کد خبر: ۳۵۵۸۳
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۸۴ - ۱۸:۲۸

انتشار اسكناس‌هاي برره ای در تهران

آفتاب‌‌نیوز : اين اسكناس‌ها كه در قطع و اندازه‌اي شبيه به 100 ريالي‌هاي چاپ قديم است، علاوه بر عباراتي چون؛ «بانك مركزي برره»، «پول وده پول زور وده» و «شاباش وده» داراي امضاي "سالارخان" و "سردارخان" نيز هست.

پيش از اين نيز از شكل اسكناس جهت تبليغات استفاده شده بود كه به دليل شباهت آن‌ها با اسكناس‌هاي رايج، چندي پيش بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران نسبت به وسيله تبليغاتي‌شدن اسكناس‌هاي رايج هشدار داد و از مردم درخواست كرد كه در نگهداري بيشتر اسكانس‌ها كوشا باشند.

بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران در اطلاعيه‌اي اعلام كرده بود: «اسكناس به عنوان سرمايه ملي همواره نقش بسزائي در مبادلات اقتصادي و معاملات روزانه مردم ايفاء مي‌كند و سالانه به دليل نگهداري غير صحيح از آن بالغ بر 120 ميليارد ريال بابت امحاء اسكناس‌هاي فرسوده و چاپ مجدد آن هزينه مي‌شود كه با مراقبت صحيح از اين سرمايه ملي، هزينه‌هاي يادشده مي‌تواند صرف ديگر طرهاي توسعه‌اي در كشور شود.

در همين زمينه اخيرا مشاهده شده است كه عده‌اي سودجو در قالب موسسات انتفاعي از طرح اسكناس و چك پول‌ها به عنوان وسيله تبليغاتي خود استفاده مي‌كنند كه اين عمل به منزله استفاده ابزاري از اوراق بهادار و اسناد دولتي و اخلال در نظام پولي كشور محسوب شده و پيگرد قانوني خواهد داشت.


به كليه هموطنان گرامي نيز توصيه مي‌شود به منظور جلوگيري از فرسودگي زودرس اسكناس‌ها از تاكردن، نوشتن جملات، نصب برچسب و مهر و امضاكردن بر روي اسكناس كه يك سند ملي تلقي مي‌شود جدا خودداري كنند.»

اسكناس‌هاي برره هر كدام تا 200 تومان خريد و فروش مي‌شوند.

منشا انتشار اين اسكناس‌ها معلوم نبوده و كسي تاكنون در اين زمينه اظهار نظر رسمي نكرده است. بانك مركزي نيز تاكنون عكس‌العملي نشان نداده است.

هر چند اين اسكناس‌ها به فرم اسكناس‌هاي از رده خارج است اما با به تصوير كشيدن آرامگاه حافظ و اماكن عمراني ايران

در كنار تصاوير لوده و به سخره كشيدن ريال نكته‌اي است كه در صورت شيوع قابل تامل است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین