آفتابنیوز : 1ـ جنگ عراق، گرچه موافقی در اروپا نداشته، اما این استنباط را تقویت کرد که حوادث 11 سپتامبر و جنگ افغانستان را نمی توان از بحران های دیگر خاورمیانه جدا کرد و اینها تاثیری مستقیم بر امنیت اروپا دارند. به همین دلیل بود که ناتو فرماندهی ایساف در کابل رابه عهده گرفت.
2ـ همچنان که اروپا به امکان ورود ترکیه به اتحادیه اروپا می اندیشد، دورنمای گسترش مرزهای اروپا به عراق، ایران و سوریه از جمله پیامدهایی خواهد بود که امنیت اروپا را تهدید خواهند کرد. بنابراین برای دست یافتن اروپا به ثبات، این منطقه شدیداً به آمریکا احساس نیاز می کند ولی برنامه هسته ای ایران به همراه توسعه موشکهای پیشرفته زمین به زمین می تواند به این معنا باشد که اروپا سالها قبل از اینکه ایران قادر باشد آمریکا را تهدید کند، اروپا مستقیماً در معرض تهدید توانمندیهای هسته ای ایران قرار خواهد گرفت.
3ـ اروپا همواره ایران را کشور مهمی تلقی کرده که همکاری با آن بهتر از منزوی کردنش است. با این وجود اگر ایران به کلی گویی در مورد برنامه هسته ای اش ادامه دهد، خواهان حذف اسرائیل باشد و به حمایتهای خود از حماس، حزب الله و جهاد فلسطین ادامه دهد، اروپا همکاری خود با ایران را مشروط خواهد کرد.
4ـ اروپا حل مناقشه اعراب و اسرائیل را ضرورتی برای ثبات پیشرفت اقتصادی در حوزه مدیترانه می داند که شرط لازم برای محدود کردن مهاجرت غیر قانونی از کشورهای اسلامی به اروپا محسوب می شود. بنابراین هر اندازه ایران آگاهانه احتمال دستیابی به توافق صلح را به حمایت از تروریسم ضعیف کند، به طور مستقیم بر خلاف منافع اروپا عمل کرده است.
5ـ اروپا ایران را به خصوص در زمینه گاز طبیعی منبع مهم و مستعدی برای انرژی می داند. اگر تبادل نظر ایران با اروپا درباره مساله هسته ای قطع شود و یا این موضوع حل نشده باقی بماند، همکاری و سرمایه گذاری آنها هم احتمالاً محدود خواهد شد.
6ـ اروپائیها از حمایت کنندگان اصلی کنترل تسلیحات و رژیم جهانی عدم تکثیر سلاحهای هسته ای هستند و معتقدند اگر ایران از آستانه هسته ای عبور کند این به معنای ناقوس مرگ برای پیمان منع تکثیر سلاحهای هسته ای و آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهد بود که می تواند منجر به تکثیر بیشتر در خاورمیانه شود.