آفتابنیوز : آيت الله محمد هادي معرفت در اين مراسم بر پژوهش و بررسي بر اساس قرآن و سنت تأكيد كرد و گفت: تحقيق قرآن و سنت محور، بايد مبناي كار پژوهشگران اسلامي قرار گيرد نه اينكه اساس كار خود را ديدگاههاي دانشمندان گوناگون و غربزده قرار دهند و قرآن و سنت را مؤيد خود ذكر كنند.
وي مسئوليت پذيري را ديگر ويژگي يك تحقيق عنوان كرد و افزود: كسي كه سخني ميگويد بايد هم پاسخگوي صحت و سقم آن و هم مسئول تفسير و توضيح آن باشد.
استاد برجسته حوزه علميه قم پس از بيان اهميت مخاطب شناسي در امر پژوهش، مطالعه تمام ديدگاههاي پيشينيان را در يك موضوع تحقيقي ويژگي مهم تحقيق برشمرد و تصريح كرد: يك محقق نبايد بيگدار به آب بزند، بلكه بايد پس از ديدن اقوال علماي گذشته و حال به قلم فرسايي بپردازد.
اين قرآن پژوه معاصر در پايان از برخي پژوهشگران به خاطر نقل نسنجيده فضايل و مناقب اهل بيت (ع) انتقاد كرد و گفت: برخي براي بيان مناقب اهل بيت (ع) به كتب عامه استناد ميكنند و همان را حجت ميدانند و ميگويند «الفضل ما شهد به الاعداء؛ برتري آن است كه دشمنان به آن گواهي دهند»؛ مگر اهل تسنن دشمن ما هستند؟! اگر مطلبي را در كتب عامه ديديم بايد نمونه آن را نيز در كتب شيعي بيابيم و سپس نقل كنيم. زيرا برخي از اهل تسنن غالي هستند و در حق اهل بيت (ع) غلو ميكنند.