آفتابنیوز : او پیش بینی می کند که در این اوضاع دیگر شانسی برای مذاکرات صلح آمیز میان جناح های عراقی یا واسطه گران بین المللی وجود ندارد و هیچ قدرت مرکزی نیست که بتواند اختلافات جناحی ـ قومیتی را از میان ببرد از این رو به اعتقاد او مرحله بعدی، وقوع جنگ داخلی است.
دریفوس معتقد است که کردهای شمال عراق بیش از پیش جدا شده و از این راضی هستند که قدم به قدم به هدف خود یعنی جدایی به عنوان دولتی مستقل نزدیک شوند. او با اشاره به اینکه سنی ها اکنون هم می گویند در انتخابات تقلب شده و می خواهند کناره گیری کنند، آشکارا اعلام می کند عراق در حال پیشروی به سوی جنگ داخلی است.
همه رهبران سنی از حزب بعث تا روحانیون محافظه کار می دانند حکومت شیعیان به معنای آغاز نوعی جنگ است و ناآرامی ادامه خواهد داشت و حتی امکان دارد شدیدتر شود. او از این مساله عامل هراس دارد که خشونت ها تشدید شود و کاخ سفید را به عنوان این وضعیت می داند که حتی با وقوع انتخاباتی در راستای تحقق دموکراسی، باز هم به وضعیت مضحکی رسیده است. به اعتقاد او ادامه مقاومت در عراق پیشرفت اوضاع را برای رئیس جمهوری امریکا ناممکن می کند.
دریفوس هم چنین بیم دارد که برخی از محافظه کاران امریکا تحت تاثیر قدرت و نفوذ ایران از دولت واشنگتن بخواهند جنگ نا تمام و محکوم به شکست عراق را در ایران ادامه دهد. این در حالی است که کوچکترین نقطه مثبتی در طرح حمله به عراق دولت امریکا دیده نمی شود. او معتقد است با اعلام نتایج انتخابات اکنون امریکاست که باید مذاکرات مستقیم و کلی را با گروه های مخالف عراقی آغاز کند هر چند این کار در نهایت به حمایت از حکومت شیعی عراق تعبیر شود. نباید غافل بود که 160 هزار نفر از افراد ارتش امریکا بودند که سبب به قدرت رسیدن شیعیان شدند. دریفوس می گوید که ادامه حضور امریکا در عراق به معنای تقویت قدرت شیعیان است و اگر امریکا هر چه زودتر از عراق خارج شود دیگر شیعیان عراق نمی توانند تمام قدرت را در دست گیرند. شاید این کار بهترین گزینه نباشد ولی در شرایط فعلی بهترین راه است چون هیچ گزینه مناسب دیگری برای امریکا به چشم نمی خورد.