آفتابنیوز : حمید صالحی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس گزارش ساعت هفت و 30 دقیقه ایستگاههای سنجش آلودگی میانگین شاخص کلی کیفیت هوای مشهد 115پی.اس.آی و فراتر از حدمجاز است.
وی ادامه داد: این روند افزایشی از ظهر سوم اسفند در مشهد آغاز شد بطوری که شاخص کلی کیفیت هوا از 87 پی.اس.آی به 104 پی.اس.آی در ظهر همان روز رسید .
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: میزان آلودگی هوا در چهارم اسفند به بالاترین حد خود رسید و با شدت آلودگی در 14 ایستگاه مشهد شاخص کلی کیفیت هوا به 137 پی.اس.آی رسیده است.
وی افزود: پنجم اسفند ماه نیز هوای کلانشهر مشهد در وضعیت آلوده قرار داشت و شاخص کلی کیفیت هوا 116 پی.اس.آی بود.
صالحی ادامه داد: هم اکنون هشت ایستگاه سنجش آلودگی هوا مستقر در مشهد شامل خیام شمالی،کریمی، سمزقند، مفتح، شهیدآوینی، خیام جنوبی، ماشین ابزار و نخریسی از نقاط آلوده این کلانشهر هستند.
وی گفت: ایستگاههای خیام شمالی با 177،کریمی با 169، سمزقند با 165 و مفتح با 155 پی.اس.آی آلوده ترین ایستگاههای صبح امروز در شهر مشهد می باشند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: همچنین ایستگاههای شهید آوینی با 122، خیام جنوبی با 121، ماشین ابزار با 111 و نخریسی با 103 پی.اس.آی دیگر نقاط آلوده امروز در مشهد هستند.
وی ادامه داد: بیماران قلبی و تنفسی، کودکان، زنان باردار و سایر گروههای آسیب پذیر تا حد امکان از منزل خارج نشوند یا از حضور در مناطق پر رفت و آمد و هسته مرکزی شهر مشهد خودداری کنند و همچنین عموم مردم فعالیتهای ورزشی در فضای باز را به زمان دیگری موکول کنند.
قرار داشتن شاخص کلی کیفیت هوا بین اعداد 101 تا 150 پی.اس.آی به معنای وضعیت هشدار برای افراد حساس و کودکان است.
همچنین اعداد بین 151 تا 200 پی.اس.آی حالت هشدار و آلوده برای همه سنین محسوب می شود. وضعیت هوا با پی.اس.آی بین 200 تا 300 حالت اضطرار و بیشتر از 300 نیز در حالت بحرانی قرار می گیرد.
روزانه افزون بر یک میلیون دستگاه خودرو در کلانشهر 3.5 میلیون نفری مشهد رفت و آمد می کنند.