کد خبر: ۳۱۷۱۰
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۸۴ - ۱۰:۴۷

محسن رضایی: از ریشه مشکل داریم

آفتاب‌‌نیوز : وي با يادآوري ويژگي‌هاي سند چشم‌انداز 20 ساله‌ ايران كه تصويري از آينده‌ ايران را درعرصه‌هاي اجتماعي، اقتصادي و سياسي ارائه مي‌دهد، اظهار داشت: بر اين اساس سند چشم‌انداز 20 ساله سند مكتوبي است كه توسعه بر اساس آن رقم مي‌خورد.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با طرح اين سوال كه با توجه به نقش توسعه‌ي فن‌آوري در توسعه‌ي ملي در سند چشم‌انداز 20 ساله‌ي ايران چه جايگاهي را براي فن‌آوري تعيين كرده است؟ ادامه داد: در سند چشم‌انداز به صراحت مساله فن‌آوري مورد توجه قرار گرفته و نقش آن در ساخت ايراني آباد و مطلوب تعيين‌كننده است.

وي با يادآوري اينكه چشم‌انداز 20 ساله‌ ايران با پنج جمله بيان مي‌شود و نبايد اين جملات را از هم مجزا كنيم، از ايران بايد در 20 سال آينده كشوري توسعه‌يافته شود، ايران بايد جايگاه اول اقتصادي، علمي و فن‌آوري در منطقه باشد، ايران بايد كشوري الهام‌بخش در جهان اسلام باشد، ايران بايد هويت اسلامي و ايراني خود را همواره حفظ كند و تعاملي موثر و سازنده در روابط بين‌المللي داشته باشد، به عنوان پنج جمله‌اي كه سند چشم‌انداز بر آن استوار است و نبايد آنها را به صورت مجزا در نظر گرفت نام برد.

وي در ادامه در تشريح جايگاه فن‌آوري در ايران آينده گفت: فن‌آوري جزئي از ايران مطلوب و رو به پيشرفت است و اگر حذف شود زيبايي كار از بين مي‌رود و مساله‌ي فن‌آوري امري است كه در همه‌ي اجزاي سند چشم‌انداز مورد توجه قرار گرفته است.

وي همچنين فناوري را توانايي تغيير خواند و اظهار داشت: در حال حاضر فن‌آوري ملي ما گرفتار گسست بين علم و نوآوري و تبديل آن به فن‌آوري است. لذا اين امر باعث شده فن‌آوري كه بايد در اختيار صنعت قرار گيرد، نتواند به اين بخش منتقل شود.

وي همچنين مساله‌ گسست بين توسعه‌ي فن‌آوري و توسعه‌ي ملي را نيز يادآور شد و بر لزوم هماهنگ و سازگار شدن توسعه‌ي فن‌آوري با توسعه‌ي علمي تاكيد كرد و گفت: ما اقدامات جدي را براي اصلاح اين فرآيند انجام داده‌ايم؛ زيرا در غير اين صورت حتي با در اختيار داشتن بهترين دانشمندان نيز نخواهيم توانست از آنها در بخش صنعت استفاده‌ي مطلوب كنيم.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، لزوم برنامه‌ريزي در بخش‌هاي علمي، فني، حقوقي و فرهنگي را براي رفع گسست‌هاي موجود در اين بخش مورد تاكيد قرار داد و گفت: مراحل توسعه‌ي فن‌آوري را مي‌توان از دو زاويه مورد توجه قرار داد؛ اولين مرحله، توسعه‌ي فن‌آوري، انتقال و جاري شدن آن در صنعت است و مرحله‌ي دوم نيز اين است كه در فرآيند توسعه‌ي تكنولوژي برنامه‌ريزي شود و به توليد تكنولوژي برسيم تا بتوانيم در مرحله‌ي سوم، تكنولوژي توليد شده را صادر كنيم.

وي در پايان يادآور شد: بايد آمايش فن‌آوري داشته باشيم؛ زيرا در اين صورت مي‌توانيم سهم موثري را در فرآيند جهاني شدن ايفا كنيم.

به گزارش خبرنگار ايسنا، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در پايان سخنانش در جمع خبرنگاران با اشاره به حادثه‌ جانگداز سقوط هواپيماي C130 گفت: اميدواريم اين آخرين حادثه باشد و مشكلات بخش هوايي به صورت ريشه‌يي حل شود.

محسن رضايي بر لزوم پيگيري جدي دلايل اين حادثه تاكيد كرد و در تشريح اقداماتي كه مجمع تشخيص مصلحت نظام در اين حوزه انجام خواهد داد، گفت: پرواز هواپيماها امر اجرايي است. مجمع تشخيص مصلحت فقط در حوزه‌هاي صنعتي و اينكه مسير كلي كه كشور بايد در اين زمينه‌ها طي كند، برنامه‌ريزي مي‌كند؛ اما در مورد اينكه اين برنامه‌ها چگونه اجرا شود، مجلس و دولت تصميم مي‌گيرند.

وي درباره اظهاراتي كه درباره‌ي مسجل بودن وجود نقص فني در هواپيما مطرح مي‌شود نيز اظهار داشت: اگر كميته تحقيق و تفحصي كه از سوي مراجع ذي‌ربط تشكيل شده با دقت كارش را انجام دهد، مقصران اين حادثه مشخص مي‌شوند؛ از اين رو پيش از آن هر تحليلي ارائه شود، پيش‌فرض است و ممكن است در آينده رد شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۸:۱۲ - ۱۳۸۴/۰۹/۲۳
0
0
سلام
ميخواستم بدانم كه آفاي رضايي تازه متوجه شدند كه ما از ريشه مشكل داريم.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین