کد خبر: ۳۳۴۱۴
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۸۴ - ۱۱:۴۲

سیاست در آمریکا در سال 2005

آفتاب‌‌نیوز : بازگشت دمکرات ها به صحنه؟
حزب دمکرات آمریکا که از سال 2000 تاکنون و به خصوص از حملات یازده سپتامبر سال 2001 به بعد قافیه سیاست را باخته و به تدریج ریاست جمهوری و کنگره را به جمهوریخواهان واگذار کرد، در سال گذشته توانست در چند انتخابات ایالتی موفقیت های چشمگیری در کسب آرای مردم کسب کند. ایالت ویرجینیا که بطور سنتی به ایالت قرمز (رنگ رسمی جمهوریخواهان) معروف است در جریان انتخابات هشتم نوامبر گذشته شاهد پیروزی تیم کین از حزب دمکرات برای فرمانداری این ایالت بود. کین با کسب 51 درصد از آرا توانست با فاصله نسبتا زیادی جری کیلگور را که 45 درصد از آرا را بدست آورده بود شکست دهد. بسیاری از رهبران دمکرات ها از جمله سناتور چاک شومر از ایالت نیویورک نتیجه این انتخابات را طلیعه امید و آغاز نوینی برای دمکرات ها خواندند و پیش بینی کردند که این حزب در انتخابات کنگره و ایالتی آتی نیز بتواند بر رقیب خود فایق آید. علاوه بر ایالت ویرجینیا، در ایالت نیوجرسی نیز در جریان انتخابات اخیر سناتور دمکرات جان کورزاین به پیروزی رسید. و بالاخره آنکه مردم کالیفرنیا در جریان رفراندوم نوامبر گذشته برای رای دهی به طرح های پیشنهادی آرنولد شوارتزنگر برگزار شد با کلیه پیشنهادهای او مخالفت کردند. این در حالیست که در اکتبر سال 2003 آرنولد شوارتزنگر از حزب جمهوریخواه به فرمانداری این ایالت برگزیده و جانشین گری دیویس از حزب دمکرات شده بود. گری دیویس متهم به سوء مدیریت شده و سرانجام توسط مردم کالیفرنیا و طی یک انتخابات جنجالی برکنار شد. اما نتیجه رفراندوم اخیر حاکی از آن بود که مردم کالیفرنیا رضایت چندانی از سیاست های آرنولد و نحوه اداره این ایالت ندارند. برخی استراتژیست های حزب دمکرات معتقدند که این انتخابات و رفراندوم ماه نوامبر گذشته در واقع رای منفی مردم آمریکا به جرج بوش و عملکرد جمهوریخواهان طی چند سال گذشته بوده است. این تحلیلگران معتقدند که حضور بوش در مبارزات انتخاباتی نامزد جمهوریخواه ایالت ویرجیینیا نه فقط به او کمک نکرد بلکه به ضرر وی نیز تمام شد زیرا در نظر بسیاری از مردم بوش سمبل شکست بسیاری از سیاست های داخلی و خارجی آمریکا می باشد. بنظر می آید که در این اظهارات خوش بینی بیش از حدی مشاهده می شود زیرا هر یک از پیروزی ها دلایل خاص خود را داشته که لزوما قابل تعمیم به سراسر آمریکا نمی شوند. برای نمونه شکست جمهوریخواهان در ویرجینیا به میزان زیادی به تحولات جمعیتی شمال این ایالت و نیز اشتباهات متعدد نامزد حزب جمهوریخواه در مبارزات انتخاباتی وی نسبت داده می شود. اما در هر حال این وقایع حاکی از وجود بارقه امیدی برای بازگشت احتمالی دمکرات ها به قدرت می باشند. تحولات سال 2005 از جمله ناتوانی دولت بوش در مقابله با طوفان کاترینا و ادامه ناآرامی ها در عراق به تضعیف قابل ملاحظه حزب جمهوریخواه انجامیده است. اکنون باید منتظر ماند و دید که آیا دمکرات ها قادر هستند از این شرایط بهره برداری کرده و با ارائه راهکارهای عملی و مناسب آرای مردم را به نفع خود جلب نمایند و یا اینکه آنها همچنان در کمای سیاسی بللسر می برند.

طوفان کاترینا: شرم ملت آمریکا

شامگاه یکشنبه 28 اوت گذشته طوفان کاترینا آرام آرام به سواحل ایالات لوئیزیانا و می سی سی پی نزدیک شد. ساعت یک بعد از ظهر فردای آن روز هشتاد درصد از شهر معروف و قدیمی نیوئورلئانز زیر دو متر و نیم آب قرار داشت. برای اولین بار در تاریخ آمریکا کلیه تماسها و ارتباطات یک شهر با دنیای خارج قطع گردید. یکصدهزار سکنه باقی مانده در نیورلئانز که عمدتا به دلیل فقر توانایی فرار به موقع را نداشتند محروم از آب، غذا، برق، تلفن و امنیت بی صبرانه منتظر کمک های مقام های ایالتی و فدرال بودند. اما در مقابل چشمان حیرت زده همگان، حکومت های ایالتی و مرکزی آمریکا نتوانستند به موقع به کمک آسیب دیدگان بشتابند و به این ترتیب یک فاجعه طبیعی به یک فاجعه سیاسی تبدیل شد. جرج بوش که در تلاش برای ایجاد ثبات و دمکراسی هزاران کیلومتر آنسوی بود ناگهان در درون کشور خود با یک حادثه طبیعی پیش بینی شده مواجه شد که بعلت ضعف مدیریت مسئولین محلی و فدرال از کنترل خارج شد. بلافاصله پس از این فاجعه محبوبیت بوش به کمترین حد خود از هنگام به قدرت رسیدن تاکنون رسید. بوش دو هفته بعد از وقوع طوفان، در حالیکه آستین های خود را به نشانه آماده کار بودن بالا زده بود، پشت تلویزیون ظاهر شد و قول داد مناطق آسیب دیده را به سرعت بازسازی کند.


مرگ شخصیت نامدار جنبش مدنی سیاهپوستان آمریکا

شاید در طول تاریخ بشری بیسابقه بوده است که شخصی تنها با نشستن خود انقلابی به پا کند. خانم رزا پارک سیاهپوست آمریکایی نیم قرن پیش هنگامیکه حاضر نشد از قسمت سفید پوست نشین یک اتوبوس در ایالت آلاباما پیاده شود، جرقه جنبش مدنی آمریکا را زد؛ جنبشی که دکتر مارتین لوترکینگ رهبری آن را بر عهده گرفت و نهایتا پس از سالها مبارزه به برابری نژادی در این کشور منجر شد. سالها بعد هنگامیکه خبرنگاران از خانم پارک پرسیدند آیا در آن روز به علت خسته بودن از پیاده شدن از اتوبوس خودداری کرده گفت: "نه من خسته نبودم." وی سپس افزود: "من از کوتاه آمدن خسته شده بودم." خانم پارک در 24 اکتبر گذشته در سن 92 سالگی در اوج عزت درگذشت.

2000 سرباز کشته آمریکایی در عراق

25 اکتبر گذشته رقم سربازان کشته آمریکا در عراق به 2000 نفر رسید. با وجود افزایش فشارهای داخلی بر جرج بوش برای عقب نشینی از عراق، وی همچنان بر حضور در این کشور تاکید می کند. بوش در دیداری که با خانواده های برخی قربانیان جنگ در عراق داشت گفت: "بهترین راه قدردانی از سربازان قربانی کامل کردن ماموریت آنهاست." وی خاطرنشان کرد: "این جنگ به فداکاری های بیشتری نیاز دارد."
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین