کد خبر: ۳۲۵۲۳
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۸۴ - ۱۵:۲۱
مصاحبه با یکی از اساتید دانشگاه پیرامون نشست رهبران با کشور عربی حوزه خلیج فارس در مورد برنامه هسته ای ایران

روی واقعیت سیاست خارجی عرب ها توجه دقیق تری داشته باشیم

آفتاب‌‌نیوز :  1- مسأله بی ثباتی منطقه؛
2- تسلیحاتی شدن کشورهای منطقه و
3- امکان حمله به متحدین طرفدار آمریکا در منطقه توسط ایران، در صورت اقدام نظامی علیه این کشور.
آفتاب در آستانه این نشست گفتگویی را با یکی از اساتید دانشگاه در خصوص سیاست های کلی شورای همکاری خلیج فارس پیرامون برنامه هسته ای ایران ترتیب داد که خلاصه آن در زیر می آید: 

 ﷼ به اعتقاد جنابعالی موضع کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در مقطع کنونی در مورد برنامه هسته ای ایران چگونه خواهد بود؟
- نکته کلیدی که در پاسخ به سؤال شما باید عرض کنم این است که مقامات کشورهای عربی حوزه خلیج فارس عمدتا بنابر ماهیت محافظه کاریشان تاکنون در دیدارهای رسمی با مقامات ایرانی (و در مصاحبه های خود) علنا کمتر به نگرانی های خود در مورد فناوری هسته ای ایران اشاره کرده اند؛ اما رسانه های آنان ترس از ایران اتمی را دائما بازتاب داده اند و حتی چندین بار،‌ مقامات اروپایی به طور غیررسمی به مقامات ایران گفته اند که از سوی عرب ها، بسیار زیر فشارند و آنان به علت قرابت جغرافیایی با ایران به شدت از دستیابی ایران به فناوری هسته ای نگران می باشند. از همه اینها که بگذریم. نباید غافل باشیم که سیاست کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در خصوص ایران تابع تحولات و تحت تاثیر حضور آمریکا در منطقه قرار دارد و نکته کلیدی که در خصوص کشورهای این منطقه باید همواره در نظر داشت این است که هر چند بهبود روابط ایران با اعراب برای رفع سوء تفاهمات و اعتماد سازی از سوی ایران ضرورتی است، اما در شرایط کنونی این اقدامات، موجب نمی شود که مناسبات وابسته آنان با آمریکا تغییر چندانی بکند. بنابراین خوب است مقامات تصمیم گیر در کشور، واقعیت سیاست خارجی عرب ها توجه دقیق تری داشته باشند. 

﷼ آیا این می تواند به این معنا باشد کشورهای عربی به دلیل ماهیت سیاست خارجی‌شان نگرانی هایشان نسبت به برنامه هسته ای ایران با غرب همسو است؟
- البته مقامات این کشور به صورت ضمنی باورشان بر آن است که ایران هسته ای اگر وضع موجود را بهم نزند تهدیدی علیه آنها نخواهد بود زیرا اولویت اول ایران در تحت این شرایط – به اعتقاد آنها – اسرائیل، اروپا و آمریکا خواهد بود، بنابراین این برعهده آمریکا و اروپا است که مبادرت به حل بحران هسته ای ایران کند و این کشورها نیز در نهایت به خاطر دغدغه هایی که دارند ترجیح می دهند برای تامین امنیت خود با آمریکا همکاری کنند و خود را هر چه بیشتر به آمریکا نزدیک کنند. 

بنابراین به اعتقاد بنده علیرغم نزدیکی مواضع کشورهای عربی حوزه های خلیج فارس با غرب آنها ترجیح می دهند با استفاده از روش های دیپلماتیک بحران هسته ای ایران حل شود اما با این حال به نظر می رسد که واکنش احتمالی آنها در صورت هرگونه برخورد آمریکا با ایران سکوت و نظاره و احتمالا همکاری محدود مثل دادن پایگاه به آمریکا باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین