آفتابنیوز : رویترز در ادامه می آورد: سخنان محمود احمدی نژاد در خصوص هولوکاست و پیشنهاد وی جهت انتقال اسرائیل به آلاسکا، انتقادات بین المللی فراوانی را به دنبال داشته و از سوی دیگر، روند مذاکره اتحادیه اروپا با ایران بر سر مسأله هسته ای این کشور را به حالت تعلیق درآورد.
در حالی که برخی از مقامات بین المللی این سخنان رئیس جمهوری ایران را نتیجه ناپختگی وی در عرصه سیاست بین المللی دانسته و ادعا می کنند که رئیس جمهوری ایران تفاوت مخاطبان داخلی و بین المللی را تشخیص نمی دهد، برخی از کارشناسان بین المللی نیز معتقدند که این سخنان کاملا از پیش برنامه ریزی شده بوده است.
محمود علی نژاد از تحلیلگران سیاسی ساکن تهران در این خصوص می گوید: این اظهارات به هیچ وجه تصادفی نبود و قطعا تفکری در پشت آن خوابیده است.
نویسنده این مقاله در ادامه با تکرار ادعاهای تند خود می نویسد: محمود احمدی نژاد که در ماه ژوئن توسط اکثریت مستضعف ایران به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد، به زودی خود را درگیر ساختار پیچیده سیاسی ایران یافت. وی حتی در شرایطی که اکثریت مجلس را در اختیار داشت، نتوانست کابینه خود را در اولین دور معرفی وزیران به مجلس تکمیل کند و تعیین وزیر نفت کابینه وی به تنهایی چند ماه به طول انجامید.
احمدی نژاد با اظهارات خود در خصوص اسرائیل، در حقیقت به دفاع از مقوله ای پرداخت که از سویی مطلوب طرفداران وی بوده و از سوی دیگر مخالفت با آن در فضای سیاسی ایران امروز کار چندان آسانی نیست.
علی نژاد در این خصوص می گوید: احمدی نژاد به موضع ضد ضهیونیستی خود ادامه داد چرا که در فضای سیاسی داخلی ایران، گزینه دیگری برای پرداختن به آن در اختیار نداشت. وی در صورت عدم پرداختن به این مسأله بی شک در صحنه سیاسی کشور منزوی می شد.
از نقطه نظر استراتژیکی نیز، ایدئولوژی ضداسرائیلی احمدی نژاد، در میان اعضای ساختار امنیتی ایران از محبوبیت فراوانی برخوردار است.
رویترز در ادامه مدعی می شود که سیاست امنیتی ایران در مقابل فشارهای غرب، حمله مستقیم است.
علی نژاد در این خصوص می گوید: در سیستم دولتی ایران، این تصور وجود دارد که ایران می تواند با حضور در عراق و فلسطین برای غرب دردسرساز شود، بنابراین احمدی نژاد با طرح این موضوع، آمریکایی ها را مجبور می کند تا ایران را جدی گرفته و نقشی امنیتی به وی در منطقه بدهند.
رویترز در ادامه می افزاید: البته این استراتژی ایران تا حدی در صحنه سیاست خارجی مؤثر بوده است چرا که زمانی که پس از بمب گذاری در جنوب عراق، انگشتان اتهام به سوی ایران دراز شد، بلافاصله ایالات متحده برای مذاکره با ایران در خصوص امنیت عراق اعلام آمادگی کرد.
از سوی دیگر در حرکتی مشابه زمانی که با وجود تهدیدهای اروپا مبنی بر ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت، ایران غنی سازی را در ماه آگوست از سر گرفت، نشست شورای حکام بدون ارجاع پرونده ایران و از سرگیری مذاکرات اروپا با ایران به پایان رسید.