آفتابنیوز : اما بر اساس گزارشات رسیده، این طرح همچنان ابهام دارد درباره اینکه غنی سازی در خاک ایران باشد یا در خاک روسیه.
علی احمدی در گفت و گو با خبرنگار آفتاب تصریح کرد: مسلما مشارکت به گونه ای که ایران را از حق غنی سازی اورانیوم در خاک کشور و دارا بودن چرخه کامل سوخت هسته ای محروم کند، نمی تواند تامین کننده منافع ملی ما باشد.
احمدی با اشاره به بی اعتمادی ایران به روسیه و گذشته تاریخی دو کشور ابراز کرد: تاریخ گذشته روابط ایران با روس ها غالبا در جهت تامین منافع کشور ما نبوده و اگر گذشته را ورق بزنیم مشاهده خواهیم کرد که روس ها برای محروم کردن ایران از چرخه سوخت هسته ای از سایر کشورهای اروپایی جلوتر هستند، چرا که روس ها به لحاظ مسائل امنیتی نمی خواهند یک کشور قدرتمند دارای تکنولوژی هسته ای را در همسایگی خود ببینند.
وی تاکید کرد: از طرف دیگر روس ها به لحاظ اقتصادی نیز حاضر نیستند بازار پر سود ایران برای فروش سوخت هسته ای را از دست بدهند. بنابراین دستگاه دیپلماسی ایران باید متوجه باشد که برای مشارکت با روس ها در رابطه با غنی سازی اورانیوم، ابتدا حدود آن را تعریف کند و ثانیا این مشارکت را با چه ساز و کاری می خواهیم دنبال کنیم؟
وی در ادامه خاطر نشان کرد: مسلما هر گونه ساز و کاری که غنی سازی اورانیوم را از خاک ایران خارج کند نه مطلوب است و نه مفید. بنابراین باید مراقب بود که به کجا می رویم.
احمدی در پایان اظهار کرد: به نظر می رسد هم اکنون در مذاکرات هسته ای ایران علاوه بر سه کشور اروپایی، روس ها هم اضافه شده اند یعنی مذاکرات به شکل 1+3 در آمده است. باید توجه داشت که نوع تعامل با روس ها می تواند به عنوان پاشنه آشیل روند فعالیت های صلح آمیز هسته ای کشور ما تعریف شود. بنابراین باید پیشنهاد روس ها به علاوه فشار امریکایی ها به شرکت های چینی و هندی برای تحریم ایران و بیانیه های اتحادیه اروپا را در کنار هم دید و ساز و کار مناسبی برای پیشبرد منافع ملی کشور فراهم آورد.