آفتابنیوز : بوش دموکراسی نوپرواز عراق را ستود و شورشيان را "کوچک ترين اما مرگبارترين" نيرو در عراق توصيف کرد.
وی در سومين سخنرانی از مجموع چهار سخنرانی در مورد عراق به تشبيه وضعيت آن کشور به تقلاهای مردم آمريکا در طول تاريخ برای تحقق آزادی و تن دادن به جنگ داخلی پرداخت.
بوش گفت: "هيچ کشوری در طول تاريخ، گذار به يک جامعه آزاد را بدون رودر رويی با چالش ها، پسرفت ها و سرآغازهای کاذب طی نکرده است."
اين سخنرانی که در سازمان غيرانتفاعی "شورای روابط خارجی" در فيلادلفيا ايراد می شد بخش سوم از چهار سخنرانی آقای بوش بود. دو سخنرانی قبلی به وضعيت ارتش و اقتصاد عراق اختصاص داشت.
بوش در این سخنرانی به موارد زیر اشاره کرد:
"سال 2005 به عنوان نقطه عطفی در تاريخ عراق، خاورميانه و تاريخ آزادی ثبت خواهد شد"
تشريح استراتژی سه مرحله ای آمريکا برای عراق با تمرکز بر تاسيسات زيربنايی، اصلاحات اقتصادی و ايجاد رفاه
برشمردن چالش های فوری عراق شامل تقويت امنيت، کمک به استقرار يک دولت ملی فراگير، تقويت حکومت قانون و حفظ امنيت در مرزهای عراق.
بوش با توصيف حکومت صدام حسين به عنوان "يکی از جبارترين حکومت های تاريخ" گفت که عراق درحال حاضر درحال طی کردن يک "دگرگونی چشمگير" است.
وی اذعان کرد که خشونت همچنان دست اندازی در مسير عراق به سوی دموکراسی خواهد بود، اما سال 2005 را نقطه عطفی برای آن کشور دانست.
رئيس جمهور آمريکا در واکنش به سوال يکی از مخاطبان گفت که بنابه تخمين ها تقريبا 30 هزار شهروند عراقی در جريان حمله سال 2003 به عراق و خشونت های پس از آن تا به امروز کشته شده اند.
وی با يادآوری رويدادهای عراق از زمان حمله آمريکا به آن کشور جذب مجدد اقليت سنی به فرآيند سياسی را يک اولويت کليدی توصيف کرد.
او گفت: "سنی های بيشتری درگير (فرآيند سياسی) شده اند چون شاهد موفقيت دموکراسی هستند. آنها يکی از درس های دموکراسی را آموخته اند: اينکه برای رساندن صدای خود در امور کشور بايد در رای گيری شرکت کنند."
وی افزود: "هرچه سنی ها با شمار گسترده تر در فرآيند سياسی شرکت کنند، به حفاظت از منافع خود بيشتر کمک کرده اند."
وی همچنين بازداشت صدها مرد سنی در مراکز موسوم به "زندان های شکنجه" که در بغداد و ساير نقاط کشف شده است را محکوم کرد.
سخنرانی بوش در پی تاره ترين انتقادهای جان مورتا، عضو مجلس نمايندگان کنگره از حزب دموکرات نسبت به ادامه حضور نيروهای آمريکايی در عراق انجام می شد.
مورتا از سربازان جنگ ويتنام و از چهره های محترم نزد نظاميان آمريکاست که در سال 2003 به نفع جنگ رای داده بود اما اکنون خواهان عقب نشينی سريع از عراق است.
وی در کنفرانسی خبری در شهر فيلادلفيا گفت که سياست رئيس جمهور می تواند نيروهای آمريکايی را برای 25 سال در عراق نگاه دارد.
وی گفت: "ما بايد در حاشيه مستقر شويم و از آنجا در صورت نياز می توانيم بار ديگر وارد ميدان شويم، نه اينکه درگير جنگ داخلی باشيم."