آفتابنیوز : سرهنگ عین اله جهانی شنبه در همایش 'خانواده و اخلاق شهروندی در ترافیک' در گرگان افزود: همچنین 60 درصد موتورسواران فوت شده در سوانح رانندگی به دلیل ضربه به سر است.
به گزارش ایرناوی گفت: باوجود این که استفاده از موتورسیکلت فواید خوبی از جمله ارزان و کم مصرف بودن و قابلیت جابجایی فرد در ترافیک سنگین شهری را دارد ولی بیماری و مشکل تنفسی را برای استفاده کننده نیز ایجاد می کند.
معاون پلیس راهور کشور به افرادی که از موتورسیکلت برای آمد و شد استفاده می کنند، توصیه کرد که در استفاده از این وسیله هشدارهای پلیس را ملاک عمل قرار دهند.
سرهنگ جهانی در ادامه گفت: سال قبل 16 هزار و 772 نفر بر اثر سوانح رانندگی در کشور جان باختند.
وی با بیان این که بیشترین مشکل در رانندگی را عابران پیاده و موتورسواران در شهرها ایجاد می کنند، افزود: باید نظم بخشی به عابران پیاده جدی گرفته شده و در این زمینه لازم است فرهنگ سازی در جامعه پررنگ شود.
وی پیشگیری از تحمیل هزینه های اضافی را از دیگر مزایای ارتقای فرهنگ صحیح رانندگی در کشور برشمرد.
وی همچنین بیشترین عامل سوانح رانندگی در کشور را توجه نکردن به جلو، رعایت نکردن حق تقدم، تغییر ناگهانی مسیر، حرکت با دنده عقب، توجه نکردن به رعایت فاصله طولی و سرعت غیرمجاز اعلام کرد و گفت: از میان عوامل بروز سوانح رانندگی مزبور 47 درصد بروز تصادم در کلان شهرها و درون شهرها مربوط به توجه نکردن به جلو هنگام رانندگی است.
سرهنگ جهانی استفاده از تلفن همراه، خواب آلودگی، خوردن و آشامیدن، نگاه کردن به اطراف، مصرف مواد روانگردان، تنظیم رادیو، آینه و صندلی را از جمله عوامل توجه نکردن به جلو و بروز تصادم رانندگی برشمرد.
وی نقش تربیتی والدین را در رعایت قوانین رانندگی بسیار موثر دانست و گفت: در این میان بانوان می توانند نقش موثرتری داشته باشند که باید از این ظرفیت در فرهنگ سازی جامعه با برنامه ریزی نهایت بهره را برد.
وی رعایت ترافیک شهری را نیازمند کار جمعی دانست و افزود: اگر به این مهم توجه و بهای بیشتری بدهیم به طور قطع نظم و انضباط به ویژه در رعایت ترافیک شهری به وجود آمده و درپی آن آرامش در جامعه خود را نشان می دهد.
* فقر آموزشی
مدرس دانشگاه و پژوهشگر علوم تربیتی نیز در این همایش گفت: امروز فقر آموزشی برای ایجاد آرامش در جامعه بسیار مشهود است و برای رفع این مشکل باید بیش از گذشته سرمایه گذاری شود، زیرا فقر فرهنگی بدتر از فقر مادی است.
امیرمهرداد خسروی بر رعایت حقوق شهروندی تاکید کرد و افزود برای رعایت این مهم در جامعه، الگوهای بسیار فراوان در آیات و روایات داریم.
وی افزود: اگر می خواهیم جامعه ای بالنده و برگرفته از جامعه اسلامی داشته باشیم باید رعایت حقوق شهروندی را از خودمان آغاز کنیم.
حسین صادقلو شهردار گرگان نیز آموزش را یکی از عوامل اصلی نظم و انضباط در شهر برشمرد و گفت: سرمایه گذاری در حوزه آموزش زیربنای توسعه شهروندان محسوب می شود و بیش از گذشته باید جدی گرفته شود.