای مدت طولانی تغییر یافته است.
هفته پیش هنگامی که از دان هاولتز، رئیس کل ستاد مشترک ارتش اسرائیل، پرسیده شد چطور مانع دستیابی ایران خواهد شد، وی گفت: تا دو هزار کیلومتری ایران پیش خواهد رفت.