کد خبر: ۳۲۴۳۳
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۸۴ - ۱۰:۲۵
در قبال ايران

نزديکی مواضع اروپا و آمريکا

آفتاب‌‌نیوز : شايد در سالهای اخير اتحاديه اروپا هيچگاه چنين متحدانه و با چنين زبان تندی عليه جمهوری اسلامی موضع نگرفته است.
تا همين چند ماه پيش نه تنها بين اروپا و آمريکا درباره چگونگی برخورد با جمهوری اسلامی اختلافات شديدی وجود داشته بلکه بين بيست و پنج کشور عضو اتحاديه اروپا نيز درباره ايران هميشه سياست واحدی وجود نداشته است.
ولی حال، بيانيه سران اتحاديه اروپا با شديدترين لحنی اظهارات رئيس جمهور ايران درباره انکار کشتار يهوديان در جنگ جهانی دوم را محکوم می کند و می گويد برای چنين سخنانی هيچ جايی در دنيای متمدن وجود ندارد.
رهبران اتحاديه اروپا همچنين به جمهوری اسلامی هشدار دادند که حوصله شان درباره مسئله فعاليتهای هسته ای ايران به سر آمده و تهديد کردند که ممکن است در سياست فعلی خود مبنی بر ادامه مذاکرات ديپلماتيک تجديد نظر کنند و راه حل تحريم را در پيش گيرند.
اين رهبران در بيانيه خود به مقامات جمهوری اسلامی ياد آور شدند که پنجره فرصت کنونی برای يافتن راه حل ديپلماتيک برای بن بست ايجاد شده بر سر برنامه هسته ای ايران برای هميشه به روی ايران باز نخواهد بود.
اين بيانيه نشان می دهد که اروپا اکنون با زبان واحدی با جمهوری اسلامی سخن می گويد و سياست آن درباره ايران به مواضع تندتر آمريکا بسيار نزديک شده است.
حتی کشورهايی در اروپا مثل آلمان يا ايتاليا که زمانی به دلايل مختلف و از جمله روابط اقتصادی گسترده با ايران سياست ملايمتری نسبت به جمهوری اسلامی اتخاذ می کردند اکنون تا حد زيادی به صف مقدم سياست فشار بيشتر به دولت ايران پيوسته اند.
يکی از دلائلی که جمهوری اسلامی در گذشته تا حدی موفق شده بود از فشار بين المللی عليه خود بکاهد، وجود اختلاف بين کشورهای اروپايی برسر چگونگی برخورد با جمهوری اسلامی و همچنين اختلاف بين اروپا و آمريکا بوده است.
به نظر می رسد مشکل بزرگ غرب با ايران هم اکنون مسئله برنامه هسته ای جمهوری اسلامی است.
با وجود آنکه قرار است در هفته آينده سه کشور اروپايی آلمان، بريتانيا و فرانسه دور جديد مذاکرات هسته ای خود را با ايران آغاز کنند، ولی وجود چنين جو خصمانه ای بين دو طرف به نظر نمی رسد رسيدن به توافق ديپلماتيک را آسان کند.
اروپا در زمينه حقوق بشر نيز اخيراً فشار خود بر دولت ايران را افزايش داده و وضعيت حقوق بشر در اين کشور را وخيم شونده توصيف کرده است.
به نظر می رسد آنچه کار اروپا را برای اتخاذ چنين سياستهای تندی عليه ايران ساده تر کرده اظهارات رئيس جمهور ايران درباره اسرائيل و مجموعه سياستهای ديگر او در داخل و خارج از کشور است.
البته آقای احمدی نژاد ممکن است بگويد که برای او اصلاً مهم نيست که دولتهای اروپايی در مورد سياستهايش چه واکنشی نشان دهند ولی بايد ديد که آيا کليت نظام جمهوری اسلامی که در يک دهه گذشته با ظرافت خاصی تا حدی روابط ايران را با اروپا گرم کرده بود تا از فشارهای آمريکا بکاهد، با سياستهای آقای احمدی نژاد موافق است.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین