پایگاه خبری آفتاب
۱۹ /خرداد /۱۴۰۵
Tuesday 09 June 2026
کد خبر:۳۳۴۷۱
۱۵:۳۱
۱۳۸۴/۱۰/۰۲
مخبر كميسيون امنيت ملي:

قضاوت در خصوص نتيجه‌ مذاكرات 30 آذر زود است

۱۵:۳۱
۱۳۸۴/۱۰/۰۲
به گزارش آفتاب نیوز،  مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي، با اشاره به اينكه دور جديد مذاكرات ايران و اروپا هم‌چنان ادامه داشته و نتيجه‌اي از آن حاصل نشده است، اظهار داشت: قضاوت كردن در خصوص اين مذاكرات زود است.
 
كاظم جلالي، نماينده مردم شاهرود در خانه ملت با بيان اينكه هم اروپايي‌ها در اين دور از مذاكرات بر مواضع پيشين خود تاكيد كرده و هم جمهوري اسلامي ايران برخواست خود مبني بر برخورداري از چرخه سوخت هسته ای اصرار كرده است، ادامه داد: به نظر مي‌رسد اين دور از مذاكرات به منظور تبيين مواضع بوده است. 

وي با مثبت ارزيابي كردن نفس مذاكره و اينكه اروپا و ايران به اين جمع‌بندي رسيده‌اند كه مسائل هسته ای ايران را در قالب مذاكره و گفت‌وگو حل و فصل كنند، تصريح كرد: بايد به دنبال آن باشيم كه از اين پس مذاكرات به شكل حقوقي و نه با نگاه سياسي، پيگيري شود. چرا كه بر اساس رويكرد حقوقي، جمهوري اسلامي ايران با ارايه تضمين‌هاي عيني كه گوياي رفتار صلح‌آميز هسته ای آن و عدم انحراف از اين مسير مي‌باشد، مي‌تواند به فناوري هسته ای و تكميل چرخه سوخت دست يابد و اروپايي‌ها نيز بر اساس رويكرد حقوقي ناگزيرند تا حقوق مصرح جمهوري اسلامي ايران به عنوان يك عضو NPT را به رسميت بشناسند. 

اين عضو هيات رييسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، تنها در اين صورت مذاكرات را منتج به نتيجه دانست و در پاسخ به اينكه «چنانچه اروپايي‌ها هم‌چنان بر خواست خود مبني بر عدم برخورداري ايران از چرخه سوخت پافشاري ورزند، موضع جمهوري اسلامي ايران چه بايد باشد؟» گفت: طبعا جمهوري اسلامي ايران از خواست حقوقي و قانوني مبني بر برخورداري از چرخه سوخت كامل عدول نخواهد كرد. مهم آن است كه اين خواست با دلايل عقلاني و با ادبيات امروزي براي اروپا و دنيا تبيين شود و به جهانيان نشان داده شود كه خواست اروپايي‌ها در محروم كردن ایران از چرخه سوخت اصراري معقول و منطقي نيست. چنانچه در اين راه موفق نباشيم بايد به دنبال راه‌هاي برون‌رفت جديدي باشيم كه اتخاذ آن بر عهده دستگاه ديپلماسي است.
 
جلالي در واكنش به محور قرار دادن طرح روسيه در مذاكرات 30 آذر، يادآور شد كه آمريكايي‌ها پيش از اين نيز به دنبال تقويت خط اجماع جهاني عليه جمهوري اسلامي ايران بودند و به شدت اين مسئله را پيگيري مي‌كردند. 

وي با بيان اينكه اين اجماع در دو بعد افكار عمومي و ملت‌هاي جهان و دولت‌ها پيگيري شده و مي‌شود، ادامه داد: آمريكا به دنبال آن است كه از يكسو افكار عمومي جهان را با معرفي جمهوري اسلامي ايران به عنوان كشوري مخل صلح و امنيت و بي‌انضباط، عليه ايران بسيج كند و براي اين كار از ابزارهاي رسانه‌اي قدرتمند نيز برخوردار است. از سوي ديگر آمريكا تاكنون توانسته است دولت‌ها به ويژه اروپا را با خود عليه ايران همسو كرده و در حال حاضر نيز به دنبال همسو كردن روسيه و چين با اهداف خود است. 

مخبر كميسيون امنيت ملي مجلس، با اعتقاد بر اينكه بحث روسيه در اين زمينه در نگاه آمريكايي‌ها جدي‌تر است، اضافه كرد: بر همين اساس است كه اروپا و آمريكا مبناي مذاكرات‌شان در اين دور را بر پيشنهاد روسيه بنا نهاده‌اند تا به اين ترتيب جمهوري اسلامي ايران را بر سر دو راهي قرار دهند. 

به گفته وي چنانچه جمهوري اسلامي ايران اين پيشنهاد را بپذيرد اساسا خواست و تاكيدات خود بر برخورداري از چرخه سوخت هسته ای و تداوم غني‌سازي در ايران را زير سوال برده است؛ و اگر نپذيرد اروپا و آمريكا، روسيه را به گستره اجماع جهاني عليه ايران پيوند زده و خط اجماعي خود را كامل‌تر مي‌كنند.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha