کد خبر: ۳۱۴۶۲
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۸۴ - ۱۳:۱۸

حداد در مسکو و برنامه هسته ای

آفتاب‌‌نیوز :  ولی از خلال آنچه انتشار یافته می توان به جرئت اعلام کرد که روسیه همان سیاست دو پهلوی پیشین را در قبال ایران ادامه داده و در اظهار نظر مقامات این کشور هم مشخص است که مسکو با وجود تاکید بر پشتیبانی از برنامه های صلح آمیز هسته ای، هیچ گاه اعلام نکرده که از موضع تهران در مقابل اروپا و امریکا حمایت خواهد کرد.
یکی از دلایل این که گفت و گوهای مقامات ایرانی و روس در پشت درهای بسته بدون حضور خبرنگاران پی گرفته می شود همین موضوع و حساسیت قضیه همراه با پرهیز طرفین از بیان صریح و شفاف دیدگاه هایی است که چندان هم بر یکدیگر منطبق نیستند.
در این ارتباط سخنان سفیر روسیه در تهران جالب توجه است که می گوید: مسکو به دنبال برقراری روابط خوب با ایران است و در قبال چرخه سوخت هسته ای صلح آمیز از ایران حمایت خواهد کرد. این مساله از جانب رئیس روسی گروه دوستی دو کشور در پارلمان روسیه هم مورد تاکید قرار می گیرد.
ولی آنچه در این میان بدون پاسخ مانده این است که آیا روس ها هنوز هم مصمم به پیگیری طرح ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری کشورشان درباره انتقال سوخت به روسیه هستند یا این که حاضر به عدول از آن می باشند؟
اگر چه بارها مقامات ایرانی اعلام کرده اند که چنین طرحی را دریافت نکرده اند ولی روس ها به وجود این طرح اشاره و آن را مورد تایید قرار داده اند. در همین حال نمایندگان پارلمان ایران به رد آن پرداخته و اعضای تیم هسته ای و دکتر علی لاریجانی هم بارها بر این موضوع اصرار ورزیده که چرخه سوخت هسته ای باید در ایران صورت بگیرد.
حال با توجه به این فعل و انفعالات و مواضعی که از سوی طرفین اعلام شده این سوال مطرح است که آیا روس ها طرح خود را پس گرفته و از آن دست برداشته اند یا این که حاضر به سازش با تهران برسر این موضوع هستند؟
به نظر نمی رسد در سفر حداد به مسکو به این طرح اشاره ای نشده و یا روس ها و طرف های ایرانی از کنار آن به سادگی بگذرند، زیرا آنچه در ارتباط با طرح مزبور از اهمیت برخوردار است تاکید اروپا، آژانس بین المللی انرژی اتمی و حتی امریکا بر مذاکره با ایران بر سر طرح پوتین است یعنی آنها از طرح مزبور پشتیبانی کرده و درصدد هستند در قالب این طرح فعالیت ایران درباره تولید سوخت هسته ای را به خارج از این کشور منتقل کنند.
هر چند هنوز دو طرف صراحتا پس از رد کردن طرح از سوی ایرانی ها در این ارتباط اعلام مواضع نکرده اند اما همین مساله می تواند بر روی روابط تهران با روسیه، اروپا، امریکا و حتی آژانس سایه بیندازد زیرا آنها بر این مساله اصرار می ورزند که مذاکره با تهران صرفا باید در این ارتباط باشد.
حال باید ببینیم حداد عادل در مسکو قادر خواهد بود این مشکل و معضل را به نفع تهران حل و فصل کرده و روس ها را وادار به تجدید نظر در طرح پوتین کند یا این که با تاکید طرف مقابل بر غنی سازی خارج از ایران آنها، تهران را به بن بست می کشانند؟
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین