خواص عسل
-بهترین نوع عسل باید سرخ رنگ, شفاف, غلیظ, خوش بو, خوش طعم و بدون موم است که وقتی با انگشت برداشته شود میان دو انگشت تارهایی بسته شود.
سید جواد علوی درباره خواص عسل اظهار کرد: عسل هر چه قدر کهنهتر شود طبعش نیز گرمتر خواهد شد.
-عسل منضج یا پزنده خلط بلغم لزج است و رطوبتهای بدن را از بین خواهد میبرد.
-عسل در درمان و پیشگیری گرفتگیها و انسداد عروق قلبی, سنگ کیسه صفرا, سنگ کلیه, بیماریهای مجاری ادرار و ... بسیار موثر است.
-عسل تقویت کننده معده و دستگاه گوارش بوده و اشتهاآور است. عسل نقش مهمی در درمان زخمهای رودهای بر عهده دارد، همچنین در درمان بیماریهای کبد و طحال بسیار موثر است.
-عسل مواد زائد تجمع یافته در مغز را پاکسازی میکند. قرقره با آب و عسل زخم های دهانی را بهبود میبخشد.
-مالیدن سرکه همراه با عسل به قوت لثهها و دندانها, سفیدی دندان و به رفع جرم آنها کمک میکند.
به گفته وی ترکیب کمی عسل با نمک برای رفع کبودی ناشی از ضربه کمک کننده است.
-گذاشتن عسل بر روی زخم برای بهبود سریع زخم مفید است همچنین مانع بروز میکروب بر روی زخم میشود.
-در مقالات طب نوین نیز از عسل بسیار یاد شده است. در مقالات متعدد شست و شوی دهان با آب و عسل را راهی برای رفع زخمهای دهانی عنوان کردهاند به خصوص برای کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
این کارشناس طب سنتی افزود: در مطالعهای در سال 2012 مشخص شد که مصرف آب و عسل تاثیرش در رفع سرفه کودکان بهتر از شربت دیفین هیدرامین بوده است.
-عسل به عنوان ضدهلیکوباکتر پیلوری شناخته میشود و نقش آن در درمان زخم معده بسیار موثر است.
-در مطالعهای در سال 2012 در پاکستان مشخص شد که تاثیر عسل در درمان زخم معده در موشها با سایمتیدین برابری میکند.