آفتابنیوز : اتهاماتی که عليه آقای پاموک مطرح شده، بر اساس مندرجات مصاحبه او با يک مجله است که طی آن گفته بود يک ميليون ارمنی و سی هزار کرد در دوره های مختلف در ترکيه کشته شده اند اما هيچکس جرات صحبت در اين باره را ندارد.
ترکيه می گويد کشته شدن ارمنی ها در جريان نبردهای مربوط به سقوط امپراتوری عثمانی در اوايل قرن بيستم را نمی توان نسل کشی محسوب کرد زيرا تعداد زيادی ترک نيز در آن زمان کشته شدند.
ترکيه همچنين اين موضوع را رد می کند که تلاش های اين کشور برای مهار شورش های جدايی طلبانه کردها در دو دهه 1980 و 1990 نسل کشی به حساب می آيد.
اورهان پاموک در ميان جمعيت انبوهی از خبرنگاران و همچنين طرفداران و مخالفانش وارد سالن دادگاه شد.
مخالفان پاموک وی را به خيانت متهم می کنند و طرفدارانش می گويند تعقيب و محاکمه او نشان می دهد که ترکيه به معيارهای اتحاديه اروپا در مورد آزادی بيان متعهد نيست.
محاکمه اين داستان نويس ترکيه بر اساس قانونی صورت می گيرد که اهانت به جمهوری، پارلمان و يا هر گونه سازمان دولتی ترکيه را ممنوع می کند.
حکم وی در صورت محکوميت، ممکن است تا سه سال زندان باشد.
گفته می شود بيش از شصت نويسنده و ناشر در ترکيه با اتهامات مشابه مواجه هستند.
سارا رين، خبرنگار بی بی سی در ترکيه می گويد محاکمه اورهان پاموک ترکيه را در موقعيت سختی قرار می دهد.
به گفته او، بسياری از مردم ترکيه اين محاکمه را بخشی از يک مبارزه گسترده تر ميان نيروهای حاکم بر اين کشور می دانند: کسانی که خواستار بازتر شدن فضای ترکيه و عضويت آن در اتحاديه اروپا هستند و کسانی که مخالفت پيوستن به اتحاديه اروپا هستند و می خواهند تصوير ترکيه را خراب کنند.
مقامات اتحاديه اروپا پرونده آقای پاموک را از نزديک دنبال می کنند.
مسئول امور توسعه اتحاديه اروپا گفته است اين محاکمه، محکی برای تعهد ترکيه به انجام اصلاحات است و محاکمه يک نويسنده برای بيان صلح آميز عقايدش، به تلاش های ترکيه برای پيوستن به اتحاديه اروپا ضربه می زند.
در همين حال جميل چيچک، وزير دادگستری ترکيه روز پنجشنبه در مصاحبه با يک روزنامه چاپ ترکيه گفت وی هنوز مطالعه پرونده مربوط به اين محاکمه را تمام نکرده و ممکن است به وقت بيشتری نياز داشته باشد.