آفتابنیوز : مهندس «سيد محمدمصلايي»كارشناس امنيت شبكه، با اشاره به رشد سريع سيستم عامل لينوكس طبق گزارش سال 2001 ،اظهار داشت : لينوكس بالاترين حد رشد را در ميان سيستمهاي عامل از نظر فراگيري دارد.
وي ادامه داد :كشور ما بايد دنياي لينوكس را تسخيركند همچنين براي كاهش وابستگيها استفاده از لينوكس اجباري است تا از الان عقب تر نمانيم و اين نيازمند تربيت برنامهنويساني است كه اقدام به توليد برنامههايي تحت سيستم عامل لينوكس كنند.
مصلايي ،خاطر نشان كرد: ورود به WTO با پرداخت هزينهي هنگفتي در مقابل ورود نرمافزارهاي است كه قوانين كپي رايت در آن رعايت نشده است ، لينوكس به ما كمك مالي زيادي ميكند و اگر ما در طي اين چند سال تا ورود به تجارت جهاني سكوي خود را با استفاده از سيستم عامل لينوكس بالا ببريم از هزينهي پيش رويمان فراركردهايم.
وي لينوكس را سيستم صرفهجو وكممصرف دانست و تصريح كرد : موسسات مستقلي هستند كه طبق بررسي نظرات آنها سيستم لينوكس حداقل 30 تا 40 درصد در خريد نرمافزار صرفهجويي ميكند.همچنين از لحاظ پشتيباني ، تحقيقات نشان ميدهد لينوكس 82 درصد كمتر از ويندوز نياز به پشتيباني دارد.
وي افزود: طبق استانداردهاي مايكروسافت نگه داشتن شبكهي ويندوز نيازمند سه نفركارشناس است كه اين آمار در لينوكس به يك نفر ميرسد.
مصلايي با اشاره به درصد حملات امنيتي موجود به سمت سيستم عامل ويندوز ،اظهارداشت : 75 درصد شبكههاي دنيا بر پايهي ويندوز است و باعث شده حملات روي آنها متمركز باشد و اين منجرشده است لينوكس در حاشيهي امنيتي قرار گيرد.حاشيهنشيني لينوكس باعث شده تفكراتي در كارشناسان ايجاد شود كه لينوكس امنيت بالايي نسبت به ويندوز دارد اما ممكن است زمان مواجه شدن با اين فشار نتواند به عنوان سيستم امنتر محسوب شود.
اين كارشناس امنيت شبكه در ادامه خاطر نشان كرد: بروز هر گونه مشكل در ويندوز ،ظرف مدت كوتاهي توسط مايكروسافت پاسخ داده خواهد شد كه در مورد لينوكس اين مدت كوتاه به دو تا سه ماه طول خواهد كشيد.
مصلايي بالا بودن اينترفيسگرافيكي ويندوز را عامل رشد سريع آن نسبت به لينوكس دانست و خاطر نشان كرد:آماده بودن ويندوز با قابليتهاي گرافيكي بالا باعث رشد آن در دنيا شد اما لينوكس چون مالكيت واحدي ندارد مدت زماني طول كشيد تا به شرايط كنوني برسد.كشور آلمان تقريبا 70 تا 80 درصد ساختار زيربنايياش توسط لينوكس هندل ميشود چرا كه قصد دارد زير ساخت خود را از وابستگيها رها كند در مقابل هزينههايي را براي تربيت كارشناسان بپردازد ،كشور ما نيز براي رهايي از اين وابستگيها چارهاي جز لينوكس ندارد .
وي در پايان لينوكس را از لحاظ فني شبيه به ويندوز دانست و اظهار داشت : لينوكس با سختافزار بسيار ساده و قديمي به راحتي اجرا ميشود.