آفتابنیوز : جام جم نوشت: آویشن با خواص سرشاری که دارد برای عفونتهای ریوی بسیار موثر است. در طول سرماخوردگی پودر آویشن را در غذا، شیر، آب و چای بریزید و میل کنید.
ـ میتوانید چند قطره لیموترش را کف دستتان بریزید و از طریق بینی بالا بکشید. بعد با کمی روغن زیتون بودار بینیتان را چرب کنید. این کار برای درمان زکام بسیار موثر است.
ـ یک قاشق چایخوری پودر زنجبیل یا دو قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده تازه را درون آب جوش بریزید و به مدت پنج دقیقه آن را با حرارت ملایم دم کرده و سپس آن را با عسل شیرین کرده و میل کنید.
ـ دو تکه سیر را در قسمت لپ، بین دندانهای آسیا و گونه بگذارید و حدود 10 دقیقه نگه دارید. با این کار زکام طی کمتر از یک روز خوب میشود.
ـ دو ورقه نازک پیاز را با دقت در دستمال کاغذی یا گاز استریل بگذارید و درون سوراخهای بینیتان قرار دهید. حدود پنج دقیقه با دهان بسته نفسهای عمیق بکشید. در این حالت نهتنها زکام پیشرفت نمیکند، بلکه به زودی رفع میشود.
ـ شیر را بجوشانید و یک یا دو عدد سیر را له کرده یا به قطعات ریز خرد کنید و درون شیر بریزید. کمکم طی روز از این مایع بنوشید. این کار برای رفع سرماخوردگی فوقالعاده موثر است.
ـ شیر را بجوشانید و یک عدد تخممرغ را کاملا هم زده و درون شیر بریزید. سپس یک قاشق مرباخوری عسل و کمی سیاهدانه به آن اضافه کنید و کمکم بنوشید.
ـ کدوحلوایی را به صورت بخارپز همراه با کمی عسل و دارچین میل کنید.
ـ کمی شیرینبیان را در آب جوش بریزید و با عسل مخلوط کرده و بنوشید. البته توجه داشته باشید که ممکن است در بعضی افراد استفاده از شیرینبیان باعث ایجاد عوارض جلدی شود و حساسیت ایجاد کند، پس در مصرف آن دقت کنید.
ـ 20 گرم برگهای خشک بارهنگ را در نیم لیتر آب به مدت 3 دقیقه بجوشانید و 15 دقیقه کنار بگذارید تا دم بکشد و بعد آن را صاف کرده و روزی سه فنجان میل کنید. این جوشانده برای گلودرد بسیار مفید است.
ـ 50 گرم گل بنفشه را در یک لیتر آب سرد بریزید و بجوشانید و بعد با عسل شیرین کرده و روزی سه تا پنج فنجان میل کنید. این جوشانده درمان گریپ، تب، برونشیت و سیاهسرفه است.
اگر جوشانده را با عسل شیرین کرده و روزی 3 بار آن را غرغره کنید برای درمان آنژین و گلودرد بسیار موثر است.
ـ سرکه را درون گلاب بریزید و بجوشانید و بخور دهید.
ـ گشنیز، کتیرا و گل بنفشه را کوبیده تا خوب نرم شود و هر بار یک قاشق مرباخوری از آن را میل کنید.
ـ مقدار مساوی از گیاهان اسطوخودوس، پونه، نعنا و آویشن را در ظرفی ریخته و 2 لیوان آب به آنها اضافه کنید و بجوشانید. آن را صاف کنید و طی روز چند بار از این جوشانده استفاده کنید.
ـ متداولترین شیوه مصرف شلغم به صورت پخته با نمک، شکر یا استفاده از آن در آش یا سوپهای ساده مخصوص سرماخوردگی است.
ـ پیازی را در برگ کلم بپیچید و در میان خاکستر گرم با حرارتی ملایم بپزید، سپس آن را له کرده و در جوشانده شیرینبیان حل کنید و بخورید.
ـ سوپی حاوی آب مرغ، جو، چند حبه سیر له شده، هویج رنده شده، چند قطعه کرفس و کلم پخته شده را تهیه کنید و بعد از پایان پخت به آن گوجهفرنگی و جعفری اضافه کرده و همراه با آب لیموی تازه میل کنید. این سوپ مجموعهای از ویتامینها را به بدن میرساند و آن را تقویت میکند.
ـ دمکرده برگ و گل ختمی به مقدار 30 گرم در یک لیتر آب برای درمان زکام بسیار مفید است.
ـ 20 گرم پونه کوهی و یک قاشق غذاخوری سیاهدانه را با هم به مدت نیم ساعت بجوشانید و عصاره آن را با عسل مخلوط و یک لیوان صبح بعد از صبحانه و یک لیوان قبل از خواب میل کنید.