آفتابنیوز : ویلیام رامسی، معاون مدیر اجرایی سازمان بین المللی انرژی اتمی در این خصوص می گوید: اکنون مردم جهان باید به گونه ای دیگر به انرژی هسته ای نگاه کند. افزایش قیمت نفت در حقیقت باعث شده است که مساله انرژی هسته ای برای سران دولت ها جذاب تر شود.
وی خاطر نشان می کند که جدال بر سر قیمت گاز بین اوکراین و روسیه و افزایش قیمت گاز در پی این کشمکش باعث شده است که اهمیت این موضوع در جهان دو چندان شود.
اندریس پی بلاگس، کمیسیونر اتحادیه اروپا نیز روز چهارشنبه خاطر نشان کرد که برای کاهش وابستگی به واردات نفت و گاز، کشورهای اروپایی باید در سیاست های انرژی هسته ای خود تجدید نظر کنند و در فکر احیای این انرژی باشند.
ولی اکنون استفاده از انرژی هسته ای برای بسیاری از کشورهای اروپایی ناخوشایند است، زیرا آنان معتقدند که ضایعات رادیو اکتیوی، محیط زیست را آلوده و سلامت مردم را به خطر می اندازد.
وجود گازهای گلخانه ای و رعایت مقررات پیمان کیوتو توسط رهبران اروپایی یکی دیگر از موانع موجود بر سر راه استفاده از راکتورهای هسته ای است.
ولی اکنون بسیاری از کشورهای جهان مانند فرانسه سعی دارند که با ساخت نسل چهارم از راکتورهای هسته ای و استفاده از آن تا سال 2020 میلادی با رهای از وابستگی به نفت و گاز کشورهای خاورمیانه، استقلال خود را در جهان حفظ کنند.
پارلمان سوئیس نیز سال گذشته با لغو یکسری از قوانین خود کار ساخت نیروگاه های هسته ای را آغاز کرد و دولت انگلیس نیز قول داد که در سال جاری میلادی بر قوانین خود در خصوص تامین منابع انرژی تجدید نظر کند.
به گفته تونی بلر، نخست وزیر انگلیس، بریتانیا در آینده در خصوص استفاده از راکتورهای هسته ای و ساخت نیروگاه های جدید اقدام خواهد کرد.
همچننی دولت ایتالیا که در سال 1987 تعدادی از نیروگاه های خود را تعطیل کرد، اخیرا اعلام کرده است که توسعه تکنولوژی هسته ای رم یکی از مهم ترین اولویت های این کشور در زمینه تامین انرژی است.
ولی در این میان سوئد در نظر دارد تا پایان سال 2010 میلادی تعدادی از نیروگاه های هسته ای خود را تعطیل کند. بلژیک یکی دیگر از کشور های اروپا برخلاف سوئد سعی دارد کار ساخت نیروگاه های هسته ای خود را از سال 2015 مجددا در راس برنامه های دولت قرار دهد.
همچنین دولت آلمان که بزرگ ترین اقتصاد را در بین کشورهای اروپایی دارد، اعلام کرده است. که سال 2020 زمان پایان دادن به چالش هایی در خصوص انرژی هسته ای است و دولت برلین نیز در خصوص استفاده از راکتورهای هسته ای اقدام خواهد کرد.